Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Δελτίο τύπου του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας

    Το νοσοκομείο Μεσολογγίου διαχρονικά αντιμετωπίζει επάξια περιστατικά, τα οποία χρήζουν δευτεροβάθμιες παροχές υγείας, καλύπτοντας μια ευρύτερη περιοχή από το Ξηρόμερο έως και την Ναυπακτία και αυτό συμβαίνει, ενώ είναι γνωστή η υποστελέχωσή του σε ιατρικό προσωπικό. Είναι γνωστό, ακόμη, ότι με την έναρξη της πανδημίας, το νοσοκομείο διαγιγνώσκει και αντιμετωπίζει περιστατικά με κορωνοϊό, καθώς αναπτύχθηκε κλινική COVID. Επίσης, με τον ερχομό των εμβολίων, οι συνάδελφοι ιατροί, που εργάζονται στο νοσοκομείο, ανταποκρίθηκαν πλήρως στην ανάπτυξη δύο εμβολιαστικών γραμμών, ενώ λίαν προσφάτως, κλήθηκαν και ενισχύουν άλλες έξι εμβολιαστικές γραμμές (σύνολο οκτώ) στο νοσοκομείο Μεσολογγίου.

    Το Δ.Σ του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας, συζητώντας την επιστολή, ιατρών του νοσοκομείου προς τον Ιατρικό Σύλλογο και λαμβάνοντας υπ’όψην την επαγγελματική καταπόνηση (burn-out) των συναδέλφων ιατρών της Ν.Μ. Μεσολογγίου και από την προσθήκη των επιπλέον έξι εμβολιαστικών γραμμών στο νοσοκομείο, αποφασίζει τα κάτωθι:

  • Καλεί τους συναδέλφους ιατρούς ιδιώτες και μη, που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στην περιοχές, τις οποίες εποπτεύει ο Ιατρικός Σύλλογος Αιτ/νίας, για την ενίσχυση των ιατρών του νοσοκομείου με στόχο την επίτευξη των εμβολιασμών. Συνάδελφοι, η συμμετοχή του καθενός από εμάς στους εμβολιασμούς, ακόμη και με λίγες ώρες την εβδομάδα είναι πολύ σημαντική. Οι ενδιαφερόμενοι ιατροί μπορούν να επικοινωνήσουν με τον Πρόεδρο του Ιατρικού Συλλόγου κύριο Τριβλή, τηλ. 6944941819.
  • Θεωρεί ότι είναι αναγκαία η ενίσχυση της Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας, για να καλύψει τις διαρκείς και σύγχρονες ανάγκες της, με το απαραίτητο μόνιμο ιατρικό προσωπικό. Θα πρέπει να γίνουν οι κατάλληλες ενέργειες, ώστε οι εμβολιασμοί να επιστρέψουν στον φυσικό τους χώρο, ο οποίος είναι οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας και όχι τα νοσοκομεία, τα οποία πρέπει να επιτελούν άλλο έργο.
  • Εκφράζει την αμέριστη συμπαράσταση του στην ιατρική κοινότητα αλλά και στο νοσηλευτικό και διοικητικό προσωπικό του νοσοκομείου Μεσολογγίου.

                                  Ι.Π. Μεσολογγίου 10/05/2021 

                 Για το Δ.Σ. του Ιατρικού Συλλόγου Αιτωλοακαρνανίας

              Ο Πρόεδρος                                           Ο Γεν. Γραμματέας

             Αριστόβουλος Τριβλής                        Νικόλαος ΚαλαμάκηςΔεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου