Τετάρτη 23 Μαΐου 2012

ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΧΑΪΑΣ ΤΟΥ ΚΚΕ Παρέμβαση για τα γεγονότα στην Πάτρα


Ανακοίνωση της ΝΕ, με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Θ. Λαζανά και τα επεισόδια που ακολούθησαν προχτές Τρίτη στο χώρο της Πειραϊκής - Πατραϊκής

Παρέμβαση, με αφορμή τη δολοφονία του 30χρονου Θανάση Λαζανά τα ξημερώματα του Σαββάτου στην Πάτρα και την προχτεσινή οργανωμένη επίθεση σε βάρος μεταναστών που έχουν στήσει πρόχειρους καταυλισμούς στο χώρο της «Πειραϊκής Πατραϊκής», με πρωτεργάτες - μέλη της «Χρυσής Αυγής» που είχαν στόχο να τους εκδιώξουν και να τους λιντσάρουν, παρά την αντίθεση της συντριπτικής πλειοψηφίας των κατοίκων, έκανε η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ με ανακοίνωσή της.
Συγκεκριμένα, η ανακοίνωση έχει ως εξής:
«Η ΝΕ Αχαΐας του ΚΚΕ καταδικάζει τη δολοφονική επίθεση σε βάρος του 30χρονου Πατρινού από ομάδα Αφγανών μεταναστών. Είναι η κορυφή του παγόβουνου της ιδιαίτερα άθλιας κατάστασης που έχει διαμορφωθεί με το μεταναστατευτικό, που διαπλέκεται με τη δράση εγκληματικών κυκλωμάτων, ελληνικών και ξένων.
Η εκρηκτική κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Πάτρα και σε άλλες μεγάλες πόλεις, είναι με ευθύνη της πολιτικής των κυβερνήσεων του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ που συμφώνησαν και συνδιαμόρφωσαν στην ΕΕ σειρά αντιλαϊκών - αντιμεταναστευτικών συνθηκών, κυρίως το "Δουβλίνο 2" και τη "Σένγκεν", με βάση τις οποίες οι μετανάστες και οι πρόσφυγες παραμένουν υποχρεωτικά και παρά τη θέλησή τους στην Πάτρα και σε άλλες "πύλες εξόδου", αναζητώντας μέσω κυκλωμάτων διάφορους τρόπους για να φτάσουν στον τελικό τους προορισμό που είναι άλλες χώρες της ΕΕ.
Είναι γνωστή η δράση δουλεμπορικών κυκλωμάτων, τα οποία οργανώνουν και συντηρούν το "μεταναστευτικό ρεύμα", για να πλουτίζουν αλλά και για να χρησιμοποιούνται σαν μοχλός πίεσης από κυβερνήσεις και εργοδοσία για να μειώνουν μισθούς και δικαιώματα σε βάρος των εργατών στις χώρες που πηγαίνουν.
Αμεση και ρεαλιστική η πρόταση του ΚΚΕ
Ανακούφιση στο πρόβλημα αποτελεί η θέση που έχει διατυπώσει το ΚΚΕ από το 2003, που μεταξύ άλλων πρότεινε την έκδοση ταξιδιωτικών εγγράφων για όλους τους μετανάστες/πρόσφυγες που θέλουν να φύγουν - δηλαδή για τη μεγάλη πλειοψηφία τους - δίνοντάς τους τη δυνατότητα να ταξιδέψουν νόμιμα στις χώρες για τις οποίες ξεκίνησαν από τον τόπο τους. Είναι η μόνη άμεση και ρεαλιστική λύση, η οποία όμως απαιτεί απειθαρχία στην ευρωενωσιακή νομοθεσία και τις συνθήκες της.
Είναι υποκριτική η στάση όλων των κομμάτων που υπερασπίζονται και προβάλλουν την ΕΕ σαν μονόδρομο, αποκρύπτοντας πως η ΕΕ των μονοπωλίων είναι με το κεφάλαιο και όχι με το λαό. Γι' αυτό το λόγο παθαίνουν "αναφυλαξία" κάθε φορά που εκ των πραγμάτων τίθεται ζήτημα που απαιτεί ρήξη με την ΕΕ. Αποκαλύπτεται ότι είναι διατεταγμένοι να διαφυλάττουν τα συμφέροντα του ευρωμονόδρομου που υπηρετούν ακόμα και σε περιπτώσεις σαν το μεταναστευτικό που είναι τόσο οφθαλμοφανής η λύση.
Το ΚΚΕ καλεί την εργατική τάξη και τη νεολαία της Πάτρας να καταδικάσουν τη μεθοδευμένη προσπάθεια από πλευράς κράτους να μεταβιβάσει την ευθύνη για την αντιμετώπιση του εγκλήματος σε ομάδες και παρακρατικούς μηχανισμούς. Να μην επιτρέψουν η αγανάκτηση και η ανασφάλεια, που δικαίως αισθάνεται ο λαός της περιοχής, να γίνει αντικείμενο εκμετάλλευσης από τα πρωτοπαλίκαρα της νεοφασιστικής Χρυσής Αυγής, αλλά και από όλες τις δυνάμεις που έχουν ευθύνη για την κατάσταση που έχει δημιουργηθεί.
Στις 17 Ιούνη οι εργαζόμενοι να απαντήσουν με ισχυρό ΚΚΕ, του μόνου αντίβαρου υπέρ του λαού, απέναντι στην εγκληματική εξουσία του κεφαλαίου. Να απαιτήσουν αναπροσανατολισμό στη δίωξη του εγκλήματος σε βάρος των κυκλωμάτων, των δουλεμπόρων, των ναρκεμπόρων - γενικά του οργανωμένου εγκλήματος - και όχι σε βάρος του εργατικού λαϊκού κινήματος».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου