Τετάρτη 6 Αυγούστου 2014

Νέες αποκαλύψεις για την υπονομευτική δράση της CIA στην Κούβα


          

Την προσπάθεια των ΗΠΑ να επέμβουν στα εσωτερικά της και να δημιουργήσει συνθήκες αποσταθεροποίησης, κατήγγειλε σήμερα για άλλη μια φορά η κυβέρνηση της Κούβας. Αφορμή ήταν οι νέες αποκαλύψεις για την δράση Λατινοαμερικάνων που με το πρόσχημα της προώθησης προγραμμάτων υγείας και πιο συγκεκριμένα κατά του Αids, δρούσαν για λογαριασμό τηςΥπηρεσίας των ΗΠΑ για την Διεθνή Ανάπτυξη (USAID) που δεν είναι τίποτε άλλο παρά παράρτημα της CIA.
Νέοι από διάφορες χώρες της Λατινικής Αμερικής, με ταχύρυθμα σεμινάρια και αμοιβή με 5,41 δολάρια την ώρα, πήγαιναν στην Κούβα με σκοπό να «ψαρέψουν» νέους που θα τους οργάνωναν ως ομάδες ενάντια στην Κουβανική Επανάσταση. Το προκάλυμμα, ήταν η εθελοντική προσφορά για την ανάπτυξη προγραμμάτων αντιμετώπισης του Aids, όπου με τον τρόπο αυτό γίνονταν προσπάθεια να στρατολογηθούν «αντικαθεστωτικοί».
Όπως δήλωσε η επικεφαλής του Γραφείου Συμφερόντων της Κούβας στις ΗΠΑ Γιοζεφίνα Βιδάλ, η υπόθεση αυτή επιβεβαιώνει ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν παραιτηθεί από τις προσπάθειες να παρέμβουν και να αποσταθεροποιήσουν την χώρα μας».
Πριν λίγο καιρό είχε αποκαλυφθεί ότι η ίδια υπηρεσία είχε στήσει δίκτυο υπονόμευσης της Κούβας, στήνοντας διαδικτυακή πλατφόρμα, τύπου «Τwiter», με την ονομασία «Ζunzuneo». Το σχέδιο χρηματοδοτήθηκε με 1,6 εκατομμύρια δολάρια από το 2009 έως το 2012. Οι χρήστες έβρισκαν στα κινητά τους δωρεάν εφαρμογές με γενικές πληροφορίες για μουσική, αθλητικά, καιρό και δυνατότητα αποστολής μηνυμάτων. Έτσι, δελέαζαν ανυποψίαστους νέους, οι αριθμοί των κινητών των οποίων περιήλθαν με παράνομο τρόπο στην κατοχή των εταιρειών «βιτρινών» που «έτρεχαν» το πρόγραμμα. Απώτερος στόχος ήταν να αρχίσουν τα πολιτικά μηνύματα και η δημιουργία αντεπαναστατικών πυρήνων.
Με την όλη δραστηριότητα συνδέεται και ο Αμερικανός Άλαν Γκρος, υπάλληλος της USAID, που συνελήφθη το 2009 και κρατείται στις κουβανικές φυλακές.
                                                        
                                                         902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου