Τετάρτη 8 Αυγούστου 2012

Για τα γεγονότα στο Αιτωλικό


Ανακοίνωση της Ν.Ε. Αιτ/νίας του ΚΚΕ



H Ν.Ε του ΚΚΕ Αιτωλ/νίας καταγγέλλει τις εγκληματικές επιθέσεις συμμοριών στο Αιτωλικό που στρατολογούν τσιγγάνους, άτομα εξαθλιωμένα και επιτίθενται σε κατοίκους της περιοχής, σε ανήμπορα άτομα και μετά παραδίνουν την λεία σε οργανωμένα κυκλώματα.
Είναι διαχρονικά εγκληματικές οι ευθύνες όλων των κυβερνήσεων που στην κυριολεξία αδιαφόρησαν και αδιαφορούν για την εγκληματικότητα που αυξάνει καθημερινά. Σε αυτό συντελεί η εξαθλίωση, η ακραία φτώχεια, η περιθωριοποίηση που οδηγούνται μεγάλα τμήματα της κοινωνίας.
Εάν ήθελαν να χτυπήσουν την εγκληματικότητα θα χρησιμοποιούσαν την αστυνομία κατά του οργανωμένου πρώτα και κύρια εγκλήματος, θα έπαιρναν μέτρα πρόληψης κατά του κοινού εγκλήματος. Δεν το κάνουν όμως αυτό απεναντίας στέλνουν διμοιρίες αστυνομικών έξω από τις πύλες των εργοστασίων, σε κάθε λαϊκή κινητοποίηση. Χτυπούν τα ΜΑΤ κάρτα στο εργοστάσιο του Μάνεση. Και μετά βγαίνουν περίλυποι και γεμάτοι ανησυχία γιατί αυξάνονται τα κρούσματα αυτοδικίας ή γιατί οργανώνονται αυτόκλητοι προστάτες του νόμου και της τάξης που θα αποτελέσουν και αποτελούν θερμοκήπιο φασιστικών οργανώσεων, κάνουν παρακρατική καταστολή σήμερα κατά των μεταναστών, των Ρομά, αύριο κατά των αγωνιζόμενων εργατών για ψωμί και δικαιώματα.
Για την τραγική κατάσταση που βιώνουν σήμερα οι Ρομά υπεύθυνες είναι όλες οι Κυβερνήσεις αλλά και η σημερινή συγκυβέρνηση, που παρά τις επανειλημμένες υποσχέσεις που δόθηκαν κατά καιρούς δεν έγινε απολύτως τίποτα.
Σοβαρότατες είναι και οι ευθύνες της Τοπικής Διοίκησης που προσπάθησε να αντιμετωπίσει την απαράδεκτη κατάσταση με προγράμματα μέσω Ε.Ε που αποδείχτηκαν ανεπαρκή αλλά κερδοφόρα για ημέτερους. Ποτέ δεν στόχευαν να λύσουν τα βαθιά κοινωνικά προβλήματα Υγείας- Παιδείας- Κοινωνικής ασφάλισης, προβλήματα υγιεινής και ασφάλειας, κοινωνικής ένταξης. Το μόνο που επιδίωκαν τα κόμματα του κεφαλαίου, η Τοπική και Νομαρχιακή Διοίκηση ήταν η υφαρπαγή της ψήφου των Ρομά.
Το ΚΚΕ καλεί τους Ρομά να απομονώσουν και να καταδικάσουν αυτές τις εγκληματικές συμμορίες που δρουν στην περιοχή, να οργανώσουν την πάλη τους και μαζικά να διεκδικήσουν λύση στα σοβαρά και μακροχρόνια προβλήματα τους,
Το ΚΚΕ καλεί το λαό του Αιτωλικού να έχει μηδενική ανοχή απέναντι σε αυτά τα εγκληματικά οργανωμένα κυκλώματα αλλά και να απομονώσει φασιστικές οργανώσεις όπως η Χρυσή Αυγή και άλλες δυνάμεις που παρουσιάζονται σαν αυτόκλητοι προστάτες του νόμου και της τάξης.
Αυτοί δεκάρα δεν δίνουν για τα προβλήματα του λαού.
Αισχρή εκμετάλλευση κάνουν και συγκαλύπτουν τους υπεύθυνους, Δεν αμφισβητούν το σύστημα που γεννά τα προβλήματα, αντίθετα το υπηρετούν καλλιεργώντας τον διχασμό ανάμεσα στα λαϊκά στρώματα σε ντόπιους και Ρομά ,ντόπιους και ξένους.
Απομονώστε τους, είναι επικίνδυνοι
Τα συσσωρευμένα προβλήματα που υπάρχουν στην περιοχή είναι αποτέλεσμα των αντιλαϊκών πολιτικών που εφαρμόζονται χρόνια τώρα. Την καταστροφή της αγροτικής παραγωγής και την ανοχύρωτη θέση των αγροτών έναντι της ασυδοσίας εμπόρων εφοδίων και παραγωγής, την εγκληματική διαχείριση της λιμνοθάλασσας, τις περικοπές σε μεροκάματα, μισθούς και συντάξεις, την ανεργία, την εξαθλίωση, την διάλυση και εμπορευματοποίηση της Υγείας και Παιδείας, το κλείσιμο των μικροεπαγγελματιών, την φοροεπιδρομή κατά των λαϊκών στρωμάτων δεν την φέρνουν οι Ρομά και οι αλλοδαποί που βρίσκονται στην χώρα μας αλλά η εξουσία του κεφαλαίου με τις κυβερνήσεις του που είναι οι πραγματικοί αντίπαλοι των λαϊκών στρωμάτων , που εκμεταλλεύονται γεγονότα και καταστάσεις για αποπροσανατολισμό.

Ν.Ε. Αιτ/νίας του ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου