Κυριακή 11 Οκτωβρίου 2015

Μήνυμα αντεπίθεσης με την πρόταση εξουσίας του ΚΚΕ


Με μια μεγάλη και μαχητική συγκέντρωση, με ομιλητή τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα, κορυφώθηκαν οι εκδηλώσεις του 41ου Φεστιβάλ ΚΝΕ - «Οδηγητή» το βράδυ του Σαββάτου.





Η συγκέντρωση πήρε τη σκυτάλη από τη μάχη για τη διάδοση της πολιτικής πρότασης του ΚΚΕ, με αφορμή τις πρόσφατες εκλογές, και την παραδίδει στους αγώνες των επόμενων ημερών. Στους αγώνες αυτούς οι χιλιάδες νέοι και νέες διαβεβαίωσαν και από το Φεστιβάλ πως θα δώσουν όλες τους τις δυνάμεις: «Η νεολαία δε σκύβει το κεφάλι, με το ΚΚΕ επίθεση και πάλη», «Το μέλλον μας δεν είναι ο καπιταλισμός, είναι ο νέος κόσμος, ο σοσιαλισμός», «Ούτε βήμα πίσω, μας κλέβουν τη ζωή, με το ΚΚΕ για την ανατροπή».
Η συγκέντρωση ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον Γραμματέα του ΚΣ της ΚΝΕ, Θοδωρή Χιώνη «Αγώνας, τόλμη, γνώση κι αντοχή, εμπρός για ΚΝΕ γερή και μαζική» ήταν το σύνθημα με το οποίο τα μέλη και οι φίλοι της ΚΝΕ τον υποδέχτηκαν στο βήμα.
Αμέσως μετά ακολούθησε η κεντρική ομιλία από τον ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ, Δημήτρη Κουτσούμπα.
Το «παρών» στη συγκέντρωση έδωσαν οι δήμαρχοι Χαϊδαρίου, Μιχάλης Σελέκος, Πετρούπολης, Βαγγέλης Σίμος και Καισαριανής, Ηλίας Σταμέλος.
Παρευρέθηκαν αγωνιστές της ΕΑΜικής Εθνικής Αντίστασης, μαχητές του ΕΛΑΣ και του ΔΣΕ. Επίσης, άνθρωποι από το χώρο της Τέχνης και του Πολιτισμού. Τέλος, οι πρέσβεις της Παλαιστίνης, Μαρουάν Τουμπασί και της Κούβας, Οσβάλντο Κομπάτσο Μαρτίνεζ και βέβαια οι αντιπροσωπείες των Κομμουνιστικών Νεολαιών και Αντιιμπεριαλιστικών Οργανώσεων που πήραν μέρος στο τριήμερο του Φεστιβάλ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου