Σάββατο 29 Νοεμβρίου 2014

Επιταγές των 100 ευρώ σε κάθε απεργοσπάστη μοίρασε η διοίκηση του εργοστασίου «Αφοί Βλάχου»

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΤΗΣ ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΕΝΩΣΗΣ ΛΙΘΟΓΡΑΦΩΝ

        

Επιταγές των 100 ευρώ μοίρασε η διοίκηση του εργοστασίου «Αφοί Βλάχου», βαθυτυπία στο Κορωπί, στους ελάχιστους εργαζόμενους που δεν απήργησαν στις 27 Νοέμβρη.
Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι, ύστερα από Γενική Συνέλευση, αποφάσισαν τη συμμετοχή τους στην πανελλαδική πανεργατική απεργία της 27ης Νοέμβρη. Η συμμετοχή είχε επιτυχία καθώς ξεπέρασε κάθε προηγούμενη απεργία.
Το γεγονός ενόχλησε, όπως ήταν αναμενόμενο, την εργοδοσία, η οποία σε μια άνευ προηγουμένου κίνηση «επιβράβευσε» τους απεργοσπάστες με επιταγές!
Σε ανακοίνωσή της η Πανελλαδική Ένωση Λιθογράφων σημειώνει:
«Από τα χαράματα της Πέμπτης έσβησαν όλες οι μηχανές, ξεπερνώντας μάλιστα η συμμετοχή κάθε προηγούμενη απεργία. Οι εργαζόμενοι με την αποφασιστικότητα και τη μαζικότητα τους έδειξαν στη Διοίκηση της εταιρίας πως είναι ενωμένοι και διεκδικούν ζωή με αξιοπρέπεια. Δεν είναι τυχαίο άλλωστε ότι στο συγκεκριμένο χώρο δουλειάς οι εργαζόμενοι εδώ και καιρό διεκδικούν αύξηση 5% στις αποδοχές.
Η απεργία πέτυχε και η εργοδοσία δεν έμεινε με σταυρωμένα τα χέρια. Το πρωί της απεργίας σε μία κίνηση απελπισίας μοίρασε ως επιβράβευση ”επιταγές ντροπής των 100 ευρώ” στους ελάχιστους απεργοσπάστες που κοιτούσαν τις σβηστές μηχανές. Φαίνεται ότι δεν υπάρχουν χρήματα για αυξήσεις σε όλους όσους παράγουν τον πλούτο, αλλά περισσεύουν για να φτιαχτεί ένας απεργοσπαστικός μηχανισμός. Η κίνηση αυτή, αντί να κάμψει τις διαθέσεις, έδωσε ακόμα μεγαλύτερη δύναμη στους απεργούς που με μία φωνή είπαν πως τέτοια λεφτά δεν τα ζηλεύουν. Η ενότητα των εργατών έχει χτιστεί βήμα βήμα πάνω στην πάλη για την αντιμετώπιση σοβαρών προβλημάτων και δεν έχει τιμή για να πουληθεί.
Όσο για τους συναδέλφους που δούλεψαν στην απεργία και δέχτηκαν να παραλάβουν την "
επιταγή της ντροπής", τους αφιερώνουμε το παρακάτω ποίημα:
"Εκείνος που μένει στο σπίτι όταν αρχίζει η πάλη και αφήνει άλλους να αγωνίζονται για τη δική του υπόθεση αυτός πρέπει να προσέχει:
Διότι όποιος δεν μοιράστηκε την πάλη θα μοιραστεί την ήττα.
Ούτε καν την πάλη αποφεύγει
Όποιος θέλει να αποφύγει την πάλη:
Διότι παλεύει για την υπόθεση του εχθρού
Εκείνος που δεν πάλεψε για τη δική του υπόθεση.

                                  
Μπέρτολτ Μπρέχτ".
                                                                
                                                                      902.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου