Τρίτη 13 Οκτωβρίου 2015

Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την εγκληματική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα

dieEEDYE

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ


Η ΕΕΔΥΕ καταγγέλλει και καταδικάζει την εγκληματική βομβιστική επίθεση στην Άγκυρα της Τουρκίας που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο 128 διαδηλωτών (με τα εως τώρα στοιχεία) και τον τραυματισμό εκατοντάδων άλλων κατά τη διάρκεια μιας φιλειρηνικής εκδήλωσης.
Η ΕΕΔΥΕ το ελληνικό αντιιμπεριαλιστικό φιλειρηνικό κίνημα εκφράζει τα ειλικρινή συλλυπητήρια, την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στο λαϊκό, φιλειρηνικό κίνημα της Τουρκίας, στους οικείους των θυμάτων και σε όλο τον τουρκικό λαό. Το δολοφονικό χτύπημα σε μια φιλειρηνική εκδήλωση, πορεία ειρήνης ενάντια στις επιχειρήσεις του τουρκικού στρατού στις Κουρδικές περιοχές, είναι σήμα κινδύνου για τους λαούς όλης της περιοχής που απειλείται και βάλλεται από τις πολύμορφες ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και  ανταγωνισμούς για τον έλεγχό της.
Οι επικίνδυνες αυτές εξελίξεις καθιστούν αναγκαία την επαγρύπνηση και ετοιμότητα του αντιιμπεριαλιστικού κινήματος, την παραπέρα ανάπτυξη της κοινής δράσης των φιλειρηνικών κινημάτων σε όλο το μήκος και πλάτος των σχεδίων των ιμπεριαλιστών και των κυρίαρχων τάξεων.

Το Γραφείο Τύπου της ΕΕΔΥΕ

                                       Αθήνα, 12 Οκτώβρη 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου