Τρίτη 12 Φεβρουαρίου 2013

Ούτε στο δεξί του…

                                       
                     Κάτι μπερδεύει ο Τσίπρας


                      


«Ούτε εγώ θα είμαι σαν άλλος Ζαχαριάδης, ένας ηγέτης της αριστεράς που θα εξοντώνω τους αντιπάλους μου...»! 

Αυτά είπε ο Αλ. Τσίπρας, στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΪ.Δεν πάνε πολλές μέρες που η «Αυγή» αναμασούσε την αστική προπαγάνδα για το Σύμφωνο Μολότοφ - Ρίμπερντροπ και χρέωνε στον Στάλιν κυνικά νταραβέρια με τον Χίτλερ που οδήγησαν στο βασανισμό και στην εξόντωση χιλιάδες ανθρώπους... Μπορεί στον ΣΥΡΙΖΑ να αλλάζουν πολλά. 
Ενα όμως μένει ίδιο, αναλλοίωτο στο χρόνο: 
Η εμπάθειά τους για το ΚΚΕ, για το σοσιαλισμό που γνώρισε η ανθρωπότητα, η απέχθειά τους προς οτιδήποτε σχετίζεται με αυτά. Που μεταφράζονται σε συστηματική προσπάθεια να τα χτυπήσουν, να τα απαξιώσουν στα μάτια του λαού, να τα κατασυκοφαντήσουν. Γιατί σηματοδοτούν ένα δρόμο που δε θέλουν να ανακαλύψει ο λαός.
Κάτι ακόμα: Και να ήθελε ο Τσίπρας δε θα μπορούσε να είναι Ζαχαριάδης. Ποια σχέση μπορεί να έχει ο Τσίπρας, ηγέτης ενός κόμματος της διαχείρισης με ηγέτες του κομμουνιστικού κινήματος, ηρωικές μορφές που πάλεψαν για την ανατροπή του; Τέτοιοι ηγέτες ανήκουν σε άλλον κόσμο, που δεν συναντάται πουθενά με τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, πλάστηκαν από υλικά άγνωστα σε δαύτους."

Το κείμενο είναι από το Ριζοσπάστη και είχε τίτλο Κάτι μπερδεύει ο Τσίπρας... Η εφημερίδα κάνει καλά και απαντάει στις δηλώσεις-προκλήσεις που δέχεται το ΚΚΕ από τον αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ακόμα και αυτές που αγγίζουν τα όρια της γραφικότητας και καλά του τα λέει. Όμως, επιτρέψτε μου κι εμένα να απευθυνθώ στον ηγέτη Τσίπρα. Να του πω αυτό που μου βγαίνει αυθόρμητα και... οικοδομικά, παρακολουθώντας τον κατήφορό του ως επικεφαλής... της «νέας γενιάς» πολιτικών της «αριστεράς» και ενός κόμματος που φιλοδοξούν σύντομα να κυβερνήσουν:
Όχι λεβέντη μου, και να ήθελες, δεν μπορείς να του μοιάσεις!... Ούτε καν στο δεξί του... Κατέβα από το καλάμι...

                       αναδημοσίευση από τον Οικοδόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου