Δευτέρα 10 Μαΐου 2021

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης Δήμου Αγρινίου






   Η Λαϊκή Συσπείρωση ζήτησε και είχε συνάντηση  με τον Δήμαρχο Αγρινίου για να ενημερωθεί μετά από την εκτίναξη των κρουσμάτων κορονοϊού στην πόλη μας. Στην συνάντηση ο Δήμαρχος μας ενημέρωσε για την πορεία των κρουσμάτων, το πρόγραμμα των εμβολιασμών και τις προτάσεις τις οποίες έχει κάνει η Δημοτική αρχή και ακόμα δεν έχουν υλοποιηθεί.
   Εμείς από την πλευρά μας θέσαμε ορισμένα μέτρα τα οποία πρέπει άμεσα να ληφθούν για να μπορέσουμε να ξεπεράσουμε την κατάσταση στην οποία έχουμε βρεθεί. Πιο συγκεκριμένα είπαμε ότι πρέπει να γίνονται μαζικά δωρεάν τεστ στον πληθυσμό ώστε να εντοπίζονται άμεσα και να απομονωθούν οι εστίες μετάδοσης. Να πιέσει ο δήμος ώστε να ενισχυθεί αποφασιστικά το νοσοκομείο και το ΚΥ με μόνιμο ιατρικό και νοσηλευτικό προσωπικό.
  Ζητήσαμε να γίνει απεμπλοκή του νοσοκομείου από τους εμβολιασμούς και να δημιουργηθούν όλοι οι απαραίτητοι χώροι για εμβολιαστικά κέντρα. Σε αυτή την κατεύθυνση να συνδράμει και ο δήμος με ότι από τα παραπάνω μπορεί να διαθέσει.
   Επίσης επαναφέραμε παλιότερη πρόταση μας, έστω και τώρα να επιταχθούν οι ιδιωτικές δομές υγείας χωρίς αποζημίωση, να ενταχθούν στον σχεδιασμό του κράτους για την αντιμετώπιση της κατάστασης.
  Τέλος συζητήσαμε και θέσαμε τον προβληματισμό μας για το επικείμενο άνοιγμα των σχολείων, τα νέα προβλήματα που αυτό θα επιφέρει καθώς όλη η ευθύνη έχει μετακυληστεί στην ατομικά στους μαθητές, γονείς, εκπαιδευτικούς.

Οι Δημοτικοί Σύμβουλοι

Παπανικολάου Τιμολέων

Καρναβιάς Ιωάννης

Αγρίνιο 7/5/2021

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου