Σάββατο 16 Αυγούστου 2014

Ανακοίνωση του Ε.Κ.Α. για τους παιδικούς και βρεφονηπιακούς σταθμούς


        ΕΡΓΑΤΟΫΠΑΛ/ΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΑΓΡΙΝΙΟΥ
                              ΤΜΗΜΑ Γ.Σ.Ε.Ε.

Ελ. Βενιζέλου 13- ΑΓΡΙΝΙΟ
Τηλ.: (26410) 22 325 
FAX : (26410)46 515
                                       
                          Α Ν Α Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η

        ΓΙΑ ΤΑ ΤΡΟΦΕΙΑ ΣΤΟΥΣ ΠΑΙΔΙΚΟΥΣ  ΚΑΙ               ΒΡΕΦΟΝΗΠΙΑΚΟΥΣ ΣΤΑΘΜΟYΣ

Η κυβέρνηση με τις εξαγγελίες και τους πανηγυρισμούς της για την αύξηση της χρηματοδότησης των παιδικών και βρεφονηπιακών σταθμών μέσω του προγράμματος του ΕΣΠΑ προσπαθεί να κρύψει τη σκληρή πραγματικότητα για τους εργαζόμενους και τα παιδιά τους.
Ειδικότερα, σύμφωνα με πληροφορίες , πάνω από 20.000 παιδιά θα μείνουν εκτός παιδικών σταθμών  αφού οι αιτήσεις για το πρόγραμμα του ΕΣΠΑ αφορούν 111.000 παιδιά  και οι θέσεις που θα καλυφθούν  είναι 89.000 .
Το πρόγραμμα αυτό ολοκληρώνεται φέτος  και αφορά μόνο ένα μέρος των παιδιών αφού χιλιάδες δεν έκαναν αίτηση γιατί δεν πληρούσαν τα κριτήρια  .
Με πρόσφατες δηλώσεις τους ο υπουργός Εσωτερικών κ. Ντινόπουλος  και ο υφυπουργός  κ. Κωνσταντινόπουλος  ξεκαθάρισαν  ότι του χρόνου το ΕΣΠΑ  τελειώνει και ότι πρέπει να βρεθεί ένα άλλο μοντέλο  για την κάλυψη των αναγκών  στους παιδικούς σταθμούς.
Στην ουσία αυτό σημαίνει  ότι οι λαϊκές οικογένειες θα χρειαστεί να βάλουν ακόμα πιο βαθιά το χέρι στην τσέπη , όσοι έχουν τέτοια δυνατότητα φυσικά, ενώ πολλές αιτήσεις θα απορρίπτονται λόγω έλλειψης υποδομών  και προσωπικού στους δήμους , κάτι που η κυβέρνηση αποκρύπτει .
Το Ε. Κ. Αγρινίου καλεί τους γονείς , τις λαϊκές οικογένειες  και όλους τους φορείς  τους να απαιτήσουμε αγωνιστικά :

Έκτακτη κρατική επιχορήγηση  στους δήμους για να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα.Να καταργηθούν τα τροφεία και οι πληρωμές από τους γονείς , να μην κλείσει  κανένας παιδικός- βρεφονηπιακός σταθμός, να μη γίνει καμιά απόλυση.Να μονιμοποιηθούν όλοι οι συμβασιούχοι  χωρίς όρους και προϋποθέσεις.
                                ΔΙΕΚΔΙΚΟΥΜΕ :

Αποκλειστικά κρατικούς , δημόσιους δωρεάν παιδικούς σταθμούς  με κατάλληλες υποδομές , επάρκεια προσωπικού και ποιότητα φαγητού.Ενιαίο φορέα προσχολικής αγωγής και χρηματοδότηση από τον κρατικό προϋπολογισμό.

                              Το Δ.Σ. του Ε.Κ.Α.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου