Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Στην τελική ευθεία η προετοιμασία για τα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη


Κλιμάκωση του αγώνα με απεργία στις 
                  12 Νοέμβρη

             

Κλιμακώνουν την πάλη τους ενάντια στη διάλυση της Κοινωνικής Ασφάλισης οι συνδικαλιστικές οργανώσεις, σωματεία και φορείς μέσα από συλλογικές διαδικασίες και με οργάνωση της συζήτησης στους χώρους δουλειάς παίρνουν αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια που οργανώνονται την Πέμπτη 22 Οκτώβρη, ύστερα από την πρόταση - κάλεσμα του ΠΑΜΕ.
Παράλληλα προετοιμάζουν την απάντησή τους με απεργιακό ξεσηκωμό στις 12 Νοέμβρη.
Εκατοντάδες συνδικαλιστικές οργανώσεις και φορείς του κινήματος έχουν ήδη πάρει αποφάσεις συμμετοχής στις κινητοποιήσεις της Πέμπτης. Στην Αθήνα το αγωνιστικό ραντεβού έχει δοθεί στις 6.30 μ.μ. στην Ομόνοια, ενώ οι προσυγκεντρώσεις έχουν οριστεί μισή ώρα νωρίτερα. Στη Θεσσαλονίκη στις 6.30 μ.μ. στο Άγαλμα Βενιζέλου, ενώ κινητοποιήσεις θα πραγματοποιηθούν σε όλη τη χώρα. 
(Μεσολόγγι 7.00 μ.μ. στη κεντρική πλατεία Μπότσαρη)
Το ΠΑΜΕ, έχοντας ως παρακαταθήκη τις μαζικές και αγωνιστικές κινητοποιήσεις της Παρασκευής 16 Οκτώβρη, που πραγματοποιήθηκαν μετά και τη δημοσιοποίηση του πορίσματος της «Επιτροπής Σοφών» για το Ασφαλιστικό με το οποίο διαλύει όποιο ψήγμα δημόσιου και κοινωνικού χαρακτήρα είχε απομείνει στην Κοινωνική Ασφάλιση καλεί κάθε εργατική - λαϊκή οικογένεια να μη σκύψει το κεφάλι.
Οι εργαζόμενοι, οι άνεργοι να οργανωθούν στα σωματεία τους, να πάρουν μέρος στις γενικές συνελεύσεις, σε συγκεντρώσεις μέσα στους χώρους δουλειάς, στις γειτονιές. Να μην περάσει η απογοήτευση και ο συμβιβασμός με την ανέχεια και τα ψίχουλα. Να ανατρέψουν τη ζωή-κόλαση που ετοιμάζουν. Να δοκιμάσουν τη δύναμη των αγώνων, της αντίστασης.
Σε μαζική συμμετοχή στα συλλαλητήρια στις 22 Οκτώβρη καλεί η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΕΒΕτ ονίζοντας: «Όλοι οι δρόμοι δοκιμάστηκαν, τώρα να δοκιμάσουμε και τη δική μας δύναμη», σημειώνει η ΠΑΣΕΒΕ και καλεί σε ενίσχυση των σωματείων, των Επιτροπών Αγώνα. Σε κοινό μέτωπο με τις αγωνιστικές δυνάμεις των εργαζομένων και των άλλων λαϊκών στρωμάτων για την ανατροπή της αντιλαϊκής - αντιμονοπωλιακής πολιτικής».
Οι μικρομεσαίοι αγρότες και κτηνοτρόφοι να δώσουν μια πρώτη πανελλαδική απάντηση με όλους τους κοινωνικούς τους συμμάχους τονίζει στο κάλεσμά της η Πανελλαδική Γραμματεία της ΠΑΣΥ.
Αποφάσεις συμμετοχής στα συλλαλητήρια λαμβάνουν Σύλλογοι Γυναικών μετά από κάλεσμα της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, ενώ το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών καλεί τους φοιτητικούς συλλόγους και τα διοικητικά συμβούλια των φοιτητών - σπουδαστών να συμμετάσχουν στις κινητοποιήσεις στις 22 Οκτώβρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου