Πέμπτη 13 Νοεμβρίου 2014

Δελτίο τύπου της Λαϊκής Συσπείρωσης


ΔΗΜΟΥ Ι. Π. ΜΕΣΟΛΟΓΓΙΟΥ


                                  ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Μετά τη δήλωση του γενικού γραμματέα Αποκεντρωμένης Διοίκησης κ. Μανώλη Αγγελάκα προς δημάρχους, πριν λίγες ημέρες, ότι οι δήμοι πρέπει να κάνουν μπίζνες για να εξασφαλίσουν την οικονομική αυτοτέλεια τους και ο υπουργός, των Εσωτερικών κ. Αργύρης Ντινόπουλος, κάλεσε τους δήμους να προχωρήσουν σε σύμπραξη με φορείς του ιδιωτικού τομέα μέσω ΣΔΙΤ (σε συνάντηση που είχε με την ΚΕΔΕ). Ο δε υφυπουργός κ. Γ. Ντόλιος πληροφόρησε την ΚΕΔΕ ότι «κόπηκαν» 250 προσλήψεις για το 2014 που αφορούσαν σε δήμους.
Η κυβέρνηση κάνει σαφείς τους στόχους της για ακόμη μεγαλύτερες περικοπές στη χρηματοδότηση των δήμων και στον περιορισμό (έως και μηδενισμό) των προσλήψεων. Άρα βρισκόμαστε μπροστά στον άμεσο κίνδυνο να καταρρεύσουν δομές, να συγχωνευθούν, να καταργηθούν παραπέρα και να ιδιωτικοποιηθούν.

Για να μη δούμε σύντομα το δήμο μας να υπολειτουργεί ή να γίνει παραμάγαζο ιδιωτών, πρέπει άμεσα:

- Να οργανωθεί δυναμικός αγώνας για να αποδοθούν στους δήμους το σύνολο των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) που παρακρατούνται από την κεντρική διοίκηση.

-Τα χρέη που σωρεύτηκαν στους δήμους γιατί τι κράτος διαχρονικά τους στερούσε από έσοδα πρέπει να πληρωθούν από τον κρατικό προϋπολογισμό και τα δάνεια που πήραν οι δήμοι από το Παρακαταθηκών και Δανείων να παραγραφούν.

-Να διεκδικήσουμε κρατικές εγγυήσεις για χρηματοδότηση, σχετικά με τη μισθοδοσία του προσωπικού, τις λειτουργικές ανάγκες που υπάρχουν και την πρόσληψη προσωπικού που θα καλύψει τις σημερινές δομές και ανάγκες».

                                               ΜΕΣΟΛΟΓΓΙ 13/11/2014


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου