Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2011

Οι προβοκάτορες μπορούν να σκοτώσουν μέλη του ΠΑΜΕ νομίμως!!!


Το γιατί οι προβοκάτορες έριχναν δολοφονικά αντικείμενα κατά του ΠΑΜΕ στις 20/10/2011, χωρίς να φοβούνται για τυχόν ευθύνες τους από τη δολοφονία κάποιου μέλους του ΠΑΜΕ, μας το λέει στα ίσα ένα απόρρητο έγγραφο της ΕΥΡΩΠΟΛ με την κωδική σήμανση «Ευρωπαϊκές Βέλτιστες Πρακτικές για τον Χειρισμό των Πληροφοριοδοτών» (Ριζοσπάστης, 8/9/2002.) Η «Οδηγία» αυτή δίνει πλήρη αμνηστία σε δολοφόνους προβοκάτορες, αρκεί να είναι πληροφοριοδότες μιας «καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής»!

Σύμφωνα με αυτό «Ένας συμμετέχων πληροφοριοδότης είναι ένας πληροφοριοδότης ο οποίος με την έγκριση μιας καθορισμένης εξουσιοδοτούσας Αρχής, σύμφωνα με την εθνική νομοθεσία ή τις κατευθυντήριες γραμμές, επιτρέπεται να συμμετάσχει σε ένα έγκλημα το οποίο άλλοι ήδη προτίθενται να διαπράξουν»!
Δηλαδή μπορεί άνετα να είναι μέσα στους κουκουλοφόρους και να σκοτώσει έναν εργάτη, διαδηλωτή κλπ, όπως ήταν του ΠΑΜΕ, χωρίς να διωχθεί με το αιτιολογικό ότι οι κουκουλοφόροι (που είναι και αυτοί πράκτορες) «προτίθενται να διαπράξουν το έγκλημα»!!!Το έγγραφο ξεκαθαρίζει επίσης ότι ο χαφιές – προβοκάτορας «εάν διαπράττει έγκλημα ενώ είναι πληροφοριοδότης θα υπόκειται σε σύλληψη εκτός εάν έχει δοθεί σε αυτόν καθεστώς συμμετέχοντος πληροφοριοδότη και παραμένει εντός των προσδιορισμένων ορίων»! Στην ουσία δηλαδή μπορεί να σκοτώνει… «εντός των προσδιορισμένων ορίων»!!!Ποιος βάζει τα όρια; Μα η… «καθορισμένη εξουσιοδοτούσα Αρχή»! Απίστευτο και όμως αληθινό! Έτσι γεννιούνται oι χαφιέδες, προβοκάτορες, δολοφόνοι!Αν θέλουμε και την θεωρητική – πολιτική πλευρά της προβοκάτσιας καλό είναι να δούμε δύο αποσπάσματα κειμένων που ισούνται με ηθική αυτουργία στο έγκλημα.
1. Χαρακτηριστικό είναι το απόσπασμα μιας συνέντευξης του Φραντσέσκο Κοσίγκα(πρ. προέδρου της Ιταλίας) στον Αντρέα Κανίνι για το "Quotidiano nazionale" 23/10/2008, που δίνει πρακτικά μαθήματα προβοκάτσιας και κτυπήματος του λαϊκού κινήματος.Φραντσέσκο Κοσίγκα: «Αφήστε τους (διαδηλωτές φοιτητές) να κάνουν ό,τι θέλουν. Αποσύρετε την αστυνομία από τους δρόμους και τα πανεπιστήμια, διαβρώστε το κίνημα βάζοντας προβοκάτορες έτοιμους για τα πάντα και αφήστε τους διαδηλωτές για καμιά βδομάδα να σπάνε καταστήματα, να καίνε αυτοκίνητα και να δημιουργούν χαμό στους δρόμους.Τότε, με την κοινή γνώμη στο πλευρό σας, ο ήχος των σειρήνων των ασθενοφόρων θα πνίξει τις σειρήνες της αστυνομίας και των καραμπινιέρων.»
«Οι δυνάμεις του νόμου και της τάξης δεν θα δείξουν οίκτο και θα τους στείλουν όλους στο νοσοκομείο. Μην τους συλλάβετε - οι δικαστές θα τους απελευθερώσουν αμέσως σε κάθε περίπτωση... βαράτε τους αλύπητα και ξυλοφορτώστε…»
2. Στο «Μανιφέστο μίσους και αυταρχισμού» των τριών υπουργών, Άννα Διαμαντοπούλου,Ανδρέα Λοβέρδου και Γιάννη Ραγκούση, στις 16/10/2011 διαβάζουμε: «ορισμένοι σπρώχνουν τα πράγματα πέραν των ορίων, για να γίνει μακελειό…». Στην ουσία επρόκειτο για ηθική πολιτική κάλυψη και προσκλητήριο στους προβοκάτορες.
Ποιος δεν καταλαβαίνει το νόημα των παραπάνω κειμένων και δεν μπορεί να το συνδέσει με τα γεγονότα της 19 & 20/10;

                                        Από το Αριστερά & Πολιτική

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου