Πέμπτη 27 Οκτωβρίου 2016

Γενική Συνέλευση της Ένωσης Οικοδόμων

ΕΝΩΣΗ ΟΙΚΟΔΟΜΩΝ & ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΣΤΑ ΣΥΝΑΦΗ ΕΠΑΓ/ΤΑ  Ν. ΑΙΤΩΛ/ΝΙΑΣ ΕΔΡΑ : Α Γ Ρ Ι Ν Ι Ο

Α ΝΑ Κ Ο Ι Ν Ω Σ Η  -  Κ Α Λ Ε Σ Μ Α

ΟΛΟΙ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ & ΩΡΑ 6:30 μ.μ. ΣΤΟ Ε.Κ.Α.

Θα συζητήσουμε για τα προβλήματα του κλάδου– οργάνωση της πάλης μας.
Θα εκλέξουμε αντιπροσώπους  για την Πανελλαδική Συνδιάσκεψη
του ΠΑΜΕ  που θα γίνει 19 - 20 Νοέμβρη  στην Αθήνα .

Συνάδελφοι οικοδόμοι , εργαζόμενοι στα συναφή επαγ/τα.
Η επίθεση που έχουν εξαπολύσει  απέναντι στην εργατική τάξη και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα συγκυβέρνηση – κουαρτέτο – εργοδοσία  με τη στήριξη των κομμάτων του ευρωμονόδρομου  που ψήφισαν το 3ο μνημόνιο είναι λυσσαλέα και δεν έχει τελειωμό.
Η εφαρμογή όλων των αντεργατικών μέτρων των δυο πρώτων μνημονίων και η άμεση υλοποίηση  του 3ου μνημονίου  μετά την ψήφιση των νομοσχεδίων για ασφαλιστικό – φορολογικό- πολυνομοσχέδιο φέρνουν καθημερινά όλο και σε πιο δύσκολη θέση τους εργαζόμενους του κλάδου  αλλά και συνολικά την εργατική τάξη και το λαό.
Η μαζική ανεργία , οι μεγάλες ανατροπές στις εργασιακές σχέσεις  με τα ωράρια λάστιχο , τα κουτσουρεμένα μεροκάματα , την απλήρωτη  εργασία , την ανασφάλιστη εργασία δεν είναι προσωρινά φαινόμενα.  Ο κλάδος το βιώνει από πρώτο χέρι. Η ανεργία έχει φτάσει το 90%. Η κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας ( Σ.Σ.Ε.)  έφερε τεράστια κέρδη  στις κατασκευαστικές εταιρείες  και στους εργοδότες και στους οικοδόμους μεροκάματα πείνας 25-30€  και δουλειά «από ήλιο σε ήλιο». Τα εργατικά ατυχήματα  στους χώρους δουλειάς  είναι στην ημερήσια διάταξη . Τα μέτρα υγιεινής και ασφάλειας  λιγοστά έως ανύπαρκτα. Αυτό έχει σαν αποτέλεσμα  αρκετά ατυχήματα σ’ όλο το μήκος της Ιόνιας οδού  αλλά και στη συμβατική οικοδομή στην περιοχή μας. Στο όριο συνταξιοδότησης  μας προσέθεσαν 2 χρόνια και συντάξεις πείνας.
Συνάδελφοι, η συγκυβέρνηση επιχειρεί να διαχειριστεί τη δυσαρέσκεια  του λαού με παραπλανητική επιχειρηματολογία. Ότι τάχα τα μέτρα είναι αναγκαία για να μπει σε τάξη η οικονομία, ότι είναι σκληρά αλλά πληρώνουν κι αυτοί που έχουν , μπαίνουν κανόνες στην αντιμετώπιση της διαφθοράς και της διαπλοκής , ότι τα δύσκολα περνάνε και θα έρθουν καλύτερες μέρες.
Τα ψέματά τους δεν έχουν όρια. Την ίδια ώρα που λένε αυτά  το πενιχρό επίδομα ανεργίας το μετατρέπουν σε επιταγή εργασίας για την στήριξη των εργοδοτών . Λένε ότι είναι  προτιμότερο  να δίνουν 150€ σε είδος  για την αντιμετώπιση της φτώχειας  παρά 200€ σε χρήμα  γιατί τους κάνει κακό!
Σχεδιάζουν την ακόμη παραπέρα μείωση των μισθών και των  μεροκάματων , την απελευθέρωση των απολύσεων, ετοιμάζουν παρεμβάσεις στη λειτουργία των συνδικάτων , στη συνδικαλιστική δράση. Θέλουν να βάλουν παραπέρα φραγμό στην οργάνωση της δράσης,  για να περάσουν τα βάρβαρα μέτρα που ετοιμάζουν μπροστά στη ρύθμιση του χρέους  χωρίς αναταράξεις  ώστε να διαιωνίζεται η εξουσία τους.
Συνάδελφοι ,μπροστά σ’ αυτή την κατάσταση δεν έχουμε άλλο δρόμο να ακολουθήσουμε . Πρέπει να πάρουμε την υπόθεση στα χέρια μας. Συσπειρωμένοι  στο ταξικό σωματείο μας να οργανώσουμε  τη δράση μας με βάση τις κατευθύνσεις της Ομοσπονδίας  και του ΠΑΜΕ  όχι μόνο να μην περάσουν τα νέα βάρβαρα μέτρα που σχεδιάζουν  αλλά να περάσουμε στην αντεπίθεση  διεκδικώντας τον πλούτο που παράγουμε  για την κάλυψη των σύγχρονων αναγκών της κοινωνίας.
Δεν είναι ανίκητοι, ο κλάδος μας έχει πείρα που πρέπει να την αξιοποιήσει οργανώνοντας την πάλη του συνολικά στην κατεύθυνση της ανατροπής  της βάρβαρης  εκμεταλλευτικής πολιτικής που εφαρμόζει το μαύρο μέτωπο ( κυβέρνηση – κουαρτέτο – κεφάλαιο) . Μαζί με το  σύνολο της εργατικής τάξης  και τ’ άλλα λαϊκά στρώματα , με πίστη στις δυνάμεις μας μπορούμε να ζήσουμε καλύτερες  μέρες  εμείς και τα παιδιά μας.

ΠΕΡΝΟΥΜΕ ΜΑΖΙΚΑ ΜΕΡΟΣ ΣΤΗ ΓΕΝΙΚΗ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗ
ΤΟΥ ΣΩΜΑΤΕΙΟΥ ΜΑΣ
ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 3 ΝΟΕΜΒΡΗ ΩΡΑ 6:30 μ.μ. στο Ε.Κ.Α
ΣΥΜΜΕΤΕΧΟΥΜΕ ΕΝΕΡΓΑ ΣΤΗΝ ΥΛΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΠΟΦΑΣΕΩΝ  

ΔΙΕΚΔΙΩΝΤΑΣ :
  • Υπογραφή Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας στο ύψος του 2009 και κάλυψη των απωλειών.
  • Μέτρα για αναθέρμανση της οικοδομικής δραστηριότητας  που να καλύπτουν τις σύγχρονες  ανάγκες των εργαζομένων και των λαϊκών στρωμάτων ( εργατικές κατοικίες, αντιπλημμυρικά , αντισεισμικά έργα, σχολεία, κέντρα υγείας, αθλητικούς και πολιτιστικούς χώρους κ.λ.π.).
  • Μέτρα προστασίας των ανέργων και των οικογενειών τους . Επιδότηση ανεργίας 600€ για όλη την περίοδο αυτής  και αναγνώριση  του χρόνου της ως συντάξιμου
  • Διανομή των υπέρ αγνώστων ενσήμων.
  • Απλοποίηση των προϋποθέσεων για την κατοχύρωση συνταξιοδοτικού δικαιώματος ( κατάργηση 13ετίας ).
  • Μέτρα Υγιεινής και Ασφάλειας  στους χώρους  δουλειάς.
  • Μέτρα για την αντιμετώπιση της μαύρης ανασφάλιστης εργασίας.

Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου