Κυριακή 26 Αυγούστου 2012

«Απαγορεύεται» στη Χρυσή Αυγή, από τη Ναταλία ΡασούληΗ κόρη του Μανώλη Ρασούλη, Ναταλία, με tweet στον προσωπικό της λογαριασμό, απαγόρευσε στη Χρυσή Αυγή να χρησιμοποιεί κατά τη διάρκεια των εκδηλώσεών της το τραγούδι του πατέρα της «Αχ Ελλάδα σ’ αγαπώ».
"Μέχρι να δοθεί το επίσημο ανακοινωθέν σε σχέση με την χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" ως μουσική υπόκρουση σε εμπόλεμη συγκέντρωση της οργάνωσης "Χρυσή Αυγή" στο στρατόπεδο Κορίνθου και σε συμφωνία με την συνθέτρια του τραγουδιού, Βάσω Αλαγιάννη, εγώ, ως δικαιούχος διαχειρίστρια του πνευματικού έργου του πατέρα μου και στιχουργού του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", Μανώλη Ρασούλη, απαγορεύω ΚΑΤΗΓΟΡΗΜΑΤΙΚΑ την χρήση του εν λόγω τραγουδιού από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", λόγω εξαιρετικά μεγάλου πολιτικού και ιδεολογικού χάσματος της έννοιας του τραγουδιού αυτού, με τις δράσεις της συγκεκριμένης οργάνωσης. Οποιαδήποτε χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" από την οργάνωση "Χρυσή Αυγή", τη θεωρώ άκρως επικίνδυνη και εθνικά παραπλανητική", γράφει η ίδια στο Twitter.
Με διαδοχικά tweets η Ναταλία Ρασούλη συνεχίζει στο ίδιο ύφος:
"Πολλοί μας λένε ότι η χρήση του τραγουδιού "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ" έγινε κατά κόρον από τον δήμο Κορίνθου και όχι από ίδια την ΧΑ... Διασταυρώνουμε τις πληροφορίες. Η παρουσία της ΧΑ και με παρουσία βουλευτών της στο στρατόπεδο Κορίνθου, για τον ίδιο ακριβώς λόγο που ο δήμος κάλεσε για διαμαρτυρία, δείχνει σαφώς την συν-διοργάνωσή της. Γνωρίζουμε ότι ο δήμος την κάλεσε εκεί".
"Όπως και να έχει, σε συγκεντρώσεις όπως αυτή της Κορίνθου, με απάνθρωπα έκτροπα, ξύλο, διακοπή νερού του στρατοπέδου, με τους "αμπαρωμένους" μετανάστες μέσα, διακοπή από τον ίδιο τον δήμο, δείχνει ότι ο δήμος δεν κατανοεί τραγούδια που γράφτηκαν για την υπεράσπιση της ανθρώπινης πατρίδας".
"Ήδη, οι εθνικιστές έχουν αναρτήσει πολλά βίντεο του "Αχ Ελλάδα σ' αγαπώ", προβάλλοντας και προσβάλλοντας την ουσία του τραγουδιού. Αλλά, με την επίσημη παρουσία της ΧΑ, τα πράγματα παύουν να ανήκουν στην σφαίρα της προσωπικής έκφρασης γνώμης και χρήσης της τέχνης. Η πρόσκληση του δήμου Κορίνθου στην ΧΑ, για να δημιουργήσει εντάσεις με την υπόκρουση: "η πιο γλυκειά πατρίδα είναι η καρδιά", ανατριχιάζει".
"Το να φωνάζουν, όποιοι κι αν είναι αυτοί, δήμος Κορίνθου, κάτοικοι και όσοι το έκαναν, εναντίον μεταναστών με "μαέστρο" την ΧΑ, ενώ ταυτόχρονα δημιουργούνται ρατσιστικές ενέργειες, και να ακούγονται αυτά τα τραγούδια ως μουσική κάλυψη, είναι ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΟ. Δεν το επιτρέπω αυτό, σε όποιον και να επέλεξε τα τραγούδια αυτά, όσον αφορά στο δικό μου δικαίωμα.Ακριβώς το ίδιο θα έκανε και ο πατέρας μου. Την επίσημη ανακοίνωση αλλά και καταγγελία, θα την λάβουν αυτοί που είναι να την λάβουν."
"Ενημερώνομαι για την χρήση του τραγουδιού από τον δήμο Κορινθίας. Από εκεί και πέρα, ας διασαφηνιστεί αν κάλεσε σε αυτήν την διαμαρτυρία την ΧΑ.Αυτό που ζητώ λοιπόν, είναι η άμεση απεμπλοκή του εν λόγω τραγουδιού, από οποιαδήποτε ενέργεια, διαμαρτυρία, συγκέντρωση ρατσιστικού τύπου".


αναδημοσίευση από Οικοδόμο

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου