Τρίτη 15 Σεπτεμβρίου 2015

Κάλεσμα της ΕΕΔΥΕ για την εκλογική μάχη στις 20 Σεπτέμβρη


                       dieEEDYE

Η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη απευθύνεται σε όλους εσάς που συναντηθήκαμε μέσα στους πολύχρονους αγώνες του φιλειρηνικού –αντιιμπεριαλιστικού κινήματος.
Απευθύνεται στο λαό μας που  στενάζει από τα μνημόνια, την επίθεση του κεφαλαίου και την  πολιτική των κομμάτων και των κυβερνήσεων που υπηρετούν τα συμφέροντα του.   
Απευθύνεται στον κάθε έναν και την κάθε μια που ανησυχεί για τις εξελίξεις και αντιτίθεται στους ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις.
Λέμε σε όλους και όλες :
Η πείρα σας είναι σημαντική. Είναι  βάση για πολύτιμα συμπεράσματα, πολύ χρήσιμα για την επιλογή σας στην εκλογική μάχη.  
  • Η Ν.Δ και το ΠΑΣΟΚ υπηρετούν τα συμφέροντα του κεφαλαίου. Φόρτωσαν το λαό μας με σκληρά αντιλαικά μέτρα, με δύο αβάσταχτα μνημόνια.
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ καλλιέργησε ψεύτικες ελπίδες, άρπαξε την λαική ψήφο, συνέχισε την αντιλαική πολιτική και επέβαλλε  το 3ο πολύ σκληρό μνημόνιο με την ψήφο της Ν.Δ , του ΠΑΣΟΚ , του ΠΟΤΑΜΙΟΥ.
Το  3ο μνημόνιο αποτελεί την προγραμματική βάση της επόμενης κυβέρνησης.
  • Οι κυβερνήσεις της Ν.Δ και του ΠΑΣΟΚ έδεσαν τη χώρα μας στο άρμα του ΝΑΤΟ και της Ε.Ε, δημιούργησαν ΕυρωΑτλαντικές στρατιωτικές βάσεις, στήριξαν ιμπεριαλιστικούς πολέμους και επεμβάσεις, έβαλαν το λαό μας σε μεγάλες περιπέτειες.   
  • Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ ενίσχυσε την ίδια επικίνδυνη πολιτική. Συνέχισε την ενσωμάτωση της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ και την Ε.Ε, στήριξε τον Ευρωστρατό και κάθε άλλο ιμπεριαλιστικό οργανισμό.
Διατήρησε τις Αμερικάνο–Νατοικές βάσεις και στρατηγεία, αιχμή του δόρατος των ιμπεριαλιστικών επιθέσεων κατά των λαών.
Υποσχέθηκε στις ΗΠΑ νέα ΝΑΤΟική βάση στο Αιγαίο (στην Κάρπαθο). Συμμετείχε σε πολλές στρατιωτικές ασκήσεις με τις ΗΠΑ, το Ισραήλ, στο πλαίσιο της προετοιμασίας για νέους πολέμους και επεμβάσεις στην περιοχή.    
Η λεγόμενη «πολυδιάστατη εξωτερική πολιτική» και η «γεωστρατηγική αναβάθμιση» της χώρας σημαίνουν ακόμα βαθύτερη εμπλοκή της Ελλάδας στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς για λογαριασμό των συμφερόντων των μονοπωλιακών ομίλων.
  • Η ναζιστική, εγκληματική οργάνωση της Χρυσής Αυγής είναι «μπράβος» του συστήματος και υποστηριχτής των πιο βρώμικων συμφερόντων. Είναι φορέας του ρατσισμού, εχθρεύεται τους εργατικούς–λαϊκούς αγώνες, ευθύνεται για τη δολοφονία του αγωνιστή Παύλου Φύσσα, τις δολοφονίες μεταναστών-εργαζομένων.  
Όλα αυτά είναι κριτήρια για το λαό μας στις εκλογές.
Τα ψεύτικα διλλήματα, και οι αντιμνημονιακές κορώνες που κρύβουν ότι τα μνημόνια είναι η στρατηγική του κεφαλαίου, της Ε.Ε, αποσκοπούν στην παραπλάνηση των εργαζομένων.
Ο λαός μας έχει τη δύναμη να ανατρέψει τη βαρβαρότητα που ζει.
Με την ψήφο και τη λαϊκή πάλη, με μια μεγάλη κοινωνική–λαϊκή συμμαχία  μπορεί να δυναμώσει ο αγώνας για τα εργατικά–λαϊκά δικαιώματα,  για την κατάργηση των μνημονίων σε ρήξη με το κεφάλαιο, την Ε.Ε και την εξουσία τους.
  • Για την ανατροπή του εκμεταλλευτικού συστήματος και της πολιτικής που γεννάει ανεργία,  φτώχεια  και πολέμους.
  • Για να αντιμετωπιστούν αποφασιστικά, να απομονωθούν οι δυνάμεις του φασισμού και του ρατσισμού.
  • Για την αποδέσμευση από την Ε.Ε και το ΝΑΤΟ, με το λαό νοικοκύρη στον τόπο του.
  • Για τη μονομερή διαγραφή του χρέους, που δε δημιούργησε ο λαός μας.


Αθήνα 15/9/2015                                              Το Γραφείου Τύπου της ΕΕΔΥΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου