Σάββατο 8 Μαΐου 2021

Το μήνυμα του γιορτασμού της Εργατικής Πρωτομαγιάς στο Μεσολόγγι: Σοσιαλισμός ή Βαρβαρότητα


  Στην απεργιακή συγκέντρωση των ταξικών σωματείων, στην κεντρική πλατεία της πόλης, απηύθυνε χαιρετισμό κατ' αρχήν, η Βάνα Πατρινού, χειρούργος, μέλος του ΔΣ Νοσοκομειακών Γιατρών Νομού Αιτωλοακαρνανίας, η οποία αναφέρθηκε στην τραγική κατάσταση που βρίσκεται το νοσοκομείο Μεσολογγίου, με την ταυτόχρονη λειτουργία, των κλινικών covid, των οχτώ εμβολιαστικών γραμμών, των προγραμματισμένων χειρουργείων, αλλά και των υπόλοιπων υπηρεσιών του.  
  Όλα αυτά μαζί, προσπαθεί να τα διεκπεραιώσει και να τα υλοποιήσει, ένα εξοργιστικά ολιγάριθμο και λειψό, σε βασικές ειδικότητες, ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό, που δίνει τιτάνια μάχη να  κρατήσει το νοσοκομείο όρθιο.    
 Κατήγγειλε την κυβέρνηση και την 6η ΥΠΕ που κωφεύουν στα δίκαια αιτήματα τους κι αδιαφορούν για τις ανάγκες της τοπικής κοινωνίας.


 Στη συνέχεια χαιρετισμό απηύθυνε ο Νίκος Κασσαβέτης, πρόεδρος του Σωματείου Συνταξιούχων ΟΑΕΕ Μεσολογγίου και περιχώρων, που αναφέρθηκε τόσο στα προβλήματα της πανδημίας, όσο και στα γενικότερα προβλήματα που θα δημιουργήσουν στο λαό και στις νέες γενιές, αν περάσουν, οι αντεργατικοί σχεδιασμοί της κυβέρνησης.


  Την κεντρική ομιλία έκανε ο Μίλτος Λιάπης, πρόεδρος του Συλλόγου Εργαζομένων Περιφερειακής Ενότητας Αιτωλοακαρνανίας (Σ.Υ.Π.Ε.Α.), που αναφέρθηκε κύρια στο νέο αντεργατικό νομοσχέδιο που φέρνει η κυβέρνηση, προσπαθώντας, 100 χρόνια μετά τη θεσμοθέτηση του 8ώρου, να το καταργήσει. 
  Κατήγγειλε τον κατήφορο της ΓΣΕΕ, που ξεπερνώντας καθε όριο ταξικής συνεργασίας και ξεπουλήματος των συμφερόντων των εργαζομένων, σε αγαστή συνεργασία με την κυβέρνηση, προσπάθησε να μετατρέψει την Απεργία της Πρωτομαγιάς σε αργία, σε συνέχεια της αργίας του Πάσχα κι ενώ πάνω από την εργατική τάξη σηκώνονται απειλητικά, τα "σύννεφα" του 10ωρου, των απλήρωτων υπερωριών, της ομηρίας των ατομικών συμβάσεων, της εργασίας ήλιο με ήλιο, χωρίς δικαιώματα, χωρίς σωματεία και συνδικαλιστική δράση!
  Ακολούθησε πορεία σε δρόμους της πόλης, με την τήρηση των απαραίτητων μέτρων προστασίας και με συνθήματα για την Εργατική Πρωτομαγιά και το επίκαιρο όσο ποτέ:
                                    ΣΟΣΙΑΛΙΣΜΟΣ ή ΒΑΡΒΑΡΟΤΗΤΑ.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου