Τετάρτη 12 Μαΐου 2021

Μεσολόγγι: Παράσταση διαμαρτυρίας φορέων για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων


     

 
 Παράσταση διαμαρτυρίας στις Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Μεσολόγγι, πραγματοποίησαν σήμερα η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» Ν. Αιτωλοακαρνανίας (στηρίζεται από το ΠΑΜΕ), τα Σωματεία συνταξιούχων του ΙΚΑ και του ΟΑΕΕ καθώς και γονείς.
 Η διαμαρτυρία αφορούσε την κατάσταση που επικρατεί στα σχολεία της περιοχής που άνοιξαν χωρίς κανένα μέτρο προστασίας για την πανδημία, αλλά με ακόμα χειρότερους όρους απ' ό,τι πριν κλείσουν και μάλιστα την περίοδο που η περιοχή παρουσιάζει μεγάλη έξαρση κρουσμάτων.
  Απαίτησαν από τους διευθυντές των Διευθύνσεων και το υπουργείο Παιδείας, να πάρουν ουσιαστικά μέτρα για το ασφαλές άνοιγμα των σχολείων ειδικά αυτές τις μέρες που τα κρούσματα είναι πάρα πολλά και πολύ προσωπικό (δάσκαλοι, καθηγητές, καθαρίστριες) αλλά και μαθητές νοσούν.
 Στην κινητοποίηση συμμετείχε ο πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων στην Περιφέρεια Μίλτος Λιάπης καθώς και ο Δημοτικός Σύμβουλος Μεσολογγίου με τη «Λαϊκή Συσπείρωση» Θύμιος Γερολυμάτος.
   Σημειώνεται πως σε ανακοίνωσή της η «Αγωνιστική Συσπείρωση Εκπαιδευτικών» επεσήμανε, μεταξύ άλλων, πως «η κυβέρνηση και το υπ. Παιδείας να πάρουν όλα τα αναγκαία μέτρα ώστε να ανοίξουν τα σχολεία με ασφάλεια, να μην παίζουν οι μαθητές, οι εκπαιδευτικοί και οι οικογένειές τους την υγεία τους κορόνα - γράμματα» και υπογραμμίζει πως «κυβέρνηση, υπ. Παιδείας, 6η ΥΠΕ θα έχουν εγκληματικές ευθύνες αν δεν υλοποιήσουν τα παραπάνω μέτρα για την υπεράσπιση της υγείας του λαού της περιοχής. 


αναδημοσίευση από 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου