Τρίτη 26 Απριλίου 2016

ΕΕΔΥΕ Κάλεσμα συμμετοχής στην 36η Μαραθώνια Πορεία Ειρήνης στις 15 του Μάη


                             

   Σε μαζική συμμετοχή στην 36η Μαραθώνια πορεία την Κυριακή 15 Μάη 2016 και στις πορείες που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα, καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).
   Σε ανακοίνωση-κάλεσμά της η ΕΕΔΥΕ τονίζει:
   «Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ), που δίνει το "παρών" στην αντιιμπεριαλιστική - φιλειρηνική πάλη στον τόπο μας για πάνω από 60 χρόνια και στηρίζει διεθνώς τη δράση του Παγκοσμίου Συμβουλίου Ειρήνης (ΠΣΕ), σας καλεί σε μαζική συμμετοχή στην 36η Μαραθώνια Πορεία και στις πορείες που διοργανώνουν οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα.
   Δίνουμε αποφασιστική απάντηση στην αντιλαϊκή πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που συνεχίζει την πολιτική των κυβερνήσεων της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ, εφαρμόζει το 3ο μνημόνιο που υπέγραψε μαζί με τα άλλα κόμματα του κεφαλαίου, καταργώντας τα ασφαλιστικά και εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων, επιβάλλοντας αβάστακτα φορολογικά βάρη, επεκτείνοντας δραματικά την ανεργία και τη φτώχεια, υπονομεύοντας το μέλλον της νεολαίας των λαϊκών οικογενειών.
   Αντιπαλεύουμε την πολιτική της εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς ανταγωνισμούς, στις επεμβάσεις και τους πολέμους. Στο όνομα της "γεωστρατηγικής αναβάθμισης" της χώρας, για λογαριασμό των συμφερόντων των μεγάλων οικονομικών ομίλων, εκθέτουν σε θανάσιμους κινδύνους το λαό μας.
   Απαιτούμε την άμεση απομάκρυνση του ΝΑΤΟ από το Αιγαίο που χρησιμοποιείται στον ανταγωνισμό με τη Ρωσία στην περιοχή και αποθρασύνει την επιθετικότητα του τουρκικού κράτους.
   Καθημερινά αποδεικνύεται ότι η ενσωμάτωση της Ελλάδας στη ΝΑΤΟική λυκοσυμμαχία και την ΕΕ βάζει σε νέες περιπέτειες το λαό μας, πληθαίνουν οι τουρκικές παραβιάσεις στον εναέριο χώρο και τα θαλάσσια σύνορα, παραβιάζονται κυριαρχικά δικαιώματα της χώρας μας.
   Καταδικάζουμε την πολιτική της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ που διατηρεί τα ΝΑΤΟικά στρατηγεία στην Ελλάδα, διαθέτει τη βάση της Σούδας και άλλες στρατιωτικές βάσεις ως ορμητήρια των ιμπεριαλιστικών πολέμων στη Συρία και στη Λιβύη, των εγκληματικών σχεδιασμών στην ευρύτερη περιοχή.
   Αποκαλύπτουμε τα προσχήματα που χρησιμοποιούν οι ΗΠΑ, το ΝΑΤΟ, η ΕΕ , η κυβέρνηση και τα κόμματα του κεφαλαίου για την παραπέρα εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους. Η δολοφονική δράση του "Ισλαμικού Κράτους" (ISIS) που είναι γέννημα των ιμπεριαλιστών, οι βομβιστικές και άλλες ενέργειες είναι μέρος των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων κατά των λαών.
   Καταγγέλλουμε την επικίνδυνη συμφωνία ΕΕ - Τουρκίας, το στρατιωτικό μηχανισμό του FRONTEX, το φακέλωμα της Σένγκεν, το συνολικό οπλοστάσιο της καταστολής που χρησιμοποιεί η ΕΕ και η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ κατά των προσφύγων, υπονομεύοντας τη Συνθήκη της Γενεύης, το δικαίωμα στο Άσυλο, εμποδίζοντάς τους να φτάσουν στις χώρες προορισμού. Αποτέλεσμα αυτής της πολιτικής είναι ο εγκλωβισμός χιλιάδων μεταναστών -προσφύγων στη χώρα μας και οι δραματικές συνθήκες που επικρατούν στα κέντρα κράτησης.
   Δυναμώνουμε την αλληλεγγύη μας στους πρόσφυγες και τους μετανάστες, καταδικάζουμε τη φασιστική, εγκληματική οργάνωση Χρυσή Αυγή και τα άλλα φασιστικά εκτρώματα, ισχυροποιούμε το μέτωπο ενάντια στο ρατσισμό και την ξενοφοβία.
   Το προσφυγικό - μεταναστευτικό πρόβλημα είναι κι αυτό οδυνηρή συνέπεια του εκμεταλλευτικού συστήματος που γεννάει κρίσεις, ανταγωνισμούς, πολέμους και φτώχεια.
   Οι Έλληνες εργαζόμενοι και οι πρόσφυγες - μετανάστες έχουν κοινό αντίπαλο, κοινά συμφέροντα και η δύναμή τους βρίσκεται στην κοινή πάλη.
   Η ΕΕΔΥΕ εντείνει την αντιιμπεριαλιστική - φιλειρηνική της δράση, έχει τη δική της συμβολή στην πάλη για την αντίσταση του λαού, για την ανατροπή της βάρβαρης πολιτικής, παλεύει δίπλα στο ταξικό συνδικαλιστικό κίνημα για τα εργατικά - λαϊκά συμφέροντα. Η πάλη κατά των ιμπεριαλιστικών πολέμων και την εξάλειψη των αιτιών που τους προκαλούν συνδέεται με την πάλη για το δικαίωμα στη δουλειά, για τα εργατικά - λαϊκά δικαιώματα, για την κατάργηση της εκμετάλλευσης.
   

   Διεκδικούμε:       
  • Έξω το ΝΑΤΟ από το Αιγαίο.
  • Καμία συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.
  • Όχι στις ευρωατλαντικές βάσεις.
  • Αποδέσμευση από ΝΑΤΟ - ΕΕ με το λαό νοικοκύρη στον τόπο μας.
  • Άμεσα μέτρα ανακούφισης των προσφύγων.
  • Ανθρώπινα προσωρινά κέντρα φιλοξενίας - ασφαλή μετακίνηση στις χώρες προορισμού τους.
  • Ακύρωση της συμφωνίας ΕΕ - Τουρκίας.
  • Κατάργηση της Συνθήκης του Δουβλίνου και όλων των κατασταλτικών μηχανισμών της ΕΕ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου