Τετάρτη 8 Ιουλίου 2015

Μετά τα «βαφτίσια», η «παντρειά» !


                                                                                                    Της Κάλι Καρά

Με επικοινωνιακές πιρουέτες προηγήθηκαν της «παντρειάς» πολλά «βαφτίσια» στη χώρα μας από τη συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ. Κουμπάροι και στις δύο τελετές, όλο το «μνημονιακό και το αντιμνημονιακό» τσούρμο και σύσσωμα τα Μέσα Μαζικής Συσκότισης. Τα «παιχνίδια» με τις λέξεις και τις διατυπώσεις έβαλλαν απροκάλυπτα τη νοημοσύνη του λαού μας και την ελληνική γλώσσα.
- Η τρόικα έγινε «θεσμοί»…
- Η δανειακή σύμβαση δεν είναι το μνημόνιο...
- Η παράταση του μνημονίου έγινε «πρόγραμμα - γέφυρα»...
- Τέλος στη λιτότητα, αλλά ο λαός να ζει με λιτό βίο, αλλά με αξιοπρέπεια (!) και τόσα άλλα.
Και ήρθε η ώρα της «παντρειάς». Το «ΟΧΙ» του ελληνικού λαού μετά το δημοψήφισμα, η κυβέρνηση, χωρίς να έχει εξουσιοδότηση, το παντρεύει με το «ΝΑΙ», προς χάριν του μεγάλου έρωτα που λέγεται ΕΕ.
Όπως εγκλώβισαν το λαό στην αυταπάτη ότι μπορούν, με χωρίς γραβάτα, με νταούλια και ζουρνάδες να κάνουν το λύκο χορτοφάγο, ότι μέσα στη λυκοσυμμαχία μπορεί να βρεθεί λύση που δήθεν θα τον ανακουφίσει, έτσι τον καλούν τώρα να γίνει συνένοχος στα αντιλαϊκά μέτρα που έρχονται στο όνομα της «εθνικής συνεννόησης και ομοψυχίας».
Κουβέντα δεν γίνεται στις διαπραγματεύσεις τους, για την εργασιακή ζούγκλα, την απαράδεκτη κατάσταση στα νοσοκομεία, τα σχολεία, τους παιδικούς σταθμούς.
Οι μισθοί και οι συντάξεις παραμένουν μισθοί και συντάξεις λιτότητας, τα χρέη στις εφορίες, στις τράπεζες τρέχουν.
Οι συνταξιούχοι θα εξακολουθούν να ψάχνουν τις τσέπες τους στο τέλος του μήνα να πληρώσουν τα φάρμακα ή το γιαούρτι τους, αλλά με αξιοπρέπεια!
Το ενάμισι εκατομμύριο άνεργοι και άνεργες με ...αξιοπρέπεια θα βιώνουν τα αδιέξοδά τους.
Οι εκπαιδευτικοί στα σχολειά θα διδάσκουν παιδιά που πεινάνε με ...αξιοπρέπεια!
Το ΚΚΕ είπε στο λαό ότι πρέπει να ακυρώσει με τη στάση του στο δημοψήφισμα, το πραγματικό δίλημμα «ΝΑΙ» στο μνημόνιο ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ ή «ΝΑΙ» στο μνημόνιο ΕΕ - ΕΚΤ - ΔΝΤ. Να μην επιλέξει ανάμεσα στη Σκύλλα και τη Χάρυβδη, να απορρίψει τη σφαγή του ανεξάρτητα από το δήμιό του. Αντίθετα προειδοποίησε το λαό για την επόμενη μέρα, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος, αφού ο λαός πρωταγωνιστής δεν πρόκειται να γίνει μέσα από δημοψηφίσματα, αλλά μέσα από την ταξική πάλη. Και αυτό δεν ακυρώνεται, όσο και αν προσπαθούν οι νύφες, οι γαμπροί και οι κουμπάροι. Γι' αυτό τώρα το ΚΚΕ καλεί το λαό σε ετοιμότητα και επαγρύπνηση, για να αποτραπούν τα χειρότερα και να υπάρξει ανάκτηση των απωλειών από την καπιταλιστική κρίση, ανεξάρτητα από το τι ψήφισε ο καθένας και η καθεμιά την Κυριακή. 
                                         
                                                     902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου