Σάββατο 15 Μαρτίου 2014

Bρώμικη δημοσιογραφία (ρεπορτάζ όπου άλλα λένε κι άλλα μεταφράζουν).
Κατά τη διαδικασία της επιλογής της ιμπεριαλιστικής δύναμης που θα ξεσκίσει τις σάρκες του λαού της Ουκρανίας, τα ντόπια αστικά Μέσα Ενημέρωσης προσπαθούν να δημιουργήσουν την αίσθηση ότι το μέλλον των Ουκρανών εξαρτάται από το αν θα πάνε με τη «Δύση» ή με τη Ρωσία. Σε αυτά ακριβώς τα πλαίσια οι ανταποκριτές τους από τη Μόσχα τάσσονται ανοιχτά με τη Ρωσία, ενώ όλες τις τελευταίες μέρες «κεντούν» οι απεσταλμένοι τους από την Αθήνα, που παπαγαλίζουν τις θέσεις των ΗΠΑ και της ΕΕ.
Εκεί όμως που όλοι τους είναι άτεγκτοι, εκεί που κανείς δεν έχει δεύτερη κουβέντα, εκεί που όλα τα τσιράκια των ιμπεριαλιστών ακολουθούν ενιαία και απόλυτα ομοιόμορφη γραμμή είναι η αμαύρωση και η κατασυκοφάντηση του σοσιαλισμού
Σε αυτά τα πλαίσια αποσιωπούν και πνίγουν κάθε μαρτυρία υπέρ του σοσιαλισμού, ενώ δεν διστάζουν να διαστρεβλώσουν και τα όσα λένε ακόμα και οι πολίτες στους οποίους προσφεύγουν για να κάνουν υποτίθεται ρεπορτάζ.
Χαρακτηριστικό παράδειγμα το ...«ρεπορτάζ δρόμου», που παρουσίασε ο ΑΝΤΕΝΝΑ το περασμένο Σάββατο το βράδυ. Εκεί ανάμεσα σε άλλους, οι δηλώσεις των οποίων παρουσιάστηκαν από το κανάλι φύρδην μίγδην, ένας νέος εξηγούσε ότι ...αλλού βρίσκεται το πρόβλημα.Είπε ο άνθρωπος αυτολεξεί: 

«Στην οικονομία υπάρχει κρίση και δεν υπάρχουν καθόλου δουλειές. Και αυτό δεν συμβαίνει για πρώτη χρονιά. Εδώ και 23 χρόνια είναι έτσι η κατάσταση. Με το που διαλύθηκε η Σοβιετική Ενωση, στην πραγματικότητα δεν υπάρχει δουλειά».
Και αυτοί οι άθλιοι εμφάνισαν την εξής «μετάφραση»: 
«Με την κατάσταση που δημιουργήθηκε τώρα δεν έχω καθόλου δουλειά και δεν ξέρουμε τι θα γίνει. Μετά το δημοψήφισμα ελπίζω σε κάτι καλύτερο, αλλά δεν το βλέπω».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου