Παρασκευή 15 Φεβρουαρίου 2013

Πτώση μετεωρίτη προκαλεί ζημιές και τραυματίες σε ρωσική πόλη

Πάνω από 1.000 τραυματίες 


Δείτε πώς καταγράφηκε η πτώση του μετεωρίτηΠτώση μετεωρίτη προκάλεσε βίαιες εκρήξεις στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας πάνω από τα Ουράλια και περιοχές της Κεντρικής Ρωσίας, με αποτέλεσμα να σπάσουν τα τζάμια σε πολλά κτίρια, στις πόλεις Τσελιάμπινσκ και Σάτκι,όπως μετέδωσαν τα ρωσικά πρακτορεία ειδήσεων, επικαλούμενα τοπικές αρχές και κατοίκους των περιοχών.
Σύμφωνα με τις αρχές, πάνω από 1.000 άτομα τραυματίστηκαν στις περιοχές αυτές, κυρίως από τα σπασμένα τζάμια, ενώ 34 τραυματίες χρειάστηκε να νοσηλευτούν καθώς φέρουν βαριά τραύματα.

Παράλληλα, στο Τσελιάμπινσκ κατέρρευσε τμήμα οροφής ενός εργοστασίου ψευδαργύρου.
Σύμφωνα με την Ακαδημία Επιστημών της Ρωσίας, ο μετεωρίτης, βάρους 11 τόνων, εισήλθε στην ατμόσφαιρα της Γης με ταχύτητα τουλάχιστον 54.000 χιλιομέτρων την ώρα και σε ύψος περίπου 30-50 χιλιομέτρων πάνω από την επιφάνεια της θάλασσας έσπασε σε πολλά κομμάτια.
Η τοποθέτηση της Ακαδημίας Επιστημών απάντησε στην ασάφεια που υπήρξε το πρωί σχετικά με το εάν επρόκειτο για βροχή μετεωριτών, ένα μετεωρίτη ή ένα μετεωρίτη που έσπασε σε πολλά κομμάτια πριν φτάσει στο έδαφος. Εκπρόσωπος του υπουργείου Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών είχε μιλήσει στο «Associated Press» για βροχή μετεωριτών, ενώ εκπρόσωπος άλλου υπουργείου ανέφερε στο «Ίντερφαξ» ότι επρόκειτο για ένα μετεωρίτη.
Το ρωσικό «RT» υποστηρίζει, επικαλούμενο ανώνυμη στρατιωτική πηγή, ότι ο μετεωρίτης επλήγη από τα συστήματα ρωσικής αεράμυνας και έσπασε σε κομμάτια κατά την πτώση του - αναφορά που δεν επιβεβαιώνεται ακόμη.

                                            902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου