Παρασκευή 4 Μαΐου 2012

Εμπιστευτείτε το ΚΚΕΑπό την κεντρική προεκλογική συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Πεδίον του Αρεως
                                  

Είμαστε δύο μέρες πριν την κάλπη. Φαίνεται λίγος χρόνος, αλλά πολύτιμος για μια μάχη που δίνουμε ως την τελευταία στιγμή και που θα κρίνει αν την επόμενη μέρα ο λαός πανίσχυρος θα κάνει ένα τεράστιο βήμα μπροστά βγάζοντας από την κάλπη πανίσχυρο το ΚΚΕ. Η δύναμη στο ΚΚΕ θα είναι δείκτης της δύναμης με την οποία ο λαός μπορεί να δυσκολέψει, να αποκρούσει τα χειρότερα που έρχονται. Της αποφασιστικότητας με την οποία θα διεκδικήσει μέτρα για την ανακούφισή του και γιατί όχι να έχει και κάποιες κατακτήσεις. Είναι δείκτης χειραφέτησης από την αστική πολιτική, αλλά και από τις αυταπάτες των υποτιθέμενων «αντιμνημονιακών» σωτήρων.
Ούτε ώρα, ούτε λεπτό χαμένο. Δίνουμε τη μάχη ως το τέλος ακούραστα και με αυταπάρνηση. Με κάθε εργάτη και εργάτρια, κάθε υπάλληλο, φτωχό αγρότη, συνταξιούχο, αυτοαπασχολούμενο, κάθε νέο και νέα, που συναντηθήκαμε στους αγώνες, αλλά και σε όλη την προεκλογική περίοδο. Τα εκβιαστικά διλήμματα και οι αυταπάτες θα πέφτουν βροχή. Και πρέπει να συμβάλουμε ώστε το ψηφοδέλτιο του ΚΚΕ στο χέρι να γίνει όπλο για τους ανθρώπους του μόχθου στο δρόμο για τη δική τους προοπτική.
Οι κρίσιμες μάχες δεν έχουν δοθεί ακόμα από το λαό, είναι μπροστά μας. Η εκλογική αναμέτρηση δεν πρέπει να είναι μια χαμένη μάχη, γιατί η θύελλα νέων μέτρων είναι προ των πυλών. Θα μετρηθεί το μπόι του λαού, η ετοιμότητά του να ασκήσει πιο αποτελεσματική πίεση, να διεκδικήσει, να αντεπιτεθεί την άλλη κιόλας μέρα, τους επόμενους μήνες.
Το ΚΚΕ είναι έμπειρο κόμμα, ξέρει να μάχεται κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Δεν μπορούν να το βάλουν στο χέρι, δεν μπορούν να το εξαγοράσουν, να το φοβίσουν. Αυτό το ΚΚΕ, ακόμη πιο ισχυρό, έχει ανάγκη σήμερα ο λαός.


Ούτε βήμα πίσω


Το ΚΚΕ μπορεί να δώσει ώθηση στη λαϊκή αφύπνιση, στη λαϊκή οργάνωση, στην ανάπτυξη της μαζικής λαϊκής αγωνιστικής πρωτοβουλίας. Και είναι το μόνο κόμμα που δεν υπόσχεται ότι θα δώσει αυτό λύσεις, αλλά αυτές θα έρθουν μονάχα με πρωταγωνιστή το λαό. Και η οριστική διέξοδος, με την ανατροπή της σάπιας καπιταλιστικής εξουσίας, την εργατική λαϊκή εξουσία, δε θα την κατακτήσει το ΚΚΕ μόνο του, αλλά η εργατική τάξη και οι σύμμαχοί της, αυτοί θα είναι πρωταγωνιστές.
Αλλά δεν κρίνεται στις εκλογές αυτό. Η εκλογική μάχη έχει τεράστια σημασία. Αν μείνει ανεκμετάλλευτη από το λαό, τότε στις 7 Μάη από χειρότερες θέσεις, χειρότερες συνθήκες θα αντιμετωπίσει το νέο, πιο ισχυρό αντεργατικό, αντιλαϊκό πόλεμο που έρχεται. Στις 7 Μάη, όποια κυβέρνηση και αν βγει, το λαό τον περιμένουν άμεσα τα μέτρα των δραστικών περικοπών των 11,5-14 δισ. ευρώ, ο νέος ασφαλιστικός νόμος που θα τσακίσει κι άλλο τις συντάξεις, η επίθεση των καπιταλιστών στους μισθούς κλπ. Με πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη και λαό χειραφετημένο από διλήμματα και αυταπάτες, οργανωμένα και με πολλαπλάσια δύναμη θα απαντήσουμε στον πόλεμό τους, θα τον αποκρούσουμε.
Εμπιστευτείτε το ΚΚΕ. Δε θα σας προδώσει κάτω από οποιεσδήποτε συνθήκες. Το ΚΚΕ εμπιστεύεται το λαό. Πανίσχυρο ΚΚΕ στην κάλπη. Ολοι μαζί με το λαό, να ορθώσουμε ανάστημα. Και αν είναι πανίσχυρο το ΚΚΕ, θα είναι πανίσχυρος ο λαός να αντιμετωπίσει το νέο πόλεμο που θα εξαπολυθεί ενάντιά του από τις 7 Μάη. Και όπως τόνισε από το Πεδίον του Αρεως η ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, «κανένας διαπραγματευτής, είτε "δεξιός" είτε "αριστερός" στα όργανα της ΕΕ, δεν πρόκειται να γυρίσει με γεμάτα τα χέρια για το λαό. Με άδεια και πιο άδεια θα γυρίσει. Δεν υπάρχουν ούτε ελάχιστα περιθώρια διαπραγματεύσεων με όπλο τους ίδιους τους κανόνες και το βάρβαρο σιδερένιο δίκαιο της λυκοσυμμαχίας. Ο κ. Σαμαράς, παιδί του συστήματος, τόλμησε να μην υπογράψει το πρώτο Μνημόνιο, καθαρά για δημαγωγικούς λόγους, και τον έσυραν σε υπογραφή του δεύτερου, σε αλλεπάλληλες επιστολές δήλωσης μετάνοιας και πίστης. Ο κ. Παπανδρέου τόλμησε να ζητήσει δημοψήφισμα και απολύθηκε ύστερα από λίγο.
Η σύγκρουση με την ΕΕ είναι μονόδρομος, η σύγκρουση με τα μονοπώλια στην Ελλάδα είναι επίσης μονόδρομος. Γι' αυτό πρέπει να κάνουμε βήματα μπρος, να μη γυρίσουμε πίσω. Για να μπορούμε να οραματιζόμαστε τη ριζική αλλαγή και ανατροπή που θα έρθει στην Ελλάδα και σε άλλες χώρες της Ευρώπης».

Ι.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου