Παρασκευή 25 Μαΐου 2012

ΓΕΝΙΚΟ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ «Ψυχορραγεί» η Παθολογική Κλινική


Εμεινε με έναν μόλις μόνιμο γιατρό - παθολόγο


Σε οριακή κατάσταση βρίσκεται η Παθολογική Κλινική στο νοσοκομείο Μεσολογγίου, αφού λόγω των σοβαρών ελλείψεων σε ιατρικό προσωπικό (έχει απομείνει με μόλις ένα μόνιμο γιατρό) μπαίνουν σοβαρά εμπόδια στην ομαλή και απρόσκοπτη λειτουργία της με ό, τι συνέπειες αυτό συνεπάγεται για την παροχή των υπηρεσιών Υγείας στους ασθενείς.
Σε σχετικό δημοσιευμένο έγγραφο του υποδιοικητή του Γενικού Νοσοκομείου Μεσολογγίου «Χατζηκώστα» αναφέρονται μεταξύ άλλων οι ελλείψεις ειδικών ιατρών παθολόγων και ενημερώνει πως τα επείγοντα περιστατικά που θα προκύψουν από 27/5/ έως και 31/5, καθώς επίσης και αυτά τα οποία νοσηλεύονται από τις 25/5 ήδη στην παθολογική κλινική του νοσοκομείου και χρήζουν επισταμένης παρακολούθησης και νοσηλείας θα διακομίζονται στο νοσοκομείο Αγρινίου. Με λίγα λόγια, η παθολογική κλινική στο νοσοκομείο Μεσολογγίου αδυνατεί να έχει ορθή λειτουργία. Οσοι στο Μεσολόγγι νοσηλεύονται ή θα χρειαστεί να νοσηλευτούν για παθολογικά αίτια θα πρέπει να μετακομίσουν στο Αγρίνιο για να βρουν παθολόγο γιατρό. Στο υπαρκτό αυτό πρόβλημα της έλλειψης προσωπικού και των συνεπειών που αυτή έχει, η ενιαία διοίκηση των Νοσοκομείων Αγρινίου - Μεσολογγίου πρόκρινε την κάλυψη των εφημεριών στην παθολογική κλινική Μεσολογγίου από γιατρούς παθολόγους του νοσοκομείου Αγρινίου. Στα αδιαμφισβήτητα δηλαδή κενά που αντιμετωπίζουν και τα δυο νοσοκομεία και τα οποία δεν καλύπτονται με προσλήψεις προτάσσεται η μετακίνηση γιατρών από νοσοκομείο σε νοσοκομείο ή από κέντρα υγείας ανακυκλώνοντας ουσιαστικά το ζήτημα της έλλειψης προσωπικού, βουλώνοντας δηλαδή τις τρύπες δημιουργώντας άλλες τρύπες!
Σε ανακοίνωση, η παράταξη της «Ταξική Συσπείρωσης» στο Γενικό Νοσοκομείο Μεσολογγίου σημειώνει πως «κάθε μέρα που περνάει, συνειδητά, απαξιώνεται και το αποτέλεσμα θα είναι σε λίγο καιρό να έχει μείνει ελάχιστο προσωπικό που θα αδυνατεί να καλύψει ακόμη και τις στοιχειώδεις ανάγκες της πόλης μας αλλά και των γύρω περιοχών. Αν δεν αντιδράσουμε όσο ακόμη δεν έχει ολοκληρωθεί το έγκλημα, αύριο θα είναι πολύ αργά.
Σε λίγες μέρες ήδη όπως φαίνεται κλείνουν την παθολογική κλινική λόγω έλλειψης γιατρών, η Παιδιατρική έκλεισε και δεν ξανάνοιξε, σειρά έχουν η Μαιευτική - γυναικολογική, η Καρδιολογική, το Μικροβιολογικό και πάει λέγοντας. Τα προβλήματα των διασυνδεόμενων νοσοκομείων τώρα αρχίζουν και γίνονται ορατά. Η πολιτική που ακολουθήθηκε τα τελευταία χρόνια στον τομέα της Υγείας είναι αυτή που ευθύνεται και για το νοσοκομείο μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου