Τρίτη 28 Ιουλίου 2015

Η Ομοσπονδία Εργαζομένων καταγγέλλει την όψιμη στήριξη στη Χρυσή Αυγή από την Αποκεντρωμένη Διοίκηση


                            

Την ανάκληση του εγγράφου με το οποίο ο ασκών καθήκοντα γενικού γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Πελοποννήσου, Δυτικής Ελλάδας και Ιονίου Δ. Παναγιωτόπουλος εγκαλεί το δήμαρχο Πατρέων Κώστα Πελετίδη για την απόφαση να μην παρέχεται καμία διευκόλυνση στη Χρυσή Αυγή από τις υπηρεσίες του δήμου απαιτεί η Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Ελλάδας. 
Υπενθυμίζεται ότι με απόφαση του Κώστα Πελετίδη στάλθηκε έγγραφο στους αντιδημάρχους, στους προέδρους των υπηρεσιών και στις υπηρεσίες του δήμου, στο οποίο σημείωνε πως «ο Δήμος Πατρέων ουδεμία σχέση θέλει να έχει με τη ναζιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής. Ως εκ τούτου, με κανέναν τρόπο δεν θα διευκολύνει την κοινοβουλευτική ή άλλη δραστηριότητά της και άρα την εγκληματική της δράση, με τη διάθεση στοιχείων του, χώρων που του ανήκουν ή οποιονδήποτε άλλο τρόπο». 
Η Ομοσπονδία επισημαίνει ότι προκαλεί αλγεινή εντύπωση «ότι ο κ. Δ. Παναγιωτόπουλος περιμένει τη δικαστική απόφαση για να θεωρήσει την ΧΑ ως εγκληματική ναζιστική οργάνωση», σημειώνοντας πως "δεν έχει περιέλθει σε γνώση (μας) η έκδοση δικαστικής αποφάσεως με την οποία να χαρακτηρίζεται ως εγκληματική οργάνωση ο κομματικός σχηματισμός “Λαϊκός Σύνδεσμος - Χρυσή Αυγή”. 
Φαίνεται ότι ζει σε άλλη χώρα και δεν πήρε χαμπάρι για τα εγκλήματα που διέπραξε η ΧΑ όλα αυτά τα χρόνια, την τρομοκρατία που έσπερνε στους εργαζόμενους, στους έγχρωμους μετανάστες με τα τάγματα εφόδου που είχε δημιουργήσει. Δεν πήρε χαμπάρι για τη στυγνή δολοφονία του Παύλου Φύσσα, τη δολοφονία του Πακιστανού μετανάστη, την εγκληματική και οργανωμένη επίθεση στο Πέραμα σε συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ, τον άγριο ξυλοδαρμό των Αιγύπτιων ψαράδων και άλλων εγκληματικών πράξεων. 
Δεν διάβασε ούτε άκουσε ότι και οι 69 κατηγορούμενοι για εγκληματικές πράξεις είναι όλοι τους οργανωμένα μέλη και στελέχη της ΧΑ, όπως δήλωσε και ένας συνήγορος υπεράσπισης των χρυσαυγιτών στη δίκη που διεξάγεται στον Κορυδαλλό». «Ο δημοκρατικός λαός της Πάτρας και όχι μόνο δεν θα ανεχθούν τέτοιες συμπεριφορές από τον ασκούντα καθήκοντα γενικού γραμματέα απέναντι σε κανέναν» τονίζει η Ομοσπονδία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου