Τρίτη 21 Απριλίου 2015

Για την ατέλειωτη τραγωδία στη Μεσόγειο


             






ΝΕΑ ΕΚΑΤΟΜΒΗ ΑΘΩΩΝ ΣΤΗ ΜΕΣΟΓΕΙΟ - Ατέλειωτη τραγωδία γέννημα των ιμπεριαλιστικών πολέμων και επεμβάσεων


Διαστάσεις τραγωδίας παίρνει η νέα εκατόμβη με το θάνατο εκατοντάδων προσφύγων στη Μεσόγειο που γίνεται όλο και περισσότερο ο υγρός τάφος πολλών από τους χιλιάδες κατατρεγμένους που τη διασχίζουν σε μια απέλπιδα προσπάθεια αναζήτησης ασφαλούς εστίας. Οι χώρες προέλευσής τους , καθημαγμένες από  αυτούς που δακρύζουν υποκριτικά για τα θύματά τους.
 
Δεν μπορούν να εμφανίζονται σαν «αθώοι του αίματος» 
αυτοί  - ΗΠΑ , ΝΑΤΟ , ΕΥΡΩΠΑΪΚΗ ΕΝΩΣΗ – που ξεδιπλώνουν ιμπεριαλιστικές επεμβάσεις και εξαπολύουν πολέμους σε μια τεράστια έκταση από Αφρική-Ουκρανία-Συρία-Ιράκ-Υεμένη. Αυτοί οι πόλεμοι «σαρώνουν» λαούς και προκαλούν  τα συνεχώς εντεινόμενα κύματα προσφύγων και μεταναστών.

Η πρόθυμη για νέα ιμπεριαλιστικά πλήγματα με το μανδύα «αντιμετώπισης τρομοκρατίας, προστασίας χριστιανικών πληθυσμών» ΕΛΛΑΔΑ , έχει τη δική της ευθύνη στο έγκλημα κατά των λαών .  Οι κραυγές πολιτικών κομμάτων κι όχι μόνο για «αφύλακτα σύνορα» , το νέο κύμα ξενοφοβίας – ρατσισμού δεν μπορεί να κρύψει την προσήλωσή τους στην πολιτική του ιμπεριαλισμού. Αυτή η πολιτική δεν γνωρίζει κανένα σύνορο και όριο όταν πρόκειται να επιβάλει με τη φωτιά και το σίδερο ότι συμφέρει τα μονοπώλια των ΗΠΑ και της ΕΥΡΩΠΑΪΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ.  

Δεν είναι ώρα για δάκρυα ή σκέτη συμπόνια , είναι ώρα για ένταση της αντιιμπεριαλιστικής πάλης , ματαίωσης της ελληνικής συμμετοχής σε νέες ιμπεριαλιστικές εκστρατείες. Η οργή και αγανάκτηση να γίνουν συνειδητή πάλη  , ενάντια στις αιτίες για τα συνεχόμενα εγκλήματα. 
Καμία υποχώρηση στους νόμους τους και τους κανονισμούς ΣΕΝΓΚΕΝ και ΔΟΥΒΛΙΝΟΥ. Στον ΙΜΠΕΡΙΑΛΙΣΜΟ ΚΑΜΙΑ ΥΠΟΤΑΓΗ. ΜΕΤΩΠΟ ΣΕ ΗΠΑ-ΝΑΤΟ-ΕΕ ΚΑΜΙΑ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΣΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΚΣΤΡΑΤΕΙΕΣ.

Η ΕΕΔΥΕ με τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ σε όλη την Ελλάδα θα δυναμώσει τη δράση της ενάντια στους υπεύθυνους , θα δυναμώσει την αλληλεγγύη και συμπαράστασή της στους κατατρεγμένους του ιμπεριαλισμού από όποια χώρα κι αν προέρχονται. 
Ανταποκρινόμενοι άμεσα στο κάλεσμα του ΠΑΜΕ , καλούμε τις ΕΠΙΤΡΟΠΕΣ ΕΙΡΗΝΗΣ σε πλατιά κινητοποίηση – συμμετοχή στο ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ της ΠΕΜΠΤΗΣ 23 ΑΠΡΙΛΗ 7 μ.μ. στα γραφεία της ΕΕ.   

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου