Κυριακή 1 Ιουλίου 2018

Η Λαϊκή Συσπείρωση για τις συλλήψεις των αυτοδιοικητικών στελεχών του Δήμου Μεσολογγίου

                     
  δήμου Ι. Π. Μεσολογγίου

       ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
  
Το πρόσφατο γεγονός των συλλήψεων και προφυλακίσεων, πρωτοκλασσάτων αυτοδιοικητικών στελεχών της πλειοψηφίας της Δημοτικής αρχής, με τις κατηγορίες για εγκληματική οργάνωση, πλαστογραφία, δωροδοκία-δωροληψία, διευκόλυνση παράνομης διαμονής πολίτη τρίτης χώρας κ.λ.π, φανερώνει τη σήψη του συστήματος και του πολιτικού του προσωπικού.
  Είναι χαρακτηριστικό ότι τα γεγονότα αυτά συμβαίνουν παρά το γεγονός της φυλάκισης, πριν λίγο καιρό, πρώην δημάρχου του Μεσολογγίου για παράνομη μεταφορά μεταναστών. Και είναι χαρακτηριστικό ακόμα πως οι συλληφθέντες και στις δυο περιπτώσεις, προέρχονται ή ανήκουν στις δημοτικές παρατάξεις:


 • που στηρίζουν με νύχια και με δόντια τις πολιτικές των κυβερνήσεων των μνημονίων και της Ευρωπαϊκής Ένωσης, δημιουργώντας εκατομμύρια μετανάστες με την καταλήστευση του πλούτου των χωρών τους, την άγρια εκμετάλλευση ακόμη και μικρών παιδιών, τις πολεμικές επιδρομές και τις ανατροπές μη αρεστών κυβερνήσεων, 
 • πρωτοστατούν σε δήθεν πατριωτικά και ρατσιστικά παραληρήματα ενάντια στους "λάθρο",   ενώ είναι αυτοί οι ίδιοι που χωρίς ντροπή και ενδοιασμούς, αλλά με το αζημίωτο, τους "νομιμοποιούν".  Κι αυτό φυσικά για τους λίγους τυχερούς, όσους δηλαδή δεν πεθάνουν στο δρόμο προς τον «παράδεισο» ή δεν εγκλωβιστούν σε στρατόπεδα συγκέντρωσης με προοπτική συρματοπλέγματα και επιστροφή στην «κόλαση», (βλ. απόφαση Ε.Ε) ή δεν είναι σκλάβοι στις διάφορες "Μανωλάδες", μέσα σε ξυλοδαρμούς και δολοφονίες, από "υπερπατριώτες".
   Η δημοτική αρχή κάτω από το βάρος της σύλληψης των δυο βασικών στελεχών της, (ο πρόεδρος του δημοτικού συμβουλίου και ο πρώην αντιδήμαρχος και νυν πρόεδρος του πνευματικού κέντρου), προχώρησε στην αντικατάστασή τους, σαν να μην τρέχει τίποτα, για «να συνεχίσει απερίσπαστη το έργο της». 
   Δεν απαλλάσεται όμως από τη βαριά ευθύνη της στήριξης της πολιτικής που δημιουργεί φτώχεια, πολέμους και προσφυγιά κι είναι η αιτία για όλες αυτές τις αθλιότητες που συμβαίνουν. Μέσα απ' αυτή την συνεπή στήριξη και το πλαίσιο που διαμορφώνει, βρίσκεται πάντα ο τρόπος από κάποιους, να εκμεταλλεύονται, στυγνά κι απάνθρωπα, την ανάγκη των απελπισμένων.
   Είναι καιρός έλληνες και μετανάστες να βγάλουμε συμπεράσματα, να ενωθούμε ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια, μετανάστευση, πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση, να τον αντιπαλέψουμε παντού, σε όλους τους χώρους, αγωνιζόμενοι για ένα κόσμο με ειρήνη και δουλειά για όλους.

Μεσολόγγι 1-7-2018

Για τη ΛΑΪΚΗ ΣΥΣΠΕΙΡΩΣΗ του 

Δήμου Ιερής Πόλης Μεσολογγίου

Μαργαρίτης Θόδωρος, δημοτικός σύμβουλος 


3 σχόλια:

 1. "Είναι καιρός έλληνες και μετανάστες να βγάλουμε συμπεράσματα, να ενωθούμε ενάντια στον καπιταλισμό που γεννά φτώχεια, μετανάστευση, πολέμους, προσφυγιά, εκμετάλλευση, να τον αντιπαλέψουμε παντού, σε όλους τους χώρους, αγωνιζόμενοι για ένα κόσμο με ειρήνη και δουλειά για όλους."
  ==============

  Λιτά, ταξικά και προπάντων αληθινά συμπεράσματα!

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 2. Τρομερή ανακοίνωση από τον Δήμαρχο. Μας διαβεβαίωσε ότι δεν πρέπει να ανησυχούμε διότι οι πράξεις τους αυτές δεν έγιναν με την ιδιότητα τους ως αιρετοι. Δηλαδή ως αιρετοί ήταν τίμιοι και ενδιαφέρονταν για το καλό του Δήμου αλλά στην ιδιωτική τους ζωή ήταν έμποροι ψυχών. Σαν δεν ντρεπόμαστε!!!!. Ο λαός του Μεσολογγίου και όλου του κόσμου πρέπει να καταλάβει ότι η διαφθορά είναι συστατικό στοιχείο του σάπιου καπιταλιστικού συστήματος.

  ΑπάντησηΔιαγραφή
 3. Μέσα από αυτες τις καταστάσεις αναδεικνυεται η αντιφατική προσέγγιση που έχει η ΝΔ στο μεταναστευτικό. Η θα τους κρατάμε η θα τους διώχνουμε. Φυσικά με το ανάλογο αντίτιμο. Στα σοβαρα τώρα να μην ξεχνάμε ότι όλοι αυτοί βγήκαν με χιλιάδες ψήφους και με σημαία την εντιμότητα και την διαφάνεια. Κρατα καυμενο Μεσολόγγι έως ότου γίνει κόκκινη όλη η γη όπως το μοναδικό σου ηλιοβασίλεμα και τοτε δεν θα υπάρχουν πόλεμοι και προσφυγια αφού θα απολαμβάνουμε όλοι τον πλούτο που παράγουμε.

  ΑπάντησηΔιαγραφή