Παρασκευή 10 Απριλίου 2015

Συγκέντρωση αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ στις 12 το μεσημέρι στην Πλατεία Μαβίλη.


                 Η αφίσα της διεθνούς καμπάνια αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα στις 19 Απρίλη


Δυναμώνει η παγκόσμια καμπάνια ώστε η κυβέρνηση των ΗΠΑ να πάρει πίσω τη λεγόμενη «διοικητική πράξη» του Προέδρου της χώρας, Μπαράκ Ομπάμα, στις 9 Μάρτη φέτος, που ανακήρυξε την Μπολιβαριανή Δημοκρατία της Βενεζουέλας ως «ασυνήθιστη και έκτακτη απειλή για την εξωτερική πολιτική και την εθνική ασφάλεια των ΗΠΑ» και επέβαλε κυρώσεις κατά κυβερνητικών στελεχών με το πρόσχημα της «καταπάτησης των ανθρωπίνων δικαιωμάτων».
Ηδη πολλές διεθνείς οργανώσεις, όπως η Παγκόσμια Συνδικαλιστική Ομοσπονδία (ΠΣΟ), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Γυναικών (ΠΟΔΓ), το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), η Παγκόσμια Ομοσπονδία Δημοκρατικών Νεολαιών (ΠΟΔΝ), δεκάδες άλλοι φορείς σε πολλές χώρες και στη χώρα μας διοργανώνουν στις 19 Απρίλη παγκόσμια μέρα αλληλεγγύης στη Βενεζουέλα και το λαό της. Επίσης, εκατομμύρια υπογραφές συγκεντρώνονται, τόσο μέσα στη Βενεζουέλα που έχουν ξεπεράσει τα 8 εκατομμύρια όσο και διεθνώς, με αίτημα την άμεση κατάργηση της επιθετικής πράξης του Αμερικανού Προέδρου. Την απαίτηση για την άμεση ανάκληση του προκλητικού διατάγματος που κλιμακώνει τις επεμβάσεις των ΗΠΑ στη Βενεζουέλα έχουν προσυπογράψει μέλη της ΚΕ του ΚΚΕ, οι βουλευτές και οι ευρωβουλευτές του Κόμματος, δήμαρχοι, δημοτικοί και περιφερειακοί σύμβουλοι της «Λαϊκής Συσπείρωσης», μεγάλος αριθμός συνδικαλιστών του Πανεργατικού Αγωνιστικού Μετώπου, άνθρωποι των Γραμμάτων και των Τεχνών, στελέχη της Ελληνικής Επιτροπής για τη Διεθνή Υφεση και Ειρήνη, της Ομοσπονδίας Γυναικών Ελλάδας, της Ελληνικής Επιτροπής Διεθνούς Δημοκρατικής Αλληλεγγύης και άλλων φορέων του λαϊκού κινήματος.
Επίσης, με πρωτοβουλία του ΚΚ Βενεζουέλας εκδόθηκε κοινή διακήρυξη Κομμουνιστικών, Εργατικών και Επαναστατικών Κομμάτων, την οποία υπογράφουν ως τώρα 14 κόμματα από όλο τον κόσμο, ανάμεσά τους και το ΚΚΕ. Τα Κομμουνιστικά Κόμματα καταγγέλλουν την επιθετικότητα των ΗΠΑ και των συμμάχων τους στο ΝΑΤΟ και καλούν σε συμμετοχή στις εκδηλώσεις διαμαρτυρίας ενάντια στις ΗΠΑ και αλληλεγγύης στο λαό της Βενεζουέλας, που προγραμματίζονται σε πολλές χώρες για τις 19 Απρίλη (σ.σ : η ΕΕΔΥΕ στις 17 Απρ
ίλη). Επίσης, καλούν τις οργανώσεις της εργατικής τάξης να εκφράσουν την μαχητική τους αλληλεγγύη στη Βενεζουέλα στις εκδηλώσεις για την 1η Μάη, ενώ δηλώνουν ότι θα αντιστρατευτούν σε ενδεχόμενες κινήσεις κατά της Βενεζουέλας μέσα σε κοινοβούλια.

         

             ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ                     ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 17 ΑΠΡΙΛΗ στις 12 το μεσημέρι.

ΣΥΝΑΝΤΗΣΗ ΣΤΗΝ ΠΛΑΤΕΙΑ ΜΑΒΙΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΔΙΑΜΑΡΤΥΡΙΑΣ ΣΤΗΝ ΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΠΡΕΣΒΕΙΑ ΓΙΑ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ.


Στo πλαίσιo της Διεθνούς Μέρας Δράσης για Αλληλεγγύη στο λαό της Βενεζουέλας που αποφάσισε το Παγκόσμιο Συμβούλιο Ειρήνης (ΠΣΕ), η ΕΕΔΥΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, τους συνταξιούχους, τους νέους, τις γυναίκες και τους φορείς του εργατικού και λαϊκού κινήματος να πάρουν μέρος στη συγκέντρωση αλληλεγγύης στην Πλατεία Μαβίλη και στην μαζική παράσταση διαμαρτυρίας στην Αμερικάνικη Πρεσβεία.

ΕΚΦΡΑΖΟΥΜΕ ΤΗΝ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗ ΜΑΣ ΣΤΟ ΛΑΟ ΤΗΣ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑΣ ΚΑΙ ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΑΤΑΡΓΗΣΗ ΤΟΥ ΔΙΑΤΑΓΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΩΝ ΗΠΑ ΟΜΠΑΜΑ ΠΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΖΕΙ ΤΗ ΒΕΝΕΖΟΥΕΛΑ ΩΣ «ΑΣΥΝΗΘΙΣΤΗ ΚΑΙ ΕΞΑΙΡΕΤΙΚΗ ΑΠΕΙΛΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΘΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΕΙΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΤΩΝ ΗΠΑ»

Οι επεμβάσεις των ΗΠΑ στις εσωτερικές υποθέσεις της Βενεζουέλας και οι προσπάθειες που καταβάλλουν μαζί με τις αντιδραστικές δυνάμεις της χώρας για την ανατροπή του εκλεγμένου προέδρου Ν.Μαδούρο και της κυβέρνησής του είναι απαράδεκτες και επικίνδυνες.
Αποτελούν μέρος της πολιτικής της δολιοφθοράς και των πραξικοπημάτων που στιγματίζουν τον Αμερικάνικο Ιμπεριαλισμό και τους συμμάχους του ενάντια στους λαούς της Λατινικής Αμερικής και εκλεγμένων κυβερνήσεων που δεν είναι αρεστές στις ΗΠΑ.

  • ΟΧΙ στην ιμπεριαλιστική επέμβαση στη Βενεζουέλα
  • Η πορεία της χώρας είναι υπόθεση του λαού της
  • Άμεση κατάργηση του επικίνδυνου διατάγματος ΟΜΠΑΜΑ 
                                        Αθήνα, 9 Απριλίου 2015

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου