Τρίτη 18 Οκτωβρίου 2016

Επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων ...

Εμφάνιση _DSC1882.jpg

   Με κύριο αίτημα την επαναφορά της υποχρεωτικότητας των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας με παράλληλες αυξήσεις σε μισθούς, συντάξεις και κοινωνικές παροχές το Εργατικό Κέντρο Αγρινίου κάλεσε στο συλλαλητήριο στην πλατεία Δημοκρατίας στο Αγρίνιο. Στη διαδήλωση συμμετείχε επίσης το Νομαρχιακό Τμήμα της ΑΔΕΔΥ και το Σωματείο Εργαζομένων Νοσοκομείου Αγρινίου.
   Χαιρετισμό έκανε ο πρόεδρος του ΣΕΝΑ κ. Βαγγέλης Παπασπύρος. Εκπροσωπώντας τη Β’ ΕΛΜΕ και την ΑΔΕΔΥ, ο πρόεδρος της Β’ ΕΛΜΕ κ. Γιώργος Καραμητσόπουλος έκανε ένα σύντομο χαιρετισμό.
   Η κεντρική ομιλία έγινε από τον κ. Δημήτρη Δήμα, πρόεδρο του Συλλόγου Ιδιωτικών Υπαλλήλων και αντιπρόεδρο του ΕΚ Αγρινίου.
   «Το κείμενο για τις συλλογικές συμβάσεις εργασίας το υπογράφουν πάνω από 400 οργανώσεις σε ολόκληρη την Ελλάδα. Με αυτό το κείμενο οι εργαζόμενοι δίνουμε το δικό μας πόρισμα για τα εργασιακά, τη δική μας αγωνιστική απάντηση. Το σημερινό συλλαλητήριο είναι το επόμενο βήμα της πρωτοβουλίας που πήραμε το καλοκαίρι Ομοσπονδίες, Εργατικά Κέντρα, Σωματεία, για το μεγάλο ζήτημα των Σ.Σ.Ε. Και στην περιοχή μας έπειτα από κάλεσμα του ΕΚΑ , το κείμενο για τη διεκδίκηση των ΣΣΕ το υπογράφουν δεκάδες Σωματεία», είπε κατά την αρχή της ομιλίας του ο κ. Δήμας.
   Ο ίδιος μίλησε για «μήνυμα διεκδίκησης για κατάργηση όλου του αντεργατικού πλαισίου από το 2010 έως και σήμερα, διεκδίκηση των δικαιωμάτων των εργαζομένων με βάση τις σύγχρονες ανάγκες». Ζήτησε δε «να μην περάσει το παραμύθι της ‘’ δίκαιης ανάπτυξης’’»: «η Κυβέρνηση της ‘’ πρώτης φοράς Αριστεράς’’ στηρίζει της εργοδοσία προσφέροντάς της ακόμη και το πενιχρό επίδομα ανεργίας που μας ανήκει, εξαργυρώνοντάς το με τσάμπα εργασία», είπε ο αντιπρόεδρος του ΕΚΑ, ενώ ζήτησε να δυναμώσει η εργατική τάξη τους αγώνες της προκειμένου να υπάρξουν αποτελέσματα. Κάλεσε τέλος, στην
 συγκέντρωση διαμαρτυρίας, έξω από τη ΔΕΗ και τη ΔΕΥΑ στο Αγρίνιο.
   Η συγκέντρωση ολοκληρώθηκε με πορεία σε κεντρικούς δρόμους της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου