Παρασκευή 18 Σεπτεμβρίου 2015

Κερατσίνι: Μαζική κινητοποίηση καταδίκης της Χρυσής Αυγής από σωματεία στα δύο χρόνια από τη δολοφονία Φύσσα





Μαζική κινητοποίηση καταδίκης της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής, πραγματοποίησαν το απόγευμα της Παρασκευής 18 Σεπτέμβρη στους κεντρικούς δρόμους της Αμφιάλης σωματεία του Πειραιά, στα δυο χρόνια από την δολοφονία του Παύλου Φύσσα.
Η κινητοποίηση ξεκίνησε με συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν της Αμφιάλης και στην συνέχεια ακολούθησε πορεία στους κεντρικούς δρόμους της περιοχής. Τα συνθήματα που δόνησαν τις εργατογειτονιές του Πειραιά, μεταξύ άλλων, ήταν: «Δουλέμποροι, φασίστες χτυπάτε τους εργάτες - στα αφεντικά σας κάνετε τις πλάτες». «Είστε η σαπίλα όλου του ντουνιά - Μπλόκο στους φασίστες σε κάθε γειτονιά». «Κράτος, φασίστες και εργοδοσία χέρι δεν θα βάλετε στα σωματεία». Τα συνθήματα, το περιεχόμενο των πανό, η μαζικότητα της κινητοποίησης είχαν ιδιαίτερα θετικό αντίκτυπο στον εργατόκοσμο της περιοχής, με πολλούς κατοίκους από τα μπαλκόνια των σπιτιών και από τα πεζοδρόμια να χειροκροτεί την κινητοποίηση. Με την ολοκλήρωση της πορείας ο Γιάννης Δεληγιάννης, εκ μέρους του Συνδικάτου Μετάλλου Αττικής και Ναυπηγικής Βιομηχανίας Ελλάδας, τόνισε ότι δίνουμε την μάχη καθημερινά στους τόπους δουλειάς να πατήσουμε στο κεφάλι το φίδι που λέγεται Χρυσή Αυγή.
Στην κινητοποίηση πήραν μέρος δεκάδες ταξικά σωματεία του Πειραιά, ενώ παραβρέθηκαν και υποψήφιοι βουλευτές της Α' και Β' Πειραιά του ΚΚΕ. Νωρίτερα στη συγκέντρωση στην πλατεία Ζαρντέν της Αμφιάλης μίλησε ο Νίκος Ξουράφης, πρόεδρος του ΕΚ Πειραιά, ο οποίος -μεταξύ άλλων- τόνισε: «Να μην επιτρέψουμε εδώ σε αυτές τις ηρωικές εργατογειτονιές του Πειραιά να απλώνουν τα δίκτυα τους οι χρυσαυγίτες για να πιάσουν νέα παιδιά, εργατόπαιδα, ανέργους, στα δίκτυα της παθητικής, λαϊκίστικης δημαγωγίας».

                                             902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου