Τρίτη 19 Απριλίου 2016

36η Μαραθώνια πορεία ειρήνης

dieEEDYE


                                 ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Η Ελληνική Επιτροπή για την Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (Ε.Ε.Δ.Υ.Ε), πραγματοποίησε την Τετάρτη 13-4-2016, στην αίθουσα Λογιστών(ΕΕΛΠ), παναττική σύσκεψη μελών του Εθνικού Συμβουλίου της, γραμματειών των Επιτροπών Ειρήνης και εκπροσώπων του μαζικού λαϊκού κινήματος, με θέμα την 36η Μαραθώνια πορεία ειρήνης, στο φοντο των τρεχόντων πολιτικών εξελίξεων.
Εγινε ενημέρωση σε σχέση με το προσφυγικό, την παρουσία του ΝΑΤΟ στο Αιγαίο, τα σκληρά αντιλαϊκά μέτρα που η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ είναι έτοιμη να εφαρμόσει μετά την κατάθεση των νομοσχεδίων για “ασφαλιστικό-φορολογικό”. Τονίστηκε επίσης, η ανάγκη επαγρύπνησης και ετοιμότητας του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος για τη συμμετοχή του, μαζί με το ταξικό λαϊκό κίνημα, στη 48ωρη απεργία που θα ακολουθήσει, αμέσως μετά την κατάθεση των παραπάνω νομοσχεδίων.
Ιδιαίτερα απασχόλησε την παναττική σύσκεψη, η προετοιμασία της 36ης Μαραθώνιας πορείας, που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 15 Μαϊου, από τον Τύμβο του Μαραθώνα στις 8,οο π.μ, μέχρι το Υπουργείο Άμυνας στις 6,30 μ.μ. που θα γίνει ο τερματισμός και η εκδήλωση .
Η ΕΕΔΥΕ απευθύνει κάλεσμα μαζικής συμμετοχής στη Μαραθώνια πορεία και στις πορείες που διοργανώνουν τον μήνα Μάϊο οι Επιτροπές Ειρήνης σε όλη τη χώρα και θα ανακοινωθουν το επόμενο διάστημα.
Η συμμετοχή στη Μαραθώνια πορεία ειρήνης, είναι βήμα καταδίκης της αντιλαϊκής πολιτικής και της ελληνικής εμπλοκής στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και πολέμους που δημιουργούν θανάσιμους κινδύνους για το λαό μας και τους λαούς της ευρύτερης περιοχής.
Πορευόμαστε και παλεύουμε για:
  • ΕΞΩ ΤΟ ΝΑΤΟ ΑΠΟ ΤΟ ΑΙΓΑΙΟ-ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟΥΣ ΠΡΟΣΦΥΓΕΣ
  • ΚΑΜΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΟΥΣ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΠΟΛΕΜΟΥΣ

                                                                          14-4-2016
                                                                ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου