Τρίτη 22 Μαΐου 2012

«ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑ» Ζητάει μετά από 200 ημέρες να κηρυχθεί παράνομη η απεργία!Κάλεσμα να δυναμώσει ακόμα περισσότερο η αλληλεγγύη στους απεργούς απηύθυνε χτες το σωματείο                         

Το ποτάμι της ταξικής αλληλεγγύης (φωτ. από τη φετινή πρωτομαγιάτικη συγκέντρωση έξω από τη «Χαλυβουργία») μπορεί να «πνίξει» κάθε προσπάθεια τρομοκράτησης 


Πιεσμένη από το σκληρό αγώνα των αλύγιστων απεργών χαλυβουργών του Ασπροπύργου, που παρά τις λυσσασμένες προσπάθειες δεν κατάφερε να σπάσει, η εργοδοσία της «Ελληνικής Χαλυβουργίας» προχώρησε χτες σε αγωγή που εκδικάζεται σήμερα, με την οποία ζητάει να κηρυχθεί η πολύμηνη απεργία τους παράνομη και καταχρηστική!
Μετά τις απέλπιδες προσπάθειες της εργοδοσίας, χρησιμοποιώντας τα τσιράκια της να σπάσει την απεργία πρώτα με ασφαλιστικά μέτρα και στη συνέχεια με προκλήσεις μπροστά στην αλυσίδα περιφρούρησης, τώρα πρωτοστατεί η ίδια στην επιχείρηση ποινικοποίησης του περήφανου αγώνα που έχει φτάσει τους 7 μήνες. Είναι ενδεικτικό ότι στην αγωγή που κατέθεσε και εκδικάζεται σήμεραστη 1.30 το μεσημέρι στα δικαστήρια της Ευελπίδων αναμασά τα ίδια επιχειρήματα που χρησιμοποιεί εδώ και καιρό, όπως ότι είναι «διευθυντικό δικαίωμα» το μαζικό πέταμα στην ανεργία εργαζομένων, ότι εμποδίζονται οι απεργοσπάστες να μπουν στο εργοστάσιο κ.ά.
Μάλιστα, η αγωγή έρχεται αμέσως μετά την ξεκάθαρη απόφαση των χαλυβουργών στην πρόσφατη εκλογοαπολογιστική συνέλευση να εγκρίνουν με μεγάλη πλειοψηφία το κάλεσμα της απερχόμενης διοίκησης του σωματείου για συνέχιση του αγώνα. Ενώ η αποφασιστική ενότητα που έχει αναδειχτεί στον αγώνα των χαλυβουργών εκφράζεται και με την κοινή κάθοδο σε ένα ενιαίο ενωτικό ψηφοδέλτιο και των τριών παρατάξεων που απάρτιζαν το προηγούμενο ΔΣ του σωματείου, το οποίο θα είναι και το μοναδικό στις εκλογές που γίνονται σήμερα.
Μετά και τη χτεσινή εξέλιξη, οι χαλυβουργοί θα βρεθούν σήμερα στα δικαστήρια μαζί με το σωματείο τους, το οποίο καλεί σε ολόπλευρη και αποφασιστική ενίσχυση της αλληλεγγύης στον αγώνα τους, από παντού. «Η εργοδοσία προσπαθεί να ποινικοποιήσει τον αγώνα μας. Δεν φοβόμαστε, δεν τρομοκρατούμαστε. Εχουμε το δίκιο με το μέρος μας και θα τσακίσουμε την εργοδοσία», τόνισε από τα μεγάφωνα, χτες, ο Γιώργος Σιφωνιός, πρόεδρος του σωματείου, αμέσως μετά την είδηση της αγωγής.

Μηνύματα αλληλεγγύης από Ευρώπη και Ασία

Την ίδια στιγμή και νέα μηνύματα διεθνιστικής αλληλεγγύης φτάνουν στους απεργούς χαλυβουργούς, αναδεικνύοντας τη μεγάλη αξία που έχει αποκτήσει ο αγώνας των χαλυβουργών. Συγκεκριμένα, μηνύματα αλληλεγγύης έστειλαν ηΕπιτροπή Εργαζομένων στην εταιρεία «Prinovis» στη Νυρεμβέργη Γερμανίας, μια από τις μεγαλύτερες εκτυπωτικές επιχειρήσεις στην Ευρώπη και προσφέρει 700 ευρώ που συγκέντρωσαν από εργαζόμενους διαφόρων εργοστασίων της περιοχής. «Ο αγώνας σας είναι ένα γενναίο παράδειγμα αξιοπρέπειας που πρέπει να διαδοθεί σε όλο τον κόσμο», σημειώνει σε μήνυμά της η Γενική Συνομοσπονδία Συνδικάτων Καταλωνίας (Ισπανία), ενώ τη συμπαράστασή του εκφράζει με μήνυμά του και το Σωματείο Οικιακών Βοηθών Ιράν.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου