Παρασκευή 26 Αυγούστου 2011

ΑΝΑΖΩΠΥΡΩΣΗ ΤΗΣ ΦΩΤΙΑΣ ΣΤΟ ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ

                               Η φωτιά στο Μεσολόγγι όπως φαίνεται απ' την Πάτρα. 
                                Φωτογραφία του Νίκου Ψαθογιαννάκη.( BEST news)

       Η αναζωπύρωση της φωτιάς στο Μεσολόγγι έχει δημιουργήσει αποπνιχτική ατμόσφαιρα σε όλη την ευρύτερη περιοχή του δήμου ενώ η καταστροφή των ελαιώνων, των περιουσιών και του δάσους του Αη Συμιού που προηγήθηκαν τη νύχτα έχει γεμίσει με αισθήματα οργής κι αγανάκτησης τους δημότες. Σε δηλώσεις του ο Δήμαρχος Μεσολογγίου μιλάει για οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών:


"Αντιμετωπίζουμε ένα οργανωμένο σχέδιο εμπρηστών.
Κι αυτό γιατί πριν από λίγο εκδηλώθηκαν τρεις ακόμη πυρκαγιές στα όρια του δήμου Μεσολογγίου και συγκεκριμένα στην Κατοχή, το Βαλτί και το Στρογγυλοβούνι, οι οποίες ευτυχώς αντιμετωπίζονται και δεν έχουν πάρει μεγάλες διαστάσεις. Παράλληλα σε πλήρη εξέλιξη είναι η πυρκαγιά στη γειτονική με το δήμο Μεσολογγίου, Άνω Βασιλική.
Για την αντιμετώπιση της κατάστασης έχει δοθεί εντολή στην αστυνομία να διαθέσουν όλες τις διαθέσιμες δυνάμεις τους για περιπολίες στις δασικές περιοχές του δήμου προκειμένου να ελαχιστοποιηθεί η δυνατότητα νέων εμπρηστικών πράξεων.
Στην όλη κατάσταση το ευχάριστο είναι ότι στο ΧΥΤΑ αντιμετωπίστηκε η πυρκαγιά και με τις πρώτες εκτιμήσεις πολύ σύντομα θα τεθεί και πάλι σε λειτουργία."

( Δήλωση στο Μessologhi News )

  Δυστυχώς οργανωμένα σχέδια των εμπρηστών υπάρχουν και κάθε χρόνο οι πολίτες τα γνωρίζουν από πρώτο χέρι. Εκείνα που απουσιάζουν παντελώς είναι τα οργανωμένα σχέδια της πολιτείας ενώ οι πολιτικές των κυβερνήσεων για την αντιμετώπιση τέτοιων καταστάσεων διαχρονικά κινούνται σε τελείως λαθεμένες βάσεις κάτι για το οποίο ο κύριος Δήμαρχος, ως υπηρετών πιστά αυτές τις πολιτικές, έχει τεράστια ευθύνη.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου