Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου 2013

ΟΛΟΙ στην 48ωρη ΑΠΕΡΓΙΑ στο Δημόσιο 18 -19 Σεπτέμβρη


Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,
Κυβέρνηση, πλουτοκρατία, ΕΕ επιταχύνουν την αντιδραστική αναμόρφωση του Δημόσιου, γενικεύουν και κλιμακώνουν τον πόλεμο σε όλους τους εργαζομένους, δημοσίου και ιδιωτικού τομέα. Ταυτόχρονα με την προώθηση της γενικότερης αντιλαϊκής πολιτικής, το τσάκισμα μισθών και εργασιακών δικαιωμάτων προχωρούν με γρήγορους ρυθμούς σε διαρθρωτικές αλλαγές στο Δημόσιο, που υπηρετούν τη στρατηγική της ανταγωνιστικότητας και της κερδοφορίας του μεγάλου κεφαλαίου.
Με το"πολυνομοσχέδιο", που κατακαλόκαιρα ψηφίστηκε ουσιαστικά προχωρούν στην κατάργηση των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας, κάνουν καθαρή την πρόθεση τους να καταργήσουν τον κατώτατο μισθό, ορίζοντας με νόμο το ύψος του μισθού, γενικεύοντας τις ατομικές συμβάσεις σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Με το νομοσχέδιο για τη Δευτεροβάθμια Εκπαίδευση φτιάχνουν ένα σχολείο που πετάει έξω από τη γενική μόρφωση και έξω από το Λύκειο τα παιδιά της εργατικής λαϊκής οικογένειας, τα σπρώχνουν βίαια και γρήγορα-γρήγορα για να γίνουν το αυριανό φτηνό, ευέλικτο εργατικό δυναμικό. Υποτάσσουν έτσι το σχολείο και τις αλλαγές που γίνονται σ΄αυτό στις ανάγκες της καπιταλιστικής οικονομίας, στη στρατηγική της κερδοφορίας των μονοπωλιακών ομίλων.
Οι απανωτές εξετάσεις, το δυσβάσταχτο κόστος των φροντιστηρίων θα σπρώξει τα παιδιά της λαϊκής οικογένειας έξω από το Λύκειο και από πολύ μικρή ηλικία στην ψευτοκατάρτιση. Θέλουν τα παιδιά μας σύγχρονους δούλους του 21ου αιώνα.
Με τις διαθεσιμότητες, τα νέα οργανογράμματα, την αξιολόγηση, τον αποχαρακτηρισμό των ΝΠΔΔ σε ΝΠΙΔ απολύουν χιλιάδες εργαζόμενους στο Δημόσιο.
Αυτή τη στιγμή βρίσκονται σε διαθεσιμότητα και στον προθάλαμο της απόλυσης πάνω από 14000 εκπαιδευτικοί, σχολικοί φύλακες, εργαζόμενοι στα ΑΕΙ, στα νοσοκομεία και στα Υπουργεία.
Το μεγάλο κύμα των απολύσεων έρχεται στους ΟΤΑ μέσω της άρσης της Προσωρινής Διαταγής με την οποία οι συμβασιούχοι των ΟΤΑ παρέμειναν στις δουλειές τους.
Στοχεύουν μέχρι τέλους του 2013 4.000 απολύσεις, μέχρι τέλους του 2014 25.000 απολύσεις και μείωση του Δημόσιου Τομέα κατά 180 - 200.000.
Με τις ιδιωτικοποιήσεις εκχωρούνται αρμοδιότητες και υπηρεσίες στο μεγάλο κεφάλαιο, φιλέτο για την κερδοφορία τους.
Τα νοσοκομεία ουσιαστικά λειτουργούν ως επιχειρήσεις. Φύλαξη, καθαριότητα και ένα μέρος της λειτουργίας των λογιστηρίων έχουν περάσει σε εταιρείες, τα ολοήμερα ιατρεία είναι επί πληρωμή ενώ έρχεται και το χαράτσι των 25 € για κάθε εισαγωγή στο νοσοκομείο. Μετά τις απολύσεις των σχολικών φυλάκων η φύλαξη των σχολείων όπως και των ΑΕΙ περνάει σε εταιρείες security.
Το μάρμαρο από τις ιδιωτικοποιήσεις στις υπηρεσίες της καθαριότητας και του πράσινου στους ΟΤΑ θα το πληρώσει ο λαός αφού τα ανταποδοτικά τέλη για τα σκουπίδια υπολογίζεται να τετραπλασιαστούν !!
Στις δημόσιες κοινωνικές υπηρεσίες δεν υπάρχει προσωπικό, ο κόσμος ταλαιπωριέται και δεν μπορεί να εξυπηρετηθεί. Ουρές ατέλειωτες στο ΙΚΑ λόγω έλλειψης προσωπικού για να σφραγίσουν ένα βιβλιάριο ασθενείας (!!) και την ιδια στιγμή η κυβέρνηση απολύει εργαζόμενους, μιλάει μαζί με τα παπαγαλάκια της για πλεονάζον προσωπικό !
Ερχονται νέα μέτρα. Ψεύδεται η κυβέρνηση όταν λέει ότι από το πρωτογενές πλεόνασμα θα ενισχύσει τους χαμηλοσυνταξιούχους και τις συντάξεις. Ισα-ίσα το αντίθετο θα κάνει.
Ετοιμάζει νέο αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο που θα τσακίζει κι άλλο τις συντάξεις, την ασφάλιση, τις παροχές υγείας, θα καταργεί ουσιαστικά το ΕΦΑΠΑΞ και άλλα.
Συνάδελφοι, συναδέλφισσες,
Από ένα τέτοιο κράτος εχθρικό προς τους εργαζόμενους, αυταρχικό, ταξικό, ένα κράτος που είναι στην υπηρεσία του κεφαλαίου και στενά δεμένο με τους μηχανισμούς της ΕΕ τίποτα θετικό δεν μπορεί να περιμένει για τον εαυτό του ένας δημόσιος υπάλληλος, όπως και όλος ο εργαζόμενος λαός.
Στην ενιαία επίθεση κυβέρνησης, κεφαλαίου, ΕΕ πρέπει να απαντήσουμε με ενιαία λαϊκή αντεπίθεση με συντονισμένο αγώνα όλων των εργαζομένων, όλων των κλάδων σε Δημόσιο και Ιδιωτικό Τομέα.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί ενάντια στις απολύσεις, στις ανατροπές των μισθολογικών και εργασιακών μας δικαιωμάτων, ενάντια στο αυταρχικό κράτος της πλουτοκρατίας.
Ενιαία πάλη και όλοι μαζί εργάτες, υπάλληλοι, αυτοαπασχολούμενοι, φτωχοί αγρότες, γυναίκες, νέοι και νέες για να εμποδίσουμε, να αποτρέψουμε την αντιλαϊκή επίθεση, για μέτρα ανακούφισης της λαϊκής οικογένειας από τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης. Για αξιοπρεπείς μισθούς, για μια ζωή με δικαιώματα μας και τα παιδιά μας, για έναν άλλο δρόμο ανάπτυξης που θα υπηρετεί τις λαϊκές ανάγκες, απαλλαγμένο από τα δεσμά των μονοπωλίων και της ΕΕ και το λαό αφέντη στον πλούτο που παράγει.
Αυτό τον δρόμο, αυτή την προοπτική, αυτή την ενότητα υπηρετεί το ΠΑΜΕ.
Στη βάση αυτή παλεύει για  ανασύνταξη του κινήματος και χειραφέτηση από τις συμβιβασμένες συνδικαλιστικές ηγεσίες σε ΓΣΕΕ-ΑΔΕΔΥ και σε Ομοσπονδίες.
Αυτός είναι ο δρόμος του λαού ! Άλλος δρόμος που να υπηρετεί τον λαό δεν υπάρχει.

Ο ΛΑΟΣ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΤΗΝ ΤΥΧΗ ΣΤΑ ΧΕΡΙΑ ΤΟΥ ! 
ΟΛΟΙ ΣΤΟΝ ΑΓΩΝΑ!

ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

  • Καμιά απόλυση, καμιά διαθεσιμότητα
  • Να εμποδίσουμε τα μέτρα της σφαγής των δημοσίων υπαλλήλων
  • Αποκλειστικά δημόσια, δωρεάν Παιδεία, Υγεία-Πρόνοια για όλους.
  • Καμιά ιδιωτικοποίηση, καμιά εκχώρηση δημόσιων κοινωνικών υπηρεσιών και οργανισμών στους άρπαγες των επιχειρηματικών ομίλων.
  • Δημόσια κοινωνική ασφάλιση για όλους. ΟΧΙ στο βούλιαγμα των ασφαλιστικών ταμείων, στη νέα προκλητική μείωση των εργοδοτικών εισφορών, στην κατάργηση των επικουρικών ταμείων, στη νέα μείωση των συντάξεων και του ΕΠΑΦΑΞ. Αύξηση των εργοδοτικών εισφορών και επιστροφή των λεηλατημένων από τα αποθεματικά των Ταμείων.
  • Κανένας πλειστηριασμούς στη λαϊκή κατοικία. Όλοι μαζί για να μην πάρουν οι τράπεζες τα σπίτια μας.
  • ΟΧΙ στη φοροληστεία και σε όλα τα χαράτσια. Να φορολογηθεί στο 45% το μεγάλο κεφάλαιο
  • Να ανατρέψουμε την αντιλαϊκή πολιτική

ΟΛΟΙ ΚΑΙ ΟΛΕΣ ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑ !

ΣΤΗΝ ΑΠΕΡΓΙΑΚΗ ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΣΗ ΤΟΥ Π.Α.ΜΕ
                                 ΤΗΝ 
         ΤΕΤΑΡΤΗ 18 ΣΕΠΤΕΜΒΡΗ και ΩΡΑ 10:00 

   στη ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΡΙΒΑΝΙΟΥ στο ΑΓΡΙΝΙΟ


ΕΝΟΤΗΤΑ, ΟΡΓΑΝΩΣΗ, ΑΓΩΝΑΣ, ΛΑΪΚΗ ΑΝΤΕΠΙΘΕΣΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου