Πέμπτη 23 Αυγούστου 2012

Yποταγή κι εξαθλίωση ή αγώνας κι επιβίωση;


Συλλαλητήριο στις 8 Σεπτέμβρη στη Θεσσαλονίκη


Με ανακοίνωσή της η Εκτελεστική Γραμματεία του ΠΑΜΕ καλεί το λαό σε οργάνωση με σύνθημα: «δύο είναι οι δρόμοι: `Η υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση»

Η κεντρική αφίσα του ΠΑΜΕ





Κάλεσμα αγώνα με σύνθημα «δύο είναι οι δρόμοι: `Η υποταγή και εξαθλίωση ή αγώνας και επιβίωση» απευθύνει το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο σε εργάτες, φτωχούς αγρότες, αυτοαπασχολούμενους, νέους και γυναίκες των λαϊκών στρωμάτων και ενόψει της Διεθνούς Εκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ) οργανώνει συλλαλητήριο το Σάββατο 8 Σεπτέμβρη 2012, στην Πλατεία Αριστοτέλους, στις 6 μ.μ., στηΘεσσαλονίκη.

Η ανακοίνωση της Εκτελεστικής Γραμματείας έχει ως εξής:


«ΕΡΓΑΤΕΣ - ΦΤΩΧΟΙ ΑΓΡΟΤΕΣ - ΑΥΤΟΑΠΑΣΧΟΛΟΥΜΕΝΟΙ - ΝΕΟΙ - ΓΥΝΑΙΚΕΣ

ΜΕ ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ

ΜΕ ΟΡΓΑΝΩΣΗ ΣΕ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ - ΚΛΑΔΟΥΣ - ΓΕΙΤΟΝΙΕΣ

ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΗ ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΑΪΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΡΓΗΘΟΥΝ ΔΑΝΕΙΑΚΕΣ ΣΥΜΒΑΣΕΙΣ - ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΝΟΜΟΙ ΤΟΥΣ

ΜΟΝΟΜΕΡΗΣ ΔΙΑΓΡΑΦΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ

ΕΞΟΔΟΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΝΑ ΓΙΝΕΙ Ο ΠΛΟΥΤΟΣ ΛΑΪΚH ΠΕΡΙΟΥΣΙΑ

ΝΑ ΕΠΙΒΙΩΣΕΙ Ο ΛΑΟΣ ΚΑΙ ΟΧΙ ΤΑ ΚΕΡΔΗ ΤΩΝ ΜΟΝΟΠΩΛΙΩΝ

ΜΠΟΡΟΥΜΕ

ΚΑΝΕΙΣ ΜΟΝΟΣ ΤΟΥ

ΟΛΟΙ  ΣΤΟ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΟ ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ

ΣΑΒΒΑΤΟ 8 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ 2012

ΠΛΑΤΕΙΑ ΑΡΙΣΤΟΤΕΛΟΥΣ 6.00 μ.μ., ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ.


ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΤΗ ΛΑΙΛΑΠΑ ΧΩΡΙΣ ΤΕΛΟΣ


ΔΥΟ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΔΡΟΜΟΙ


'Η ΥΠΟΤΑΓΗ ΚΑΙ ΕΞΑΘΛΙΩΣΗ


'Η ΑΓΩΝΑΣ ΚΑΙ ΕΠΙΒΙΩΣΗ


Η ΕΥΘΥΝΗ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΧΕΡΙ ΜΑΣ

Εργάτες, άνεργοι, συνταξιούχοι, φτωχοί αγρότες, αυτοαπασχολούμενοι, νέοι,
Χρόνια ανοχής και αυταπατών δεν κατάφεραν να εξασφαλίσουν ούτε τα ελάχιστα για σένα και την οικογένειά σου. Τα παιδιά σου βρίσκονται σε κίνδυνο.
Ο φόβος ΔΕΝ σε έσωσε. Σε φτώχυνε, σε οδηγεί στην πλήρη εξαθλίωση.
Οσοι έλεγαν και όσοι πίστεψαν ότι οι θυσίες έχουν τέλος, διαψεύστηκαν.
Πληρώνεις και θα πληρώνεις πανάκριβα:
Τις κυβερνήσεις που εκλέχθηκαν, τα δάνεια και τα μνημόνια που υπέγραψαν.
Την Ευρωπαϊκή Ενωση με τα κέρδη στους λίγους και τη φτώχεια στους πολλούς.
Το χρέος που δεν δημιούργησες εσύ αλλά τα αμύθητα πλούτη του κεφαλαίου.
Την απάτη ότι ο πλούτος που ΕΣΥ παράγεις πρέπει να μείνει στα χέρια τραπεζιτών, βιομήχανων, εφοπλιστών, επιχειρηματιών για να υπάρχουν δουλειές.

Τώρα πια έχεις πείρα.

ΚΑΘΕ ανοχή και υποχώρηση, ΚΑΘΕ αυταπάτη είναι βήμα εξαθλίωσης.

Τώρα έχεις ευθύνη.

Να ξεχωρίσεις φίλους και εχθρούς ή όσους παριστάνουν τους "φίλους".
Να πάρεις την υπόθεση στα χέρια σου, ΝΑ ΣΗΚΩΣΕΙΣ ΚΕΦΑΛΙ.
Με κυβερνήσεις ΝΔ, ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ - ΠΑΣΟΚ, συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ, η γεύση δεν αλλάζει.
Τα μέτρα της αντιλαϊκής λαίλαπας είναι και θα είναι εδώ, θα χειροτερεύουν.
Οσο κυρίαρχος στόχος της πολιτικής θα είναι να σωθούν τα κέρδη και η ανταγωνιστικότητα τραπεζιτών και βιομηχάνων, η παραμονή στην Ευρωπαϊκή Ενωση, θα παίρνουν συνεχώς αντιλαϊκά μέτρα, θα φτιάχνουν συνεχώς νέα μνημόνια.
Το νέο πακέτο μέτρων των 11,5 + 2,5 δισ. ευρώ της συγκυβέρνησης, που βγήκε από τις πρόσφατες εκλογές, είναι ακόμα χειρότερο. Τσακίζουν πάλι:
Μισθούς και συντάξεις, ιδιωτικού και δημόσιου τομέα, κοινωνικά επιδόματα και πρόνοια. Τα ασφαλιστικά ταμεία αφού καταληστεύθηκαν για χρόνια, πάνε για στάση πληρωμών συντάξεων και περίθαλψης.
Οι μισθοί κόβονται πάνω από 50% με κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων, ατομικές συμβάσεις, μερική απασχόληση και εκ περιτροπής εργασία.
Στις χιλιάδες απολύσεις εργαζόμενων του ιδιωτικού τομέα προσθέτουν εφεδρείες - απολύσεις χιλιάδων υπαλλήλων.
Γονατίζουν με νέους φόρους και χαράτσια τα λαϊκά νοικοκυριά που δεν μπορούν πια να επιβιώσουν. Η καθημερινή σίτιση έχει γίνει πλέον μαζικό πρόβλημα.
Διαλύουν τα νοσοκομεία, κόβουν τα φάρμακα από τους ασθενείς που δεν έχουν να τα πληρώσουν. Βάζουν σε άμεσο κίνδυνο τη ζωή και την υγεία του λαού.
Ξεχαρβαλώνουν σχολεία και πανεπιστήμια, αφήνουν δεκάδες χιλιάδες παιδιά έξω από τους παιδικούς σταθμούς.
Πουλάνε σε ιδιώτες ό,τι απέμεινε από τη δημόσια περιουσία (λιμάνια, αεροδρόμια, δημόσιες εκτάσεις, ΔΕΗ, ΕΛΤΑ, ΕΛΒΟ, Τράπεζες, Υδρευση κ.λ.π.). Ιδιωτικοποιώντας την Αγροτική Τράπεζα δίνουν την αγροτική γη σε ιδιώτες, ξεριζώνουν τους αγρότες με τη "βοήθεια" της Ευρωπαϊκής Αγροτικής πολιτικής.
Τα μικρομάγαζα κλείνουν κατά χιλιάδες μπροστά στον ανταγωνισμό των μεγάλων αλυσίδων που εκτοξεύουν τιμές και ακρίβεια.
Η ανεργία χτυπά κάθε σπιτικό ιδιαίτερα τους νέους, ξεπερνά το 1,5 εκατομμύριο. ΚΑΙ ΟΛΑ ΑΥΤΑ όταν με νέες φοροαπαλλαγές, επιδοτήσεις, προνόμια και αντεργατικούς νόμους πλουτίζουν τους μεγαλοεπιχειρηματίες.
Οι κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Ενωση, η τρόικα, το κεφάλαιο ξέρουν ότι προκαλούν την λαϊκή οργή. Προσπαθούν να την ελέγξουν, να την κάνουν ακίνδυνη.
Χτυπάνε εκεί που ξέρουν ότι κινδυνεύουν: τους οργανωμένους, ταξικούς αγώνες των εργαζόμενων με ΜΑΤ και δικαστήρια. Χτυπάνε τις ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ.
Η καταστολή πάει χέρι - χέρι με την εξαθλίωση.

Η τρικομματική κυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ-ΔΗΜΑΡ τρομοκρατεί για να περάσει τα νέα μέτρα υποσχόμενη "επιμήκυνση" του χρέους δηλαδή επιμήκυνση των μνημονίων και των μέτρων.
Ο ΣΥΡΙΖΑ ως αξιωματική αντιπολίτευση αφού ξέχασε την κατάργηση των μνημονίων, εξαπατά για τη δυνατότητα "αναδιαπραγμάτευσής" τους. Ζητά τα Ευρωπαϊκά κονδύλια για τους τραπεζίτες αλλά χωρίς τα μέτρα που τα συνοδεύουν. Αυτό δεν έγινε πουθενά στην Ευρώπη, όπου παίρνονται τα ίδια αντιλαϊκά μέτρα. Κρύβουν από το λαό ότι η ολοκληρωτική χρεοκοπία του λαού έχει ήδη δρομολογηθεί από την Ευρωπαϊκή Ενωση, για να στηριχθεί η ανάκαμψη του καπιταλισμού και των κερδών του κεφαλαίου πάνω στη μόνιμη φτώχεια, ανεργία και εξαθλίωση του λαού.
Παρά τους καυγάδες στις τηλεοράσεις, ΝΔ - ΠΑΣΟΚ και ΣΥΡΙΖΑ συνεργάζονται "αρμονικά" στη ΓΣΕΕ, στα σωματεία, στους κλάδους και στις επιχειρήσεις. Υπογράφουν από κοινού δεκάδες συμβάσεις προδοσίας (εμπόριο, τουρισμός, επισιτισμός, κλινικές, δεκάδες εργοστάσια) με μειώσεις μισθών από 20% - 40%. Σιωπούν στις απολύσεις, στη μερική απασχόληση και την εκ περιτροπής εργασία.
Με τη λογική του "μικρότερου κακού" καταδικάζουν τους εργαζόμενους σε περισσότερη φτώχεια. ΕΦΑΡΜΟΖΟΥΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ ΣΤΟΥΣ ΧΩΡΟΥΣ ΔΟΥΛΕΙΑΣ.
Ο εργοδοτικός συνδικαλισμός κάθε χρώματος πρέπει να πεταχτεί πάνω από την πλάτη των εργαζόμενων. Να αλλάξουν γοργά και αποφασιστικά οι συσχετισμοί στα σωματεία, να ενισχυθούν οι ταξικές δυνάμεις, το ΠΑΜΕ.
ΟΠΟΙΟΣ βάζει τα κέρδη των επιχειρήσεων και την Ευρωπαϊκή Ενωση πάνω από την επιβίωση του λαού, όποιο χρώμα κι αν έχει, είναι εχθρός του.
Οι πρόσφατες εκλογές δεν έλυσαν το πρόβλημα του λαού αλλά δυσκόλεψαν την κατάσταση.
Οταν η επιβίωση του λαού κινδυνεύει, είναι η ώρα για καθαρές επιλογές. Δεξιές "επιμηκύνσεις" και "αριστερές αναδιαπραγματεύσεις" των μνημονίων είναι κοροϊδία.
Να καταργηθούν ΑΜΕΣΑ όλες οι δανειακές συμβάσεις, τα μνημόνια και οι νόμοι που τις υλοποιούν. Να στηριχτεί από τα συνδικάτα, τους εργαζόμενους κάθε ιδεολογίας η σχετική πρόταση νόμου που κατέθεσε το ΚΚΕ γιατί μας αφορά όλους.
Να οργανωθεί ΤΩΡΑ και, πρώτα' απ' όλα μέσα στους χώρους δουλειάς και τους κλάδους, από ζωντανά, μαχητικά, μαζικά συνδικάτα η εργατική - λαϊκή πάλη να για να μην περάσει η λαίλαπα των νέων μέτρων, να καταργηθούν τα προηγούμενα.
Χωρίς οργάνωση, σχέδιο, αντοχή, πολιτικοποίηση του αγώνα, τίποτα δεν μπορεί να κερδηθεί. Ο αγώνας ενάντια στις απολύσεις, στις μειώσεις μισθών και συντάξεων, στις φοροεπιδρομές, στην περικοπή επιδομάτων, στη διάλυση της Υγείας, της Πρόνοιας, της Παιδείας, στο κλείσιμο των μικρομάγαζων, στο ξεριζωμό των φτωχών αγροτών, στον ξεριζωμό της νεολαίας, μια προοπτική ελπίδας μπορεί να έχει :
Την Κοινωνική Συμμαχία εργαζόμενων, φτωχών αγροτών, αυτοαπασχολούμενων, γυναικών και νεολαίας που παίρνει σάρκα και οστά μέσα από την κοινή δράση ΠΑΜΕ - ΠΑΣΥ - ΠΑΣΕΒΕ - ΟΓΕ - ΜΑΣ, μέσα από λαϊκές πρωτοβουλίες, τις λαϊκές επιτροπές που πρέπει να ξεφυτρώσουν παντού. Με ένα στόχο κοινό:
Την κατάργηση των μνημονίων και των δανειακών συμβάσεων.

Μονομερή διαγραφή του χρέους.

Αποδέσμευση από την Ευρωπαϊκή Ενωση. Με ριζικές ανατροπές και αλλαγές που θα φτάνουν ως την εργατική λαϊκή εξουσία, με το λαό ιδιοκτήτη του πλούτου που παράγει, για τη σχεδιασμένη αξιοποίηση όλων των αναπτυξιακών δυνατοτήτων της χώρας.

Με τη γνώση ότι ο καπιταλισμός σάπισε και μπορεί να γεννά μόνο ανεργία, φτώχεια, δυστυχία. Για μια οικονομία στην υπηρεσία του λαού. Σε μια κοινωνία με την εξουσία στα χέρια του λαού.


Αύγουστος 2012».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου