Τετάρτη 30 Σεπτεμβρίου 2015

Δύο σημαντικά ψηφίσματα της Λαϊκής Συσπείρωσης που κατατέθηκαν στην ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας κι έγιναν αποδεκτά ομόφωνα.


Αποτέλεσμα εικόνας για λαικη συσπειρωση


29-9-2015

Ψήφισμα στην ΠΕΔ
για τη μείωση της χρηματοδότησης
για τις σχολικές καθαρίστριες

Με έγγραφό του το Ίδρυμα Νεολαίας και Δια Βίου Μάθησης, στις 23/9/2015 με θέμα τη χρηματοδότηση των Σχολικών Επιτροπών για το σχολικό έτος 2015-2016, αναφέρει ότι η  χρηματοδότηση των  Σχολικών  Επιτροπών είναι μειωμένη  κατά 10%, σε σχέση με την περσινή χρονιά. Η εφαρμογή αυτής της εγκυκλίου σημαίνει πρακτικά ότι οδηγεί είτε σε μη ανανέωση μέρους των συμβάσεων, είτε σε μείωση του ήδη πενιχρού μεροκάματου των καθαριστριών. Οι συμβασιούχες, Σχολικές Καθαρίστριες που ως γνωστόν προσλαμβάνονται για  δέκα (10) μήνες το χρόνο και αμείβονται με βάση της αίθουσες που υπογράφουν με την σύμβαση τους, (παρότι υποχρεωτικά χρεώνονται και καθαρίζουν επίσης όλους τους κοινόχρηστους χώρους χωρίς αμοιβή – Τουαλέτες, Γραφεία, Σκάλες, Προαύλιο), πέρυσι αμειβόταν με 28€ την αίθουσα, με μέσο όρο 10 αίθουσες δηλαδή 280€ μηνιαίως, με την νέα απόφαση θα υποστούν μείωση  28€.
Το Δ.Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας δηλώνει κάθετα την αντίθεσή του και ζητά από την κυβέρνηση να μην προχωρήσει στη μείωση της χρηματοδότησης, αλλά αντίθετα να καλύψει το σύνολο των αναγκών σε σχολικές καθαρίστριες με σταθερή δουλειά και μισθούς, που να ανταποκρίνονται στις ανάγκες τους.

Τα μέλη της ΠΕΔ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου  Δήμου Πατρέων         
                                                     
ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΡΛΗ – Αντιπρόεδρος ΚΟΔΗΠ Δήμου Πατρέων

ΤΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου


 Αποτέλεσμα εικόνας για λαικη συσπειρωση

29-9-2015

Ψηφισμα στην ΠΕΔ
για τη συνέχιση της λειτουργίας των
«Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας»

Το πρόγραμμα για τη λειτουργία των δομών για τη φτώχεια λήγει στο τέλος του Σεπτέμβρη. Αφορά περίπου 256 δομές (κοινωνικά παντοπωλεία, κοινωνικά φαρμακεία, συσσίτια κ.λπ.), στα οποία απασχολούνται 1.112 εργαζόμενοι σε όλη την Ελλάδα.
Η αναπληρώτρια Υπουργός, μετά από τις κινητοποιήσεις των εργαζομένων ανακοίνωσε χθες Δευτέρα την παράταση του προγράμματος, μέχρι το τέλος του Δεκέμβρη. Ο σοβαρός κίνδυνος να κλείσουν οι κοινωνικές δομές, να βρεθούν στο δρόμο οι εργαζόμενοι και να μη δίνονται ούτε αυτά τα ψίχουλα ανακούφισης σε ανθρώπους που βρίσκονται σε ακραία φτώχεια, απλά μετατίθεται.
Το Δ. Σ. της ΠΕΔ Δυτικής Ελλάδας απαιτεί να λάβει μέτρα η κυβέρνηση, ώστε να συνεχίσουν να λειτουργούν οι δομές, να εξασφαλιστούν οι θέσεις εργασίας και οι μισθοί των εργαζομένων σε αυτές και να αναλάβει το κράτος τη λειτουργία και τη χρηματοδότησή τους, βάζοντας τέρμα στην εμπλοκή διαφόρων ΜΚΟ στη λειτουργία των δομών. 

Τα μέλη της ΠΕΔ

ΚΩΣΤΑΣ ΠΕΛΕΤΙΔΗΣ – ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΑΤΡΕΩΝ

ΚΑΤΕΡΙΝΑ ΓΕΡΟΠΑΝΑΓΙΩΤΗ – Πρόεδρος Δημοτικού Συμβουλίου   Δήμου Πατρέων         

ΕΛΕΝΗ ΜΠΙΡΛΗ – Αντιπρόεδρος ΚΟΔΗΠ Δήμου Πατρέων

ΤΙΜΟΣ ΠΑΠΑΝΙΚΟΛΑΟΥ – Δημοτικός Σύμβουλος Δήμου Αγρινίου


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου