Πέμπτη 14 Απριλίου 2016

Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου καλεί τους εργαζομένους της Ηλεκτρονικής

     
              Αποτέλεσμα εικόνας για svmateio idivtikvn ypallhlvn agrinioy

   Το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου καλεί τους εργαζόμενους της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο και να γίνουν μέλη του. 
Αναλυτικά η ανακοίνωση:

      Συναδέλφισσες, συνάδελφοι εργαζόμενοι στην                                        ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ

   To σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου «Η ΕΝΩΣΗ» σας καλεί να έρθετε σε επαφή με το κλαδικό σωματείο σας και να οργανώσουμε από κοινού τη πάλη απέναντι στα σχέδια της εργοδοσίας. 
   Η αναμονή για το τι θα γίνει με την εταιρεία, για τον αν θα κλείσει και θα οδηγήσει εκατοντάδες εργαζομένους στην ανεργία δίνει το περιθώριο στην εταιρεία να υλοποιεί ανενόχλητη τους σχεδιασμούς της. 
   Ήδη η εργοδοσία έχει κλείσει καταστήματα, έχει βάλει 70% εκπτώσεις σε εκθεσιακά προϊόντα σε καταστήματα που σκοπεύει να κλείσει τις επόμενες μέρες και ταυτόχρονα βγάζει σε υποχρεωτικές άδειες συναδέλφους. 
   Επίσημα δε οι εργαζόμενοι δεν έχουν καμία ενημέρωση για το τι θα γίνει με τις θέσεις εργασίας τους και όσα δικαιώματα απορρέουν από τις συμβάσεις τους.


     
         
 Όλα τα προηγούμενα χρόνια η ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗ προκειμένου να εξασφαλίσει τα συμφέροντά της, τη κερδοφορία της προχώρησε σε μειώσεις μισθών, σε απολύσεις. 
   Έφτασε μάλιστα στο σημείο να ζητήσει από τους εργαζόμενους να βάλουν πλάτη προσφέροντας το μισθό ενός μήνα για συμβάλλουν με αυτόν τον τρόπο στην ανάπτυξη της εταιρείας!!
   Η τακτική που ακολουθεί η εργοδοσία της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ δεν είναι κάτι καινούργιο, το σωματείο έχει πείρα και εμπειρία από αντίστοιχες περιπτώσεις. 
   Οι εργαζόμενοι στον ΚΩΝΣΤΑΝΤΑΚΑΤΟ είναι ακόμα στο αέρα διεκδικώντας δεδουλευμένα και αποζημιώσεις, οι εργαζόμενοι στα SPRIDER βρέθηκαν από τη μια στιγμή στην άλλη άνεργοι χωρίς αποζημιώσεις, χωρίς το δικαίωμα εγγραφής ούτε στο Ταμείο Ανεργίας και άλλα πολλά παραδείγματα που μαρτυρούν την εργοδοτική αυθαιρεσία.

                Συναδέλφισσες, συνάδελφοι
   
   Μην παρασυρθούμε από δημοσιεύματα και πληροφορίες ότι η εργοδοσία κάνει απέλπιδες προσπάθειες να σώσει την εταιρεία και να εξασφαλίσει θέσεις εργασίας και μισθούς.       Ακόμα και το γεγονός ότι έχει καταβάλει κανονικά τους μισθούς και έδωσε το δώρο Πάσχα δεν πρέπει να μας καθησυχάζει και να μας κρατά σε στάση αναμονής. 
   Είναι το «τυράκι» για να μας κρατά ανοργάνωτους μακριά από τη συλλογική πάλη για την εξασφάλιση των δικαιωμάτων μας.
   Οργανωμένα μαζί με το κλαδικό σας σωματείο είναι ανάγκη να παλέψουμε και να διεκδικήσουμε:

  •  Να μην γίνει καμία απόλυση.
  •  Nα διασφαλιστούν όλες οι θέσεις εργασίας.
  •  Η εταιρεία να ενημερώσει για τα σχέδια της και να δεσμευτεί για την εξασφάλιση όλων των δικαιωμάτων των εργαζόμενων σε κάθε περίπτωση.
   Το σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων Αγρινίου καλεί όλους τους συναδέλφους της ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΗΣ να έρθουν σε επαφή με το κλαδικό τους σωματείο και να γίνουν μέλη του!
   

    ΚΑΜΙΑ ΑΝΑΜΟΝΗ – ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΦΗΣΥΧΑΣΜΟΣ
   
ΟΡΓΑΝΩΝΟΥΜΕ ΤΩΡΑ ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ ΤΗ ΠΑΛΗ ΜΑΣ
                                
                              Το Δ.Σ.
                       Αγρίνιο 7/4/2016

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου