Παρασκευή 21 Δεκεμβρίου 2012

Προσδέθηκε το διαστημόπλοιο Soyuz στο Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS)


Από την εκτόξευση του διαστημοπλοίου από το κοσμοδρόμιο του Μπαικονούρ

                    

Το διαστημόπλοιο Soyuz στο οποίο επιβαίνουν τρεις αστροναύτες—ένας Ρώσος, ένας Αμερικανός και ένας Καναδός—προσδέθηκε την Παρασκευή στον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό (ISS), όπως ανακοίνωσε η Ρωσική Διαστημική υπηρεσία (Roskosmos). «Στις 16:08 (ώρα Ελλάδας) το Soyuz TMA-O7M προσδέθηκε στον ISS», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Roskosmos.
Ο Ρώσος Ρόμαν Ρομανένκο, ο Αμερικανός Τόμας Μάρσμπερν και ο Καναδός Κρις Χάντφιλντ είναι οι τρεις επιβάτες του διαστημοπλοίου αυτού που εκτοξεύτηκε από το κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ στο Καζακστάν την Τετάρτη.
Σύμφωνα με πληροφορίες που δημοσίευσε η NASA στην ιστοσελίδα της, κατά τη διάρκεια της αποστολής τους οι αστροναύτες αναμένεται να πραγματοποιήσουν πενήντα επιστημονικά πειράματα, κυρίως για να συμβάλουν στην ανάπτυξη ενός συστήματος για την πρόβλεψη φυσικών καταστροφών και σεισμών. Αναμένεται να επιστρέψουν στη Γη το Μάη του 2013.
Το συγκεκριμένο κοσμοδρόμιο του Μπαϊκονούρ φτιάχτηκε όταν το Καζακστάν ήταν μέρος της ΕΣΣΔ. Ήταν ένα, ανάμεσα στα πολλά, και τα τεράστια επιτεύγματα και άλματα που πρόσφερε ο σοσιαλισμός στην ανθρωπότητα. Μάλιστα, το διαστημικό κέντρο στο Μπαϊκονούρ ονομάστηκε Λενίνσκ, προς τιμήν του μεγάλου ηγέτη της Μεγάλης Οχτωβριανής Σοσιαλιστικής Επανάστασης, Λένιν . Απ' το Λενίνσκ ο Γιούρι Γκαγκάριν «πέταξε» για πρώτη φορά στο διάστημα στις 12 Απρίλη του 1961.
                                                                                 902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου