Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Απαράδεκτες και επικίνδυνες οι δηλώσεις του Πάνου Καμμένου

                 ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ
     
  ΤΗΣ ΚΕΝΤΡΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Λ. Ηρακλείου 145- 142 31 ΠΕΡΙΣΣΟΣ
τηλ.:210-2592163 fax: 210-2592156
              Αποτέλεσμα εικόνας για κκε εικονες
 
ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΓΙΑ ΤΙΣ ΑΠΑΡΑΔΕΚΤΕΣ ΚΑΙ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΕΣ  
 ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΤΟΥ ΥΠΟΥΡΓΟΥ ΕΘΝ. ΑΜΥΝΑΣ


Ο υπουργός Άμυνας της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος, κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του στις ΗΠΑ, έκανε μια σειρά απαράδεκτων κι επικίνδυνων δηλώσεων.
Επεδίωξε να παρουσιάσει ως πανάκεια για την έξοδο από την καπιταλιστική κρίση, την από κοινού μοιρασιά του ενεργειακού πλούτου του Αιγαίου και ευρύτερα της χώρας, με τις ΗΠΑ. Ωστόσο, η ζωή δείχνει πως τα ζητήματα της ενέργειας, σε συνθήκες καπιταλισμού και όξυνσης των ενδοϊμπεριαλιστικών αντιθέσεων, όχι μόνον δεν μπορούν να εξασφαλίσουν την ευημερία, αλλά αποτελούν «μαγνήτη» συγκρούσεων κι αιματηρών αναμετρήσεων, «πηγή» διαμελισμού κρατών κι άλλων δεινών.
Η κυβέρνηση έχει μεγάλες ευθύνες. Η πρόσκληση στις ΗΠΑ, σε ρόλο υπερατλαντικού ρυθμιστή του ενεργειακού πλούτου της χώρας, και η παρουσίασή τους ως δύναμη σταθερότητας αποτελεί πρόκληση για το λαό μας.
Η πείρα έχει αποδείξει ότι οι «λύσεις» αυτές όχι μόνο υπονομεύουν  κυριαρχικά δικαιώματα,  αλλά οδηγούν το λαό μας σε νέες περιπέτειες, όπως δείχνουν οι εξελίξεις σε μια σειρά άλλες χώρες, στενούς συμμάχους των ΗΠΑ στην περιοχή, όπως η Γεωργία κι η Ουκρανία. Η συνεκμετάλλευση στην οποία καλεί ο υπουργός Εθν. Άμυνας, αφορά το «φαγοπότι» που επιδιώκουν να στήσουν τα αμερικανικά ενεργειακά μονοπώλια με ντόπιους επιχειρηματίες, στις «πλάτες» της εργατικής τάξης και των άλλων λαϊκών στρωμάτων.
Το ίδιο επικίνδυνες είναι κι οι δηλώσεις του για επέκταση του ενιαίου αμυντικού δόγματος Ελλάδας - Κύπρου «με τη συμμετοχή και του Ισραήλ, σε συνδυασμό με τη στενότερη συνεργασία των ΗΠΑ». Γιατί εμπλέκουν ακόμα περισσότερο τη χώρα στους ενδοϊμπεριλαιστικούς ανταγωνισμούς, ενώ την ειρήνη στο Αιγαίο και στη Μεσόγειο δεν μπορούν να την εξασφαλίσουν αυτοί που ευθύνονται για δεκάδες εγκλήματα στη γη, αυτοί που εξακολουθούν να μακελεύουν τον λαό της Παλαιστίνης.
Ο υπουργός Έθν. Άμυνας προσφέρθηκε για άλλη μια φορά η χώρα να στηρίξει τους επιθετικούς σχεδιασμούς του ΝΑΤΟ και των ΗΠΑ, που ετοιμάζονται στη Μέση Ανατολή και Βόρεια Αφρική με το πρόσχημα του «πολέμου κατά της τρομοκρατίας».
Τα παραπάνω, όπως και άλλοι ύμνοι προς τις ΗΠΑ, στους οποίους κατέφυγε ο κ. Καμμένος, και η δήλωσή του «μη φοβάστε, η Ελλάδα δεν αλλάζει κατεύθυνση», αποτελούν τα διαπιστευτήρια της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ προς τις ΗΠΑ. Οι δηλώσεις αυτές έρχονται λίγες μέρες πριν την επίσκεψη του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα στη Μόσχα. Δείχνουν την επιδίωξη της νέας ελληνικής κυβέρνησης να πραγματοποιήσει ριψοκίνδυνους ελιγμούς στη γεωπολιτική σύγκρουση των καπιταλιστικών «μεγαθηρίων», επιδιώκοντας να κερδίσει το μεγαλύτερο δυνατό όφελος για την αστική τάξη της χώρας. Ωστόσο, είναι γνωστό, πως «όταν στο βάλτο τσακώνονται τα βουβάλια την πληρώνουν τα βατράχια». Γι’ αυτό το λόγο είναι επίκαιρη και αναγκαία η θέση του ΚΚΕ για αποδέσμευση από τις ιμπεριαλιστικές συμμαχίες ΝΑΤΟ και ΕΕ, μονομερή διαγραφή του χρέους, κοινωνικοποίηση των οικονομικών εργαλείων, του πλούτου που παράγουν οι εργαζόμενοι, με το λαό στην εξουσία. Σ’ αυτή την κατεύθυνση ο ορυκτός πλούτος της χώρας, ο οποίος αποτελεί λαϊκή περιουσία, θα μπορεί να αξιοποιηθεί με κριτήριο τα λαϊκά συμφέροντα και όχι να παραδίδεται ή να πωλείται στα μονοπώλια.

ΑΘΗΝΑ 30/3/2015   ΤΟ ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ ΤΗΣ ΚΕ ΤΟΥ ΚΚΕ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου