Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει την πολιτική της συγκυβέρνησης

dieEEDYE
]
ΚΑΜΙΑ ΑΝΟΧΗ
ΣΤΟΝ ΑΝΤΙΛΑΪΚΟ ΟΔΟΣΤΡΩΤΗΡΑ
ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΕΜΠΛΟΚΗ ΣΤΑ ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΑ ΣΧΕΔΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΕΝΔΟΪΜΠΕΡΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥΣ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΥΣ


Η ΕΕΔΥΕ καταδικάζει την αντιλαϊκή πολιτική της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ που συνθλίβει μισθούς-συντάξεις-δικαιώματα, όσα έχουν απομείνει και χειροτερεύει δραματικά τη ζωή της εργατικής τάξης και των λαϊκών στρωμάτων σε όλους τους τομείς.

Οι διεθνείς κινήσεις της συγκυβέρνησης, οι αποφάσεις της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ενάντια σε μετανάστες-πρόσφυγες, η βαθιά εμπλοκή στα ευρωατλαντικά σχέδια για νέες επεμβάσεις, το σφιχταγκάλιασμα με τις ΗΠΑ για γεωστρατηγική αναβάθμιση και ρόλο στα κουβάρια των ενεργειακών ανταγωνισμών στην περιοχή εγκυμονούν περιπέτειες και κινδύνους για τον ελληνικό λαό. 

Εσωτερική και εξωτερική πολιτική είναι δύο όψεις του ίδιου νομίσματος, υπηρετούν τα συμφέροντα των οικονομικά ισχυρών σε βάρος του ελληνικού λαού. 
Θα αντιπαλέψουμε τα σχέδια για νέες βάσεις στην ΕΛΛΑΔΑ, θα αντιταχτούμε στην ελληνική συμμετοχή στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους.

Μπροστά στην κατάσταση αυτή δε χωράει καμία αναμονή, καμία ανοχή στο όνομα «διορθωτικών» και άλλων κινήσεων σαν αυτές που αναμασάει καθημερινά η προπαγάνδα που θέλει το λαό στη γωνία. Μαζί με το μαχόμενο εργατικό λαϊκό κίνημα, με το ΠΑΜΕ και τις άλλες αγωνιστικές συσπειρώσεις, η ΕΕΔΥΕ με τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ πανελλαδικά θα συμβάλουμε στην εργατική – λαϊκή οργάνωση και πάλη απέναντι στην πολιτική της συγκυβέρνησης, του κεφαλαίου, της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.

Απευθύνουμε πανελλαδικό κάλεσμα στις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ, στους αγωνιστές του αντιιμπεριαλιστικού φιλειρηνικού κινήματος να συμβάλουν δραστήρια, να δώσουν το αγωνιστικό τους «παρών» στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη και στην πανελλαδική απεργία στις 12 Νοέμβρη.


                        Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου