Τετάρτη 31 Αυγούστου 2011

Εκδηλώσεις παρουσίασης του «Μανιφέστου»









Συνεχίζεται με εκδηλώσεις σε γειτονιές η προσπάθεια που έχει ξεκινήσει από τις αρχές του καλοκαιριού η ΚΝΕ για την πλατιά διακίνηση στη νεολαία του Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος. Μια προσπάθεια που κορυφώνεται στις εκδηλώσεις του Φεστιβάλ της ΚΝΕ.
«Το μικρό αυτό βιβλιαράκι αξίζει ολόκληρους τόμους», έγραφε ο Λένιν, «με το πνεύμα του ζει και κινείται ως τα σήμερα όλο το οργανωμένο προλεταριάτο του πολιτισμένου κόσμου». Με τα απλά του λόγια, με το φλογερό του πνεύμα, περιγράφει μέσα στις σελίδες του τους νόμους εξέλιξης της κοινωνίας, την ανάπτυξη του καπιταλιστικού συστήματος, αλλά και της τάξης που θα γίνει ο νεκροθάφτης του, της εργατικής τάξης. Μιλάει για την κατάκτηση της πολιτικής εξουσίας από το προλεταριάτο.
Το έργο αυτό των Μαρξ - Ενγκελς είναι απόλυτα επίκαιρο, καθώς η εξέλιξη της οικονομικής κρίσης φανερώνει ακόμα περισσότερο τα όρια του καπιταλιστικού συστήματος και βάζει ακόμα πιο επιτακτικά το καθήκον στην εργατική τάξη να παλέψει για την κατάκτηση της εξουσίας, με την καθοδήγηση του Κόμματός της του ΚΚΕ. Σε αυτό το πλαίσιο, οι Οργάνωση Αττικής της ΚΝΕ παίρνει πρωτοβουλίες με εκδηλώσεις βιβλιοπαρουσίασης του «Μανιφέστου του Κομμουνιστικού Κόμματος» για την προβολή και διάδοσή του.
Οι εκδηλώσεις θα γίνουν στους εξής χώρους:
Σήμερα Πέμπτη: Συνδικάτο ΟικοδόμωνΗλιούπολης στις 8 μ.μ.
Αύριο Παρασκευή: Στέκι Κολωνού στις 7 μ.μ.
Σάββατο 3 Σεπτέμβρη: Ν. Ιωνία στο Δημοτικό Οργανισμό Νεολαίας και Αθλησης στις 6 μ.μ. Στα γραφεία της ΚΟ Βύρωνα στις 7 μ.μ., στα γραφεία της ΚΟ Μπραχαμίου στις 7 μ.μ. και στη Ν. Σμύρνη στις 7 μ.μ.
Κυριακή 4 Σεπτέμβρη: Στέκι Νεολαίας και Εργαζόμενων στα Πατήσια στις 7 μ.μ. Στα γραφεία της ΚΟ Πειραιά στις 12 το μεσημέρι. Στα γραφεία της ΚΟ Καλλιθέας στις 7 μ.μ.
Τετάρτη 7 Σεπτέμβρη: Αιγάλεω.
Σάββατο 10 Σεπτέμβρη: Μαρούσι.
Κυριακή 11 Σεπτέμβρη: Ιλιον.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου