Πέμπτη 6 Δεκεμβρίου 2012

ΚΚΕ: Σχόλιο για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τις διαθεσιμότητες

ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Ο ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΣ, ΤΑΞΙΚΟΣ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑΣ ΤΩΝ ΑΣΤΙΚΩΝ ΘΕΣΜΩΝ

                 
         

Σε σχόλιό του για την πράξη νομοθετικού περιεχομένου για τους δημοσίους υπαλλήλους, το Γραφείο Τύπου της ΚΕ του ΚΚΕ σημειώνει:
«Για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση με την σύμπραξη του Προέδρου της Δημοκρατίας προχώρησε στην έκδοση πράξης νομοθετικού περιεχομένου, παρακάμπτοντας ακόμη μια φορά τη Βουλή.
Η πράξη νομοθετικού περιεχομένου που μεταξύ άλλων ρυθμίζει θέματα σχετικά με τη διαθεσιμότητα των δημοσίων υπαλλήλων, στοχεύει στην παράκαμψη εμποδίων από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ιδιαίτερα στον χώρο των ΟΤΑ και τις δυσκολίες των "αιρετών" να συμπράξουν ανοικτά στις απολύσεις.
Η δικτατορία του κεφαλαίου αποκαλύπτεται και πάλι. Όταν οι θεσμοί τους δεν τους διευκολύνουν ή τους εμποδίζουν να προχωρήσουν με την άνεση που θα ήθελαν, δεν έχουν τον παραμικρό δισταγμό να τους παρακάμψουν. Αυτό δείχνει και τον πραγματικό, ταξικό χαρακτήρα όλων αυτών των θεσμών.
Η έκβαση της αναμέτρησης θα κριθεί από την ικανότητα και την αποφασιστικότητα του οργανωμένου κινήματος της εργατικής τάξης και των συμμάχων της».

                          Πέμπτη, 06/12/2012

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου