Κυριακή 6 Νοεμβρίου 2011

Ολο το δάνειο πάει στις δόσεις κι όχι σε μισθούς!


 
     Ολα τα ποσά των δανείων που πήρε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ από την τρόικα, με τα οποία υποτίθεται ότι πληρώνονται μισθοί και συντάξεις, πηγαίνουν απευθείας στα ταμεία των τραπεζών που έχουν κρατικά ομόλογα.
Αυτό πρέπει να το γνωρίζουν με ακρίβεια οι εργαζόμενοι για να μπορούν, αφ' ενός, να συνειδητοποιούν καλύτερα τους στόχους των μνημονίων, αφετέρου, να ξεσκεπάζουν τα ύπουλα ψέματα που διαδίδουν όσοι προσπαθούν να τρομοκρατήσουν τον λαό.
Χωρίς πολλά πολλά, έχουμε και λέμε:
1) Το σύνολο των δανείων που προβλέπεται από την περσινή συμφωνία με την τρόικα, φτάνει τα 110 δισεκατομμύρια που σχεδιάζεται να εκταμιευτούν σε 12 δόσεις μέχρι τον Μάρτη του 2013.

2) Η τρόικα μέχρι στιγμής έχει εκταμιεύσει, στην κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ, 5 δόσεις συνολικού ποσού 65 δισεκατομμυρίων ευρώ.
3) Την ίδια περίοδο, η κυβέρνηση έχει ήδη πληρώσει προς στους τραπεζίτες, τόκους και χρεολύσια που φτάνουν τα 78,8 δισεκατομμύρια ευρώ.
ΑΡΑ, τα 65 δισ. ευρώ του δανείου της τρόικας πήγαν κατευθείαν στα ταμεία των τραπεζών και η κυβέρνηη Παπανδρέου μαζί με αυτά έδωσε ακόμα 13,8 δισ. ευρώ που άρπαξε από τους εργαζόμενους.
4) Για το 2012 το πρόγραμμα της τρόικας προβλέπει να εκταμιευτούν 24 δισ. ευρώ. Οι προγραμματισμένες πληρωμές τοκοχρεολυσίων για την επόμενη χρονιά φτάνουν τα 54,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
ΑΡΑ, το δάνειο που υπέγραψε η κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ με την τρόικα προβλέπει δάνειο 110 δισ. ευρώ μέσα σε τρία χρόνια. 
Αυτά τα τρία χρόνια οι καταβολές τοκοχρεολυσίων προς τις τράπεζες είναι τουλάχιστον 132,3 δισεκατομμύρια ευρώ.
Το ΨΕΜΑ είναι ολοφάνερο:
Ολόκληρο το δάνειο της τρόικας δόθηκε για τη σωτηρία των τραπεζών και μαζί με αυτά τα 110 δισ., που χρεώθηκε ο ελληνικός λαός, θα δοθούν ακόμα 22,3 δισεκατομμύρια.
Ας αφήσουν λοιπόν τα παραμύθια ότι τα δάνεια πάνε σε μισθούς και συντάξεις.
Και τα δάνεια και οι μισθοί - συντάξεις εξανεμίζονται όλα στο βωμό της σωτηρίας των τραπεζών!!!

                               http://edupame.blogspot.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου