Τετάρτη 1 Απριλίου 2015

Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές !


ΣΩΜΑΤΕΙΟ ΙΔΙΩΤΙΚΩΝ ΥΠΑΛΛΗΛΩΝ ΑΓΡΙΝΙΟΥ «Η ΕΝΩΣΗ»

Έδρα: Εργατικό Κέντρο Αγρινίου -(Ελευθερίου Βενιζέλου 13) έναντι Πάρκου
Τηλ: 26410-22325-KIN 6983795028 & 6937906749 – E-mail: somidip-enosi@hotmail.gr



ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ
Aγρίνιο 2/4/2015

Εργαζόμενοι- Εργαζόμενες στο εμπόριο

Το σωματείο μας όπως και δεκάδες κλαδικά και επιχειρησιακά σωματεία σε όλη την Ελλάδα συνεχίζουν καθημερινά την μάχη για την επιτυχία της απεργίας 5 Απρίλη με δεκάδες περιοδείες, εξορμήσεις και συσκέψεις στους χώρους δουλειάς ενάντια στο άνοιγμα των καταστημάτων όλες τις Κυριακές το χρόνο που ήταν και παραμένει  αξίωση των μεγαλοεργοδοτών και πολυεθνικών στον κλάδο του εμπορίου.
Συνεχίζουμε  καμία αναμονή, κανένας εφησυχασμός, ότι έχουν κερδίσει μέχρι σήμερα οι εργαζόμενοι συνολικά και στο κλάδο είναι αποτέλεσμα  σκληρών αγώνες ΔΕΝ τους χάρισε ποτέ κανένας τίποτα.

Οι δηλώσεις του Υπουργού Οικονομικών ότι τελείωσε το άνοιγμα των καταστημάτων τις Κυριακές, ότι ΘΑ υπάρχει πλέον το παλιό καθεστώς ( 2 Κυριακές ) συν 2 Κυριακές ακόμα στις εκπτωτικές περιόδους μοιάζει με χθεσινό πρωταπριλιάτικο αστείο  γιατί τέτοιες δηλώσεις έχουν γίνει ξανά στο πιο  πρόσφατο παρελθόν.  

Ακολουθεί κατά γράμμα την προσφιλή τακτική προκάτοχων του δηλαδή να κάνουν δηλώσεις για την λύση των προβλημάτων λίγο πριν την απεργία και μετά από αυτήν να κάνουν τον κινέζο,

Οι  δηλώσεις του δεν απαντούν, ούτε διασφαλίζουν τα δίκαια αιτήματα εργαζομένων και σωματείων για :

  • Κατάργηση του νόμου για την λειτουργία των καταστημάτων  8 Κυριακές το χρόνο.
  • Κυριακή υποχρεωτική αργία για όλες τις Κυριακές του χρόνου, για όλα τα καταστήματα με νόμο από την κυβέρνηση.
  • Για τους εργαζόμενους στο εμπόριο  8ωρο 5ημερο 40ωρο με μόνιμη και  σταθερή εργασία.
  • Κατάργηση όλων των νόμων που έχουν απελευθερώσει το ωράριο.
  • Κατάργηση της μερικής απασχόλησης, του ωρομίσθιου, των συμβάσεων  ορισμένου χρόνου και όλων των ελαστικών μορφών εργασίας και μετατροπής τους σε 8ωρες συμβάσεις αορίστου χρόνου.
  • Υπογραφή κλαδικής σύμβασης με κατώτερο βασικό μισθό 920 ευρώ.

Τις ήμερες που απομένουν  δίνουμε όλες μας τις δυνάμεις να γίνουν συλλογικές συζητήσεις στους χώρους δουλειάς και να αποφασιστεί η μαζική συμμετοχή όλων των εργαζόμενων στην απεργία Κυριακή 5 Απρίλη και στην απεργιακή συγκέντρωση στις 10 το πρωί στον πεζόδρομο της Παπαστράτου.

                  
                                              Το Δ.Σ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου