Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2016

Διαμαρτύρονται οι Κατοχιανοί μαθητές του ΓΕΛ Νεοχωρίου για το κόστος μετακίνησης

Φωτό αρχείου 


                                  Κάθε χρόνο τα ίδια και τα ίδια!
 

   Για άλλη μια χρονιά οι Κατοχιανοί μαθητές του Γενικού Λυκείου Νεοχωρίου βρίσκονται όμηροι της γραφειοκρατίας και της στενοκεφαλιάς αφενός των διοικούντων του τόπου αυτού και αφετέρου των φορέων μετακίνησης της περιοχής.     
   Για άλλη μια χρονιά διεκδικούμε, ή μάλλον απαιτούμε, το αυτονόητο, την δωρεάν μετακίνησή μας προς το σχολείο, την δωρεάν πρόσβασή μας στην ελληνική δημόσια εκπαίδευση.     
    Μια απαίτηση ίσως «παράλογη» για το Αστικό ΚΤΕΛ Μεσολογγίου, τα τακτικά δρομολόγια του οποίου χρησιμοποιούμε, καθώς και φέτος απαιτεί την καταβολή ολόκληρου, ούτε καν μειωμένου, εισιτηρίου για να τη μεταφορά μας από και προς το Νεοχώρι. 
   Και για να μιλήσουμε με αριθμούς, έχουμε να κάνουμε με μια επιβάρυνση της τάξεως των 12ευρώ (!) εβδομαδιαίως. 12 ευρώ για να μετακινηθούμε στην κατοχυρωμένη από το Σύνταγμα "δωρεάν" εκπαίδευση. 12 ευρώ για μιαν απόσταση 1-2 χιλιομέτρων. 
    Ερωτώνται εν κατακλείδι οι κύριοι υπεύθυνοι, οι κύριοι διοικούντες του τόπου μας και οι λοιποί αρμόδιοι:
 

    1. Ποια είναι η θέση τους για τα άνωθεν αναφερόμενα;
    2. Είναι άραγε η εφαρμογή του νόμου, όπως ισχυρίζονται οι ιθύνοντες του Αστικού ΚΤΕΛ ή είναι ένα ακόμα παιχνίδι κερδοσκοπίας εις βάρος μας και εις βάρος των γονιών μας;
    3. Τί προτίθενται να κάνουν για την επίλυση του προβλήματος;
    4. Γιατί εμείς, οι Κατοχιανοί μαθητές του Γενικού Λυκείου Νεοχωρίου να βρισκόμαστε μια ζωή στο περιθώριο ζητώντας τα αυτονόητα;
  

   Δεν θα μείνουμε άπραγοι, ούτε θα συνεχίσουμε να πληρώνουμε προκειμένου να μεταβούμε στο σχολείο.
    Αν η λύση είναι το να πηγαίνουμε πεζή από το ένα χωριό στο άλλο, τότε αυτό θα πράξουμε, με ό,τι κίνδυνο κι αν συνεπάγεται, καθιστώντας υπεύθυνους για οποιοδήποτε ατύχημα τους άρχοντες του τόπου αυτού!
   Έχουμε επιχειρήματα, έχουμε θέσεις, έχουμε απόψεις!   Ζητούμε ενδιαφέρον, διάλογο και λύσεις! Η δημόσια εκπαίδευση «επί πληρωμή» πρέπει να πάψει να υφίσταται στην χώρα και στον τόπο μας!


Οι Κατοχιανοί μαθητές του ΓΕΛ Νεοχωρίου

Αναδημοσίευση από ΑΙΧΜΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου