Δευτέρα 20 Απριλίου 2015

Ασυζητητί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ απέρριψε την τροπολογία του ΚΚΕ για την κατάργηση των διοδίων


Απέρριψε ασυζητητί η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ την τροπολογία που κατέθεσε το ΚΚΕ και προέβλεπε την κατάργηση των διοδίων και την παύση κάθε δίωξης και κατάργηση κάθε προστίμου που έχει επιβληθεί σε όσους δεν πλήρωσαν και αγωνίστηκαν ενάντια στα διόδια.
Η τροπολογία είχε κατατεθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Δικαιοσύνης για την κατάργηση των φυλακών Τύπου Γ' και το οποίο ψηφίστηκε στις 17/4/2015 από τα κόμματα της συγκυβέρνησης στην Ολομέλεια της Βουλής.
Η τροπολογία απορρίφθηκε γιατί έρχεται σε ευθεία σύγκρουση με την απόφαση της κυβέρνησης να διατηρήσει τα διόδια σε όλους τους οδικούς άξονες, ενώ έχει εξαγγείλει την επέκτασή τους, αρχίζοντας από την Εγνατία Οδό. Συγκεκριμένα, στους 7 σταθμούς διοδίων που υπάρχουν στον άξονά της, θα προστεθούν άλλοι 6, ενώ 5 ακόμα θα τοποθετηθούν στους 5 κάθετους άξονες.
Επιπρόσθετο στοιχείο που δείχνει ότι για τον ΣΥΡΙΖΑ τα κέρδη των επιχειρηματικών ομίλων έχουν αναχθεί σε «ιερό και απαραβίαστο», αποτελεί τροπολογία που κατέθεσαν βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ στο ίδιο νομοσχέδιο, η οποία προβλέπει την παύση των ποινικών διώξεων μόνο όσον αφορά αυτές που είχαν ασκηθεί με την κατηγορία των καταλήψεων των σταθμών, αφήνοντας απέξω τις διώξεις για τη μη πληρωμή του χαρατσιού! Είχε προηγηθεί άλλη τροπολογία που προέβλεπε την τροποποίηση των διατάξεων με τις οποίες η μη πληρωμή των διοδίων είχε συμπεριληφθεί στην παραβίαση του Κώδικα Οδικής Κυκλοφορίας και να παύσουν οι διώξεις για το «δεν πληρώνω». Τροπολογία που αποσύρθηκε...
Το ΚΚΕ καλεί τους εργαζόμενους, τους ανέργους, όλο το λαό να παλέψει για την κατάργηση των διοδίων. Το Σάββατο 18- 4 -2015 προχώρησε συμβολικά στο άνοιγμα κάποιων διοδίων μοιράζοντας σχετική ανακοίνωση.
Οι οργανώσεις της περιοχής άνοιξαν τη γέφυρα Ρίου- Αντιρρίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου