Τετάρτη 15 Απριλίου 2015

Έκδηλώσεις για τους 120 δολοφονημένους– εκτελεσμένους & τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών.

  

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ
ΤΗΣ

ΠΑΝΕΛΛΗΝΙΑΣ ΕΝΩΣΗΣ ΑΓΩΝΙΣΤΩΝ ΕΘΝΙΚΗΣ  
 ΑΝΤΙΣΤΑΣΗΣ (Π.Ε.Α.Ε.Α.)
& ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟΥ ΣΤΡΑΤΟΥ ΕΛΛΑΔΑΣ (Δ.Σ.Ε.)
   
( ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΑΓΡΙΝΙΟΥ )

        Πέρασαν 71 χρόνια από την 14η Απρίλη (Μεγάλη Παρασκευή) του 1944, μέρα θυσίας στο βωμό της λευτεριάς της Πατρίδας. Το Αγρίνιο πρόσφερε στην ιστορία της αγωνιζόμενης Ελλάδας το ολοκαύτωμα των 120 δολοφονημένων – εκτελεσμένων παιδιών του. Τους 117 στην Αγία Τριάδα και τους 3 κρεμασμένους στην Κεντρική Πλατεία Αγρινίου . Τότε που οι Γερμανοί κατακτητές μαζί με τους ταγματασφαλίτες-τσολιάδες και τους ντόπιους δοσίλογους συνεργάτες τους, απαντώντας με αντίποινα για το σαμποτάζ ανταρτών του ΕΛΑΣ αποφάσισαν και εκτέλεσαν 117 κρατούμενους αγωνιστές. Τους τρεις, τον Πάνο Σούλο, το Χρήστο Σαλάκο και τον Αβραάμ Αναστασιάδη τους κρέμασαν στην πλατεία Μπέλλου, τη σημερινή πλατεία Δημοκρατίας.
Εμπνεόμαστε και τιμάμε όλους αυτούς που αγωνιστήκαν και θυσιάστηκαν ενάντια στο ναζιστικό - φασιστικό ιμπεριαλιστικό "Άξονα" και των συμμάχων τους. Είμαστε περήφανοι για τον ηρωικό αγώνα του ΕΑΜ, του ΕΛΑΣ, της ΕΠΟΝ και των άλλων ΕΑΜικών οργανώσεων που είχαν ψυχή, αιμοδότη και καθοδηγητή το Κομμουνιστικό Κόμμα Ελλάδας.
70 χρόνια μετά απ’ τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο, στο έδαφος της καπιταλιστικής κρίσης, οξύνονται οι ιμπεριαλιστικοί ανταγωνισμοί σε όλο τον κόσμο, γίνονται ανακατατάξεις στην ιμπεριαλιστική πυραμίδα. Επομένως, οι λαοί πρέπει να επαγρυπνούν.
Η Μεγάλη Αντιφασιστική Νίκη εμπνέει τους λαούς, τους διδάσκει πίστη στη δύναμή τους.
Συνεχίζουμε στον ίδιο δρόμο όπως αυτοί που πάλεψαν στις συνοικίες, τα βουνά, παντού, ενάντια στους κατακτητές και τους ντόπιους συμμάχους τους, στην πρώτη γραμμή, με την εργατική τάξη και τον λαό.
Τιμώντας τους 120 δολοφονημένους– εκτελεσμένους  &
τα 70 χρόνια από την αντιφασιστική νίκη των λαών.
Τιμώντας την  ιστορία, αυτή, που γράφτηκε με το αίμα των λαών :
  • απέναντι σε όλους προσπαθούν να την «ξαναγράψουν»
  • απέναντι στην παραχάραξη της ιστορίας που πρωτοστατεί η ΕΕ καθιερώνοντας την 9η του Μάη, ως "Ημέρα της Ευρώπης"
θα πραγματοποιηθεί διήμερο εκδηλώσεων στις 9 και 10 Μάη 2015 σε Αγρίνιο και Μεσολόγγι.

                                             
                                                         
13/04/2015

1 σχόλιο: