Τρίτη 15 Μαΐου 2012

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ Απάντησαν με ατσάλινη ενότητα στην επίθεση της εργοδοσίας
Λυτούς και δεμένους επιστράτευσε χτες η εργοδοσία του Μάνεση σε μια από τις πλέον ανοικτές επιθέσεις με σκοπό κυριολεκτικά να τσακίσει το ταξικό, ηρωικό αγώνα των απεργών χαλυβουργών που αύριο κλίνει 200 ολόκληρες μέρες.
Απεργοσπαστικός μηχανισμός, τηλεοπτικοί σταθμοί, διευθυντάδες, αστυνομία, εισαγγελείς αποτέλεσαν τα όπλα του Μάνεση που έδειξε και χτες ότι δεν σκληραίνει απλά τη στάση του, αλλά προχωράει σε μεγάλη έφοδο για να σπάσει έναν αγώνα - ορόσημο και φάρο για όλη την εργατική τάξη.


Βρήκε όμως και χτες ένα ατσάλινο φράγμα που έχει σφυρηλατηθεί με ενότητα και αποφασιστικότητα από τους απεργούς χαλυβουργούς και ό,τι προσπάθειες και να κάνει δεν μπορεί να το σπάσει.

Το σκηνικό που έστησαν χτες είχε όλα τα στοιχεία ενός τηλεοπτικού επεισοδίου. Νωρίς το πρωί η κουστωδία των διευθυντάδων έφτασε στην πύλη υπό την κάλυψη τηλεοπτικού συνεργείου, και πίσω τους - σερνόμενη κυριολεκτικά - η γνωστή εικοσάδα προϊσταμένων και υπαλλήλων που απαρτίζουν το απεργοσπαστικό δόρυ του Μάνεση.

Μόλις πέρασαν οι διευθυντές μέσα στο εργοστάσιο τα τσιράκια του Μάνεση άρχισαν να προκαλούν τη μαζική και αποφασιστική περιφρούρηση των χαλυβουργών με εμφανή στόχο να στήσουν καυγά για τις ανάγκες της τηλεοπτικής κάλυψης και όχι μόνο. Εκτός από την τηλεοπτική κάμερα, κάλεσαν και ασθενοφόρο για να μεταφέρει δήθεν «τραυματισμένο» απεργοσπάστη. Από κοντά έφτασε και η αστυνομία.

Οι χαλυβουργοί όμως έμειναν σταθεροί στις αλυσίδες της περιφρούρησης συσπειρωμένοι στο σωματείο τους φωνάζοντας συνεχώς «Είμαστε ενωμένοι κι αποφασισμένοι να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι» κι έτσι παρέμειναν. Στο πλευρό τους βρέθηκε ο βουλευτής του ΚΚΕ Γιάννης Γκιόκας και λίγη ώρα αργότερα ο επίσης βουλευτής του Κόμματος Σπύρος Χαλβατζής. Οι προκλήσεις από τα τσιράκια της εργοδοσίας συνεχίστηκαν ακόμα και την ώρα που οι βουλευτές του ΚΚΕ μιλούσαν με τους απεργούς στη γραμμή της περιφρούρησης της απεργίας. Στο σημείο κατέβηκαν όλοι οι διευθυντάδες του εργοστασίου αξιώνοντας από τον Σπ. Χαλβατζή να φύγει από το χώρο προσπαθώντας να τρομοκρατήσουν. Κάτι που φυσικά δεν πέτυχαν.Λίγη ώρα αργότερα η ομάδα των επίδοξων απεργοσπαστών κατέθεσε στην Εισαγγελία Αθηνών μηνύσεις ενάντια σε εννιά απεργούς χαλυβουργούς, μεταξύ των οποίων και πέντε μέλη του ΔΣ του Σωματείου ζητώντας μάλιστα να κινηθεί αυτόφωρη διαδικασία εναντίον τους. Η είδηση και μόνο, συσπείρωσε και πείσμωσε ακόμα πιο πολύ τους απεργούς στην περιφρούρηση. Με έκτακτη ανακοίνωσή του το ΠΑΜΕ χτύπησε συναγερμό και κάλεσε εργαζόμενους και συνδικαλιστές να σπεύσουν στο χώρο της απεργίας. «Καλούμε, σημείωνε, τα σωματεία της Αττικής, τους εργαζόμενους και την νεολαία να δυναμώσουν την αλληλεγγύη και τη στήριξη στον αγώνα των απεργών χαλυβουργών. Να ορθώσουν τοίχος προστασίας απέναντι στον Μάνεση και τον απεργοσπαστικό του μηχανισμό. Να υπερασπιστούν τη Διοίκηση του Σωματείου και τον ηρωικό αγώνα των Χαλυβουργών. Ολοι τώρα στο εργοστάσιο της Ελληνικής Χαλυβουργίας. Οι απεργοί χαλυβουργοί βρίσκονται στην 198η μέρα απεργίας. Δίνουν έναν περήφανο-σκληρό μακρόχρονο αγώνα απέναντι στις αξιώσεις της εργοδοσίας. Απαιτούν να γυρίσουν πίσω οι 119 απολυμένοι και δουλειά με δικαιώματα. Ο απεργοσπαστικός μηχανισμός και η τρομοκρατία δε θα περάσουν!».

Σε πολύ σύντομο χρονικό διάστημα άρχισε να καταφθάνει πλήθος κόσμου, εργαζόμενοι, νέοι, γυναίκες και απλοί άνθρωποι που βρέθηκαν εκεί δηλώνοντας ότι στέκονται στο πλευρό των χαλυβουργών. Εκπρόσωποι συνδικάτων, ομοσπονδιών, σωματείων, Λαϊκών Επιτροπών βρέθηκαν εκεί και δήλωσαν τη συμπαράστασή τους. Από τα μεγάφωνα διαβάζεται δυνατά η ανακοίνωση του Σωματείου που καταγγέλλει το Μάνεση ότι «εδώ και μέρες χρησιμοποιώντας τους διευθυντές του και μια χούφτα απεργοσπαστών, προσπαθεί να σπάσει ένα ηρωικό αγώνα 200 ημερών που έχει τη συμπαράσταση και την αλληλεγγύη όλων των εργαζομένων. Σ' αυτή την προσπάθεια έχει τη βοήθεια του τηλεοπτικού σταθμού ΣΚΑΪ. Σήμερα προχώρησαν σε βιαιοπραγίες ενάντια στους απεργούς και στη συνέχεια έκαναν μηνύσεις, ζητώντας τη σύλληψη των μελών του ΔΣ κι άλλων απεργών, με το πρόσχημα ότι τους χτύπησαν. Πρόκειται για ψέματα. Τους λέμε ότι δεν φοβόμαστε, η τρομοκρατία δεν θα περάσει κι ότι στο τέλος εμείς θα νικήσουμε. Καλούμε όλη την εργατική τάξη να δυναμώσει την αλληλεγγύη της και να περιφρουρήσει τον αγώνα μας, που είναι και δικός της αγώνας».

Και η πύλη παρέμεινε χτες πλημμυρισμένη από αλληλεγγύη μέχρι αργά το βράδυ στέλνοντας ξεκάθαρο μήνυμα στο Μάνεση ότι οι χαλυβουργοί δεν φοβούνται, δεν τρομοκρατούνται και δεν πρόκειται να μείνουν μόνοι τους λεπτό. Γιατί ο αγώνας τους είναι αγώνας όλης της εργατικής τάξης. Αύριο, το σωματείο καλεί στην εκλογοαπολογιστική συνέλευση στις 11 π.μ. στο χώρο του εργοστασίου.

ΑΣΤΙΚΑ ΜΕΣΑ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗΣ
Συκοφαντούν τις απεργίες, «τιμούν» τους απεργοσπάστες


Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ για τα κανάλια που υπηρετούν την εργοδοσίαΕυκαιρία δε χάνουν τα αστικά Μέσα ενημέρωσης προκειμένου να χύσουν το αντιδραστικό τους μελάνι σε βάρος των αγώνων της εργατικής τάξης. Αποκαλυπτικός είναι ο τρόπος που αντιμετωπίζουν τον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών. Από τη μιά εχουν εξαφανίσει τις σχεδόν 200 μέρες απεργίες από προσώπου Γης, από την άλλη με κάθε ευκαιρία προβοκάρουν και συκοφαντούν, στρώνουν χαλιά σε όσους δε διστάζουν να προδώσουν τους αγώνες της εργατικής τάξης, υπηρετώντας τη θέληση των εργοδοτών τους.Χτες ο ΣΚΑΪ του εφοπλιστή Αλαφούζου, με πολύτιμο συνεργό γνωστό απεργοσπάστη, βίασε την ίδια την πραγματικότητα. Την παρουσίαση της εκπομπής είχαν οι γνωστοί σε όλους «ανεξάρτητοι» και «ουδέτεροι» δημοσιολόγοι Αρης Πορτοσάλτε και Μπάμπης Παπαδημητρίου.

Εβγαλαν έναν απεργοσπάστη στον «αέρα» που είπε ότι το ΠΑΜΕ τρομοκρατεί, ότι η θέση υπέρ της απεργίας είναι δήλωση μετάνοιας, ότι όσοι θέλουν να συνεχιστεί η απεργία είναι λιγότεροι από αυτούς που θέλουν να τερματιστεί, λέγοντας ψέματα και πετώντας, ουσιαστικά, στα σκουπίδια τους 119 απολυμένους εργάτες.

Οταν είπε ότι το ΠΑΜΕ τρομοκρατεί, ο «ανεξάρτητος» και «ουδέτερος» Μπ. Παπαδημητρίου αναρωτήθηκε αν έχουν φωνάξει την αστυνομία. Ο επίσης «ανεξάρτητος» και «ουδέτερος» Α. Πορτοσάλτε κατέληξε στο συμπέρασμα ότι όλα αυτά γίνονται γιατί «το ΚΚΕ έχει βάλει στοίχημα να σας κλείσει!» (σ.σ. εννοεί τη «Χαλυβουργία»)...

Ανακοίνωση του ΠΑΜΕ

Το ΠΑΜΕ καυτηριάζοντας σε ανακοίνωσή του όλη αυτή την μπόχα και τη σαπίλα επισημαίνει:

«Τα ΜΜΕ αυτές τις ημέρεςμ με πρωτεργάτη τον ραδιοφωνικό και τηλεοπτικό σταθμό ΣΚΑΪ, του εφοπλιστή Αλαφούζου, επιτίθενται στον ηρωικό αγώνα των χαλυβουργών και στο ΠΑΜΕ.

Με εντολή του Μάνεση (ιδιοκτήτη της "Ελληνικής Χαλυβουργίας") και σε συνεργασία με τον εφοπλιστή Αλαφούζο καταγγέλλουν το ΠΑΜΕ ότι δήθεν τρομοκρατεί όσους θέλουν να πάνε για δουλειά. Καταγγέλλουν τους απεργούς χαλυβουργούς που παλεύουν για την επαναπρόσληψη των 119 απολυμένων συναδέλφων τους, που παλεύουν για να έχουν δουλειά με δικαιώματα.

Αυτές τις μέρες ο Μάνεσης μαζί με τα καλοπληρωμένα τσιράκια του (γενικούς διευθυντές, άλλα διευθυντικά στελέχη και ελάχιστους απεργοσπάστες), επιχειρούν να σπάσουν την απεργία και κάθε πρωί επιτίθενται στους απεργούς χαλυβουργούς, δημιουργώντας εικόνα για τα κανάλια.

Είναι γνωστό σ' ολόκληρη την εργατική τάξη της χώρας μας, στα λαϊκά στρώματα, στους εργαζόμενους της Ευρώπης ότι η εργοδοσία της "Ελληνικής Χαλυβουργίας" είναι αυτή που σπέρνει την τρομοκρατία, έχοντας προχωρήσει σε 119 απολύσεις στέλνοντάς τους στη φτώχεια και την εξαθλίωση.

Είναι γνωστό, ότι η εργοδοσία είναι αυτή που επιχείρησε να κάνει περικοπές μισθών και μεροκαμάτων.Είναι γνωστό, ότι η εργοδοσία είναι αυτή που τρομοκρατεί και απειλεί, με αποτέλεσμα από την εντατικοποίηση της δουλειάς των εργατών στα εργοστάσια να γίνονται εργατικά ατυχήματα και να κινδυνεύουν οι ζωές τους.

Η εργοδοσία είναι αυτή που επιδιώκει τη διάσπαση της ενότητας των εργαζομένων, την υποταγή τους στα σχέδιά της για «να φουσκώσουν τα σεντούκια της» μ' ακόμη μεγαλύτερα κέρδη.

Το ΠΑΜΕ τονίζει προς όλους αυτούς που νομίζουν ότι μπορούν να συκοφαντούν, να λασπολογούν και να απειλούν το ΠΑΜΕ, ότι θα πάρουν απάντηση. Ξεκαθαρίζει για άλλη μια φορά ότι θα συνεχίσει με αμείωτη ένταση την έκφραση αλληλεγγύης στον αγώνα των Χαλυβουργών και καλεί τους εργαζόμενους, τα λαϊκά στρώματα να τη δυναμώσουν.

Θα συνεχίσει να στηρίζει τις αποφάσεις του ΔΣ του Σωματείου τους και των ΓΣ των απεργών.

Καλεί την εργατική τάξη να μην πιστέψει, να κλείσει τ' αυτιά της στα ψέματα και τις συκοφαντίες των ΜΜΕ των βιομηχάνων και των εφοπλιστών και να γυρίσει την πλάτη στα έντυπα και ηλεκτρονικά μέσα που βρωμίζουν τις συχνότητες των ερτζιανών με την μπόχα και τη σαπίλα του καπιταλιστικού συστήματος.

Η ΝΙΚΗ ΤΩΝ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΩΝ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΝΙΚΗ ΤΗΣ ΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΤΑΞΗΣ».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου