Παρασκευή 22 Απριλίου 2016

Aπεργία των ιδιωτικών υπαλλήλων τη Κυριακή 24 Απρίλη


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ 
«Η ΕΝΩΣΗ»


Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 - Email: somidip-enosi@hotmail.gr


ANAKOIΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ ΣΤΟ ΕΜΠΟΡΙΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑΚΗ ΑΡΓΙΑ
Η ερχόμενη Κυριακή 24/4 και η μεθεπόμενη, 8/5, είναι δύο από τις επτά Κυριακές του χρόνου που προβλέπεται από το νόμο να είναι ανοιχτά τα καταστήματα, κάνοντας ένα βήμα πιο πέρα στην ολοκληρωτική κατάργηση της αργίας της Κυριακής.
Αυτήν την Κυριακή (24/4), το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου συμμετέχει στην απεργία που έχει προκηρυχθεί από την Ομοσπονδία του κλάδου και καλεί σε απεργιακή συγκέντρωση για την κυριακάτικη αργία στις 10 π.μ. στον πεζόδρομο Παπαστράτου μπροστά από το πολυκατάστημα public.
Με αφορμή το άνοιγμα των καταστημάτων 7 Κυριακές το χρόνο οι υπερασπιστές του μέτρου – δηλαδή κυβέρνηση, μεγάλο εμπορικό κεφάλαιο, παρατρεχάμενοι τους, δήμαρχοι, αντιπεριφερειάρχες , αστικά μέσα μαζικής ενημέρωσης- ρίχνουν διάφορα ιδεολογήματα στην αρένα της αντιπαράθεσης με τους χιλιάδες εμποροϋπαλλήλους και τους αυτοαπασχολούμενους εμπόρους, που είμαστε ενάντια στην κατάργηση της Κυριακής αργίας.
Τα επιχειρήματα της κυβέρνησης ότι ¨η λειτουργία των καταστημάτων τις Κυριακές θα βοηθήσει στην ανάπτυξη, θα εξυπηρετούνται εκατομμύρια τουρίστες που περνούν από την Αθήνα, θα αυξηθεί ο τζίρος, θα εφαρμόσουμε το μοντέλο των Ευρωπαϊκών χωρών που είναι ανοιχτά όλες τις Κυριακές¨ έχουν καταρριφθεί στην πράξη.
  • Η κατάργηση της Κυριακής αργίας οδηγεί χιλιάδες εργαζόμενους στην εξαθλίωση, με άμεσες επιπτώσεις στην υγεία των εργαζομένων, στην οικογενειακή, προσωπική, κοινωνική ζωή, στο δικαίωμα για ελεύθερο χρόνο και ξεκούραση.
  • Δεν έχει αυξήσει το εισόδημα των εργαζομένων, αντίθετα είναι χιλιάδες οι απλήρωτοι εμποροϋπάλληλοι, όσοι έχουν δουλέψει ατέλειωτες απλήρωτες υπερωρίες και ρεπό.
  • Δεν έχουν δημιουργηθεί νέες θέσεις εργασίας, οι άνεργοι στον κλάδο μας είναι χιλιάδες, χιλιάδες επίσης είναι και οι εργαζόμενοι με μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, ωρομίσθιο, 5μηνα προγράμματα ΕΣΠΑ. Η απελευθέρωση του ωραρίου λειτουργίας των καταστημάτων είχε ως αποτέλεσμα την μετατροπή του εργαζόμενου σε ¨απασχολήσιμο¨ δηλ. την ¨απελευθέρωση¨ της εργασιακής σχέσης .
  • Δε τόνωσε την ¨αγοραστική δύναμη¨ , δεν εξυπηρέτησε τους ¨καταναλωτές¨ που είμαστε εμείς οι υποαπασχολούμενοι, οι άνεργοι, οι συνταξιούχοι, οι απλήρωτοι εργαζόμενοι, που έχουμε υποστεί τη φοροληστεία, τα χαράτσια, τη δραματική μείωση του εισοδήματος μας.
  • Η κατάργηση της Κυριακής αργίας είναι η εφαρμογή της οδηγίας της Ε.Ε. για την εργάσιμη εβδομάδα των 7 ημερών και των 68 ωρών

Αυτό και μόνο αποδεικνύει περίτρανα ότι η κατάργηση της Κυριακάτικης αργίας εξυπηρετεί μόνο τις πολυεθνικές, τα μονοπώλια, το μεγάλο κεφάλαιο.

Το σωματείο ιδιωτικών υπαλλήλων Αγρινίου καλεί κάθε εμποροϋπάλληλο:
Να συμμετέχει στην πανελλαδική απεργία στο εμπόριο, να μπει μπροστά στην οργάνωση του αγώνα σε κάθε χώρο δουλειάς, στο κλάδο, μέσα από τη δημιουργία Επιτροπών Αγώνα και συσπείρωση στο κλαδικό σωματείο. Να πάρει θέση μάχης απέναντι στο πόλεμο που έχει κηρύξει κυβέρνηση - κεφάλαιο - ΕΕ και αφορά το σύνολο των δικαιωμάτων και κατακτήσεων του.
Να γυρίσει την πλάτη του στη συμβιβασμένη πλειοψηφία της Ομοσπονδίας Ιδιωτικών Υπαλλήλων Ελλάδος (ΟΙΥΕ) που για μια ακόμα φορά προκηρύσσει απεργία άρον-άρον για τα μάτια του κόσμου χωρίς επί της ουσίας να παίρνει κανένα μέτρο για την προετοιμασία και την επιτυχία της. Αυτή ακριβώς ήταν και η στάση τους και στις προηγούμενες πανελλαδικές κλαδικές απεργίες όλο το προηγούμενο διάστημα.
Εκφυλίζει την τελευταία γραμμή άμυνας των εργαζομένων που είναι η απεργία. Κηρύσσουν πανελλαδικές απεργίες για να βγουν από την υποχρέωση χωρίς να πάρουν κανένα μέτρο για την οργάνωση της, χωρίς κανένας εργαζόμενος να τη γνωρίζει δηλαδή την ίδια στιγμή που προκηρύσσουν απεργία παίρνουν μέτρα για την υπονόμευση της.
Απομονώνει το συγκεκριμένο ζήτημα από τη γενικότερη επίθεση που δέχονται οι εργαζόμενοι του κλάδου, συνολικά η εργατική τάξη.
  Συγκεντρώνουμε δυνάμεις για να διεκδικήσουμε
  • Κατάργηση όλων των νόμων και των διατάξεων που απελευθερώνουν το ωράριο.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλα τα καταστήματα για όλο το χρόνο.
  • Σταθερή μόνιμη δουλειά για όλους τους εργαζόμενους με συμβάσεις αορίστου χρόνου και με ωράριο εργασίας 40 ωρο-8 ωρο-5 ήμερο.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο μισθό 920 ευρώ.
Το Δ.Σ.
21/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου