Πέμπτη 27 Μαΐου 2021

Πρωτοσέλιδο Χααρέτζ: Η ισραηλινή εφημερίδα βγήκε με τα 67 παιδιά που σκοτώθηκαν στη Γάζα!

 

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΤΙΜΗΜΑ ΤΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥ





  
  Η ισραηλινή εφημερίδα Haaretz δημοσιεύει στο πρωτοσέλιδό της τις φωτογραφίες των 67 παιδιών που σκοτώθηκαν στη Γάζα από τον ισραηλινό στρατό στον πρόσφατο πόλεμο. Ο τίτλος γράφει: «Αυτό είναι το τίμημα του πολέμου».
  Με ένα συγκλονιστικό εξώφυλλο κυκλοφορεί η σημερινή εφημερίδα Χααρέτζ του Ισραήλ, επιιλέγοντας να συνθέσει σε ένα κολάζ τα 67 πρόσωπα των παιδιών που έχασαν τη ζωή τους στην Παλαιστίνη εξαιτίας των ισραηλινών βομβαρδισμών στη Λωρίδα της Γάζας.
  Το εξώφυλλο αναδημοσίευσε στο Twitter του, ο δημοσιογράφος Λούις Φίσμαν, ο οποίος εργάζεται στις χώρες της Μέσης Ανατολής, γράφοντας: «Σεβασμός: Η ισραηλινή εφημερίδα Χααρέτζ - της οποίας οι αναγνώστες επίσης στέλνουν τα παιδιά τους να πολεμήσουν στους πολέμους του Ισραήλ - δημοσιεύει τα ονόματα και τι φωτογραφίες των Παλαιστίνιων παιδιών που σκοτώθηκαν από το Ισραήλ στη Γάζα. 67 παιδιά σκοτώθηκαν στη Γάζα, αυτό είναι το τίμημα του πολέμου. Αυτό δεν έχει ξανασυμβεί».
 Ένα συγκλονιστικό πρωτοσέλιδο, από εκείνα που περνάνε στην Ιστορία του Τύπου και έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την «εθνική γραμμή» του Ισραήλ αλλά και τις πεποιθήσεις της μεγάλης πλειονότητας της ισραηλινής κοινωνίας. 
  Χρειάζεται θάρρος για να υπερασπιστείς τις ανθρώπινες αξίες, ειδικά αυτούς τους καιρούς.

Αναδημοσίευση από τον Ημεροδρόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου